به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، محمدعلی حمیدیان معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری سیستان و بلوچستان در نشست خبری با اصحاب رسانه سیستان و بلوچستان اظهار داشت: همچنین در ۱۰ جرم پرتکرار در کشور، این استان در هفت جرم کمترین فراوانی را دارد.
وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه در سیستان و بلوچستان گفت: مقوله پیشگیری در سه سطح اولیه، ثانویه و ثالثه (اول، دوم و سوم) در حوزههای مختلف نظیر فرهنگی، اجتماعی، حقوقی - قضائی، رسانه و مشارکتهای مردمی تعریف شده و همه ساله برنامههای لازم در هر سطح تدوین و اجرایی میشود.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: در سطح اولیه پیشگیری از وقوع جرم طرح «نماد» (نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) در این استان همزمان با چهار استان دیگر اجرایی شد که خوشبختانه دستاوردهای خوبی نیز به همراه داشت.
حمیدیان افزود: همچنین در حوزه پیشگیری فرهنگی امسال چهار هزار و ۴۰۰ نفر ساعت آموزش به مربیان مهدکودک و پیش دبستانی و هزار و ۲۴ نفر ساعت آموزش به منظور کمک به والدین با هدف تربیت فرزندان سالم و خودکنترل در سطح استان ارائه شده است.
وی ادامه داد: امسال در راستای ارتقاء و توانمندسازی معلمان و آموزش مبانی پیشگیری رشدمدار یک کارگاه تربیت مربی و ۱۱ کارگاه پیشگیری رشد مدار ضمن خدمت فرهنگیان در استان برگزار شد.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری سیستان و بلوچستان استمرار اجرای طرح نماد، افزایش مراکز مشاوره در کاهش فرایند طلاق، راه اندازی چهار مرکز ملاقات فرزندان طلاق با والدین در زاهدان، ایرانشهر، چابهار و زابل و برگزاری پنج کارگاه سبک زندگی ویژه سربازان (فرزندان آفتاب) را از دیگر اقدامات حوزه پیشگیری در سیستان و بلوچستان برشمرد.
حمیدیان افزود: استمرار برگزاری نشست دادگاههای درمان مدار و برگزاری مستمر نشستهای شورای راهبردی در استان و جمع آوری ۷۰۰ نفر از معتادان متجاهر در مرکز استان و راه اندازی مرکز هماهنگی دادگاههای درمان مدار در زاهدان، اجرای آیین نامه مراقبت بعد از خروج معتادان و پیگیری راه اندازی گرمخانه موضوع ماده ۱۶ آیین نامه مراقبت بعد از خروج معتادان توسط شهرداری و ساماندهی معتادان متجاهر از دیگر اقدامات در حوزه فرهنگی این نهاد بوده است.
وی گفت: از مهمترین اقدامات اداره پیشگیریهای حقوقی-قضایی این نهاد نیز جمع آوری ۲۰ درصد از محکومان متواری و دستگیرنشده و تشکیل قرارگاه جلب با هدف جمع آوری محکومان متواری در فرماندهی انتظامی هر شهرستان است.
حمیدیان بیان کرد: مهمترین اقدامات اداره پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی این نهاد در سالجاری برگزاری پنج کارگاه آموزش پیشگیری از آسیبهای اجتماعی خشونت، اعتیاد، طلاق، مفاسد اخلاقی ویژه نهادهای مذهبی، ارتقاء، پشتیبانی و بهره برداری از سامانه سجام بوده است به طوری که تاکنون بیش از هزار و ۸۰۰ نفر از دیده بانان پیشگیری از وقوع جرم در این سامانه جذب شده اند.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: برگزاری پنج کارگاه آموزشی توانمندسازی و شبکه سازی سازمانهای مردم نهاد، ایجاد سه شبکه در فضای مجازی با عضویت سازمانهای مردم نهاد، استفاده از ظرفیت سران طوایف در کاهش خشونت و نزاعهای طایفه ای، حل و فصل بیش از ۲۰ مورد اختلاف و درگیری طایفهای و تشکیل و راه اندازی بنیاد صیانت از نهاد خانواده در حوزه قضایی زاهدان از دیگر اقدامات اداره پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی این نهاد در سالجاری بوده است.
حمیدیان با اشاره به مهمترین اقدامات اداره پیشگیریهای امنیتی، انتظامی و وضعی معاونت پیشگیری از جرم دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: پلمپ ۲۴ واحد صنف ضایعات فروشیها و دستگیری ۱۵۹ مالخر، ۴۰۸ مورد بازدید از واحدهای صنفی و صدور ۲۰۷ اخطاریه و کشف بیش از ۲ میلیارد ریال اموال مسروقه از مالخران از مهمترین اقدامات این حوزه بوده است.
وی بیان کرد: امسال ۱۰ هزار و ۴۰۵ مورد سرقت در سیستان و بلوچستان به وقوع پیوست که نسب به سال گذشته با افزایش ۱۱ درصد وقوع و افزایش هشت درصدی کشف رو به رو بودیم.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: مسلوب المنفعه کردن ۱۵۲ حلقه چاه فاقد پروانه و غیر مجاز با حجم صرفه جویی سه هزار و ۸۵۷ میلیون متر مکعب آب از دیگر اقدامات مهم امسال بود.
حمیدیان با اشاره به رفع تصرفات اراضی ملی گفت: ۲ هزار و ۸۴۷ هکتار از اراضی حاکمیتی اعم از منابع طبیعی، راه وشهرسازی و شهرداری امسال رفع تصرف شده است.
وی بیان کرد: سه هزار و ۴۱۶ فقره تصادفات جادهای در ۱۱ ماهه سالجاری در سیستان و بلوچستان رخ داد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹ درصد افزایش داشت.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری سیستان و بلوچستان افزود: تعداد فوتیهای جادهای این مدت نیز در استان ۸۴۴ نفر بوده که نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد رشد را نشان میدهد.
وی بیان کرد: همچنین تعداد تصادفات ناوگانهای سوخت کش و قاچاق انسان در این مدت ۹۵ مورد بوده که حدود سه درصد کل تصادفات را شامل میشود.
حمیدیان شناسایی ۷۳ نقطه پر تصادف در شمال و جنوب استان را از مهمترین اقدامات برای کاهش تصادفات رانندگی در سیستان و بلوچستان ذکر کرد.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: دوربینهای فعال کنترل سرعت متوسط جادهای در محورهای ارتباطی استان ۱۸ سامانه است که بزودی ۲۲ سامانه دیگر به مجموعه این تعداد افزوده خواهد شد.
وی افزود: همچنین ۲۹ سامانه دیگر نیز در حال برگزاری مناقصه برای نصب و راه اندازی است که پیش بینی میشود در آینده نزدیک تمام محورهای ارتباطی و شریانی سیستان و بلوچستان زیرپوشش سامانههای ثبت تخلف قرار گیرند.
حمیدیان با اشاره به کشفیات امسال مرتبط با قاچاق کالا و ارز در سیستان و بلوچستان نسبت به مشابه سال گذشته گفت: امسال کاهش ۵۸ درصدی قاچاق احشام، ۷۴ درصدی مشروبات الکلی، ۳۰ درصدی قاچاق سیگار، ۳۹ درصدی لوازم آرایشی و ۶۱ درصدی قاچاق چای در استان حاصل تلاشهای صورت گرفته از سوی دستگاههای دست اندرکار است.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری سیستان و بلوچستان اضافه کرد: امسال همچنین شاهد افزایش ۶۱ درصدی قاچاق سوخت و ۴۶۴ درصدی قاچاق برنج در استان نسبت به مدت مشابه سال قبل بودیم.
حمیدیان مهمترین اقدامات اداره اطلاع رسانی و ارتقاء آگاهیهای همگانی این نهاد را چاپ و انتشار ماهنامه تخصصی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم با عنوان حذر، تولید و پخش برنامه از صدا و سیمای استان، ارتقاء آگاهیهای عمومی با استفاده از ظرفیت اپراتورهای تلفن همراه و ارسال بیش از ۱۰۰ هزار پیامک پیشگیرانه به ۵۰ هزار مخاطب در سطح استان و چاپ و نشر پنج هزار بروشور و پوستر با موضوعات پیشگیرانه ذکر کرد.
وی بیان کرد: امسال ۳۸ برنامه عملیاتی و ۱۲ برنامه غیرعملیاتی داشتیم که اجرایی شدند و برای سال آینده نیز ۵۰ برنامه پیش بینی شده است.
انتهای پیام/ع