به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،اختتامیه اولین دوره جایزه جهانی دوسالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه با حضور عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیت الله سید جمال الدین دین پرور رییس بنیاد بین المللی نهج البلاغه روز سه شنبه ۲۱ اسفند در تالار وحدت برگزار شد.
فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نهج البلاغه به زعم بسیاری از محققان و نهج البلاغه پژوهان نام بسیار مبارک و صحیحی است. اما از نظر برخی ممکن است این عنوان، ناخواسته اذهان را به جای دیگری برده باشد که عملاً به نهج البلاغه ستم شده باشد.
وی ادامه داد: البته نهج البلاغه؛ (نهج) فکر، سیاست، دین داری، تربیت دینی، خداخواهی، دانش اجتماع و سیاست در جامعه دینی است.برخی نیز با برداشتی که از عنوان این کتاب ممکن است داشته باشند، چنین تصوری در ذهن نداشته باشند.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: قرآن از آسمان به زمین آمد تا شور و شعور در زمین گسترش دهد و نهج البلاغه وجودی کمال یافته امام علی (ع) است، و بیانگر این است که میتوان فاصله میان زمین و آسمان را کم کرد.
فقهی زاده ادامه داد: اگر کلام خداوند در آیات قرآنی از سطح علوی نزول پیدا کرد و بزرگترین کتاب آسمانی است و بیکم و کاست در دست مردم قرار دارد، نهجالبلاغه نیز نشئهای از نشئات وجودی امام علی (ع) است.
وی تصریح کرد: بیتردید تبیین مستندات نهجالبلاغه نشان میدهد آنچه در نهج البلاغه است، بازگویی آموزهها و مفاهیم قرآنی است آن هم از زبان کسی که با وحی همدم و با پیامبر (ص) هم نفس بوده و آیات را در جای جای نزول به گوش جان شنیده و با شهد زیبای تفسیر علوی در آمیخته است.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد بیان کرد: اگر قرآن با پیام خداوند و سروش آسمانی شکلگرفته، نهج البلاغه در سخن و قلم امام علی (ع) نمایشی باشکوه از اوج پرواز انسان است و نشان میدهد میتوان در دنیا زندگی کرد، اما دنیایی زیست نکرد و به دنیا با چشم حقارت نگاه کرد.
دین پرور رییس بنیاد بین المللی نهج البلاغه گفت: مسئله نهج البلاغه یک کتاب خاصی نیست که در جامعه مطرح باشد، بلکه کتابی است که همراه انقلاب اسلامی و برای تبیین این حکومت علوی است که بعد از قرنها تحقق پیدا کرده و در کشور ما حکومت اسلامی تشکیل شده، این کتاب جایگاه خود را پیدا کرده است. درواقع زمینه برای بازخوانی این کتاب شریف خواهد بود.
وی ادامه داد: هر انقلابی نیاز به یک منشور دارد که براساس آن بتواند جامعه را اداره کند، انقلاب اسلامی بعد از تحقق نهج البلاغه کتاب منشور آن بود. مقام معظم رهبری در سه کنگرهای که حضور پیدا کردند و در این رابطه بیاناتی را ایراد کردند اشاره به همین مطلب است که در دنیای امروز بعد از پیروزی انقلاب همه نظرها به این جهت بود که مبنای این انقلاب و نهضت عظیم اساس آن چیست، بایدگفت نهج البلاغه به عنوان یک کتابی که در تاریخ ما مطرح است.
وی افزود: تفاوت نهج البلاغه با سایر احادیث ائمه اطهار در همین رابطه است که نهج البلاغه نوشته یک حکیم و دانشمندی نیست که فارغ از جامعه و گرفتاری سیاسی و اجتماعی گوشهای نشسته باشد و مطالبی را بیان کرده باشد بلکه سخنان کسی است که در راس حکومت اسلامی بیان کرده است و در مرحله بعد خودش مجری باشد. امام علی (ع) که حکومت خود را آغاز کردند، این کلمات و احادیث در دوران خلافت ظاهری این بزرگوار صادر شده است درجایگاهی که جامعه اسلامی نیاز به یک قانون بسیار دقیق و حساب شده داردامام علی (ع) بدون مطالعه قبلی وکمک گرفتن از افراد این دستورات را در عهد نامه مالک اشتر وخطبه و نامهها بیان کردند.
رییس بنیاد بین المللی نهج البلاغه بیان کرد: نهج البلاغه در همه زمینهها نکاتی را بیانمی کند که امروزه دنیا تشنه این مطالب است و این مطالب با هر زبانی وهر جایی مطرح شود، مورد توجه قرار میگیرد. نهج البلاغه کتاب منحصر به تشیع وشیعه نیست بلکه در همه دنیا مورد توجه است با اینکه در دنیا افکار متنوع وضد این مسائل وجود دارد، اما اهمیت این کتاب بسیار بالا است.
در این مراسم از برگزیدگان جایزه دو سالانه کتاب نهج البلاغه آیت الله سید جمال الدین جمال الدین دین پرور، مصطفی دلشاد تهرانی، سید علی موسوی گرمارودی، حجت السلام والمسلمین سید نبیل الحسنی، حجت السلام والمسلمین جواد محدثی، سید مهدی شجاعی، محمد علی انصاری، مصطفی رحماندوست، حجت السلام والمسلمین سید حسین موسوی بروجردی، عبدالکریم تاراس چرنینکو، مجید ملامحمدی، محمد مجتهدی تقدیر شدند.
انتهای پیام/