مدیر دفتر فنی و خدمات مهندسی شرکت آبفای اصفهان گفت: طرح جامع شهر اصفهان باید به گونه‌ای تدوین شود که زمینه ارائه خدمات پایدار پیرامون تامین آب شرب و دفع بهداشتی فاضلاب فراهم شود.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،به نقل از شرکت آبفای استان اصفهان، محسن صالح مدیر دفتر فنی و خدمات مهندسی شرکت آبفای اصفهان در دومین جلسه کمیسیون تخصصی آب زیر مجموعه شورای راهبردی طرح جامع شهر اصفهان اظهار داشت: طرح جامع شهر اصفهان باید به گونه‌ای تدوین شود تا زمینه ارائه خدمات پایدار پیرامون تأمین آب شرب و جمع‌آوری، انتقال و دفع بهداشتی فاضلاب شهری فراهم شود چراکه اکنون باید به جای واژه طرح جامع از جمله شهر آب پایه (WSC) استفاده شود به طوری که مبنای طراحی و توسعه شهری پتانسیل تأمین آب باشد.

وی افزود: طرح آمایش سرزمین، بر دو اصل جمعیت و زمین استوار است، به گونه‌ای که سایر عوامل را در خدمت این دو فاکتور اساسی قرار می‌دهد این در حالی است که عناصر محوری و پایه، فقط جمعیت و زمین نیستند بلکه مسئله حائز اهمیت در طرح‌های آمایش سرزمین و جامع، پتانسیل تأمین آب است که تعیین می‌کند تا چه میزان اجازه بارگزاری داریم.

مدیر دفتر فنی و خدمات مهندسی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان توسعه شهر را مستلزم وجود زیرساخت‌های لازم دانست و عنوان کرد: در طرح‌های توسعه شهری باید طبیعت، تاریخچه شهر و روند تغییرات آن شناسایی شود همچنین توسعه شهر باید مبتنی بر ظرفیت حوضه آبریز صورت گیرد و نیز دسترسی پایدار ساکنین حاشیه رودخانه، ذی‌نفعان و ذی مدخلان به منابع آبی مدنظر قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در مبانی طراحی و مدیریت شهری موضوع تأمین آب شرب باید لحاظ شود عنوان کرد: در مدیریت شهری موضوع افزایش تقاضا و مسائل مربوط به کمیت و کیفیت آب باید مورد بررسی قرار گیرد تا در ارائه خدمات پایدار خللی ایجاد نشود.

صالح با اشاره به توسعه شهر اصفهان گفت: در سال ۱۳۸۵ افق طرح آبرسانی اصفهان بزرگ به پایان رسید این در حالی است که در این ۱۲ سال طبق برآورد‌های صورت گرفته حدود ۴۰ درصد به تعداد انشعابات آب افزوده شده است، اما با وجود افزایش تعداد مشترکین و کاهش منابع تأمین آب با اعمال راهکار‌های مدیریتی و استفاده از تکنولوژی توانسته کمبود‌ها را مدیریت کند.

وی محدودیت منابع آبی را یکی از چالش‌های بزرگ در تأمین آب شرب مشترکین برشمرد و خاطرنشان ساخت: نهایت ظرفیت آبرسانی تصفیه خانه بابا شیخعلی ۱۱.۵ الی ۱۲ مترمکعب در ثانیه است این در حالی ست که نیاز آبی مشترکین در ایام پیک مصرف بین ۱۴ تا ۱۴.۵ مترمکعب در ثانیه است و از سویی در سال‌های اخیر با فصلی شدن رودخانه زاینده رود از ۴۰۰ حلقه چاه در مدار قرار داشته‌اند هم اکنون حدود ۱۳۳ حلقه چاه دارای آبدهی محدودی است که عدم آبدهی چاه‌ها ناشی از فقر سفره آب‌های زیر زمینی است که حاصل عدم جاری بودن رودخانه زاینده رود است.

مدیر دفتر فنی و خدمات مهندسی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان مدیریت مصرف و تقاضا را رمز موفقیت تأمین آب شرب مردم در اصفهان دانست و عنوان کرد: در سال‌های اخیر به رغم محدودیت شدید منابع آبی، آب شرب مردم در سطح استان تأمین شد که این امر ناشی از مدیریت بهینه مصرف آب در اصفهان است.

وی به میزان مصرف سرانه آب در اصفهان اشاره و اضافه کرد: در سال ۹۶ سرانه مصرف آب در اصفهان حدود ۱۵۴ لیتر در شبانه روز بوده که این مهم بر مبنای تلاش‌هایی که در عرصه اقدامات فنی و مهندسی، بهره برداری و فرهنگی محقق شده است. 

 
انتهای پیام/م 
 

۴۰ درصد به تعداد انشعابات آب اصفهان در طول ۱۲ سال افزوده شده است

برچسب ها: وزارت نیرو ، آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار