به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در ابتدای این مراسم پس از پخش قرآن، سرود ملی، علیرضا کریمیصارمی مجری مراسم ضمن خیرمقدم به حاضران و اهالی عرصه انیمیشن گفت: در آغاز لحظات برنامه پایانی یازدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران، گرامی میداریم یاد و خاطره حماسهسازان هشت سال دفاع مقدس، ایثارگران، جانبازان و شهدایی که با شجاعت و قدرت در مقابل متجاوزین به این آب و خاک، مردانه ایستادند. امروزه ما در این برنامه با افتخار از آنان به عنوان اسطورههای مقاومت نام میبریم و یاد و خاطره آنان را گرامی میداریم.
پس از آن ویدئویی از روند برگزاری جشنواره به نمایش در آمد و در ادامه علیرضا کریمیصارمی با یادی از مرحوم وحید نصیریان گفت: در جشنواره امسال جای عزیزی خالی بود. او را از دوران نوجوانی با عشق به انیمیشن میشناختم. همه او را دوست داشتند و قهقهههای ناگهانی او را همه به یاد داریم.
وی ادامه داد: زندهیاد وحید نصیریان هنرمند عرصه انیمیشن، نقاشی و کارگردان فیلمهای کوتاه «سه قطره خون»، «بت ابدی»، «ضد نور»، «حفره» و «جای دیگر» است. همچنین او در تصویرسازی ۱۲ عنوان کتاب کودک و نوجوان فعالیت داشت. آخرین اثر وحید نصیریان، انیمیشن بلند سینمایی «قلب سیمرغ» است.
کریمیصارمی اظهار کرد: وحید نصیریان همچون آرش کمانگیر که جان شیرینش را بر تیر نهاد تا مرزهای میهنش را ارتقا دهد، قلب تپندهاش را فدا کرد تا «در قلب سیمرغ» ترانهای حماسی بسراید تا مرزهای اقتباس از افسانهها و اسطورههای ایرانی را در هنر صنعت پویانمایی ارتقا دهد.
وی افزود: با امید به اینکه آخرین اثر زندهیاد وحید نصیریان، سرآغاز نیکویی باشد برای ساخت انیمیشنهای وزین از اسطورهها و افسانههای ایران زمین. همیشه دوستش خواهیم داشت. وحید نصیریان را میگویم. او که دنیا را در صلح میخواست.
پس از آن ویدئویی درباره زندهیاد وحید نصیریان و آثارش پخش شد.
در ادامه علیرضا کریمیصارمی گفت: یکی از طاقتفرساترین و صبورانهترین فعالیتها در امور هنری، تلاش بیوقفه هیات انتخاب به خصوص در جشنوارههای فیلم کوتاه است که تعداد انبوهی از آثار را باید بررسی و انتخاب کنند. در این جشنواره این عزیزان بیش از ۲ هزار فیلم را بهدقت هر چه تمامتر بررسی و فیلمهای ارزشمندی را که در جشواره به نمایش درآمد انتخاب کردند.
پس از بیان این مقدمه پیرامون هیأت انتخاب، ویدئو گرافیک هیأت انتخاب جشنواره به نمایش درآمد و علیرضا کریمیصارمی ضمن تشکر از اعضای هیات انتخاب از حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی به دلیل حمایت سازمان سینمایی از یازدهمین جشنواره پویانمایی تهران، قدردانی کرد و گفت: از آقای دکتر حسین انتظامی دستیار ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سازمان سینمایی و سمعی و بصری به خاطر کمکهای مادی و معنوی ارزنده و بیدریغی که برای برگزاری هرچه باشکوهتر یازدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران مبذول کردهاند و همکارانشان در سازمان سینمایی و سمعی و بصری و همچنین از سید محمدمهدی طباطبایینژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تشکر و قدردانی میکنیم.
پس از آن به ترتیب جایزههای بخشهای مسابقه دینی و ارزشهای انقلاب اسلامی، مسابقه بخش دانشجویی ایران، پایاننامههای برتر، مسابقه ایران اهدا شد.
در ادامه محمدحسین سجادینیری دبیر ستاد توسعه فنآوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری اسلامی ایران به روی صحنه دعوت شد تا جایزه فنآوری انیمیشن معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری را اهدا کند.
همچنین جایزه اولین پیچینگ (رویازی) انیمیشن ایران مشتمل بر لوح یادبود و یک عدد سکه بهار آزادی به خاطر ارائه طرح، ولی بولی در اولین رویداد رویازی به علی نیکورزم از استودیو راه رنگ اهدا شد.
جایزه سیفژ و جایزههای مسابقه بینالملل هم در این بخش اهدا شد.
مهین جواهریان یکی از داوران بخش مسابقه بینالملل در پایان این بخش از کسانی که موجب شدند این جشنواره برپا شود و ادامه داشته باشد، تشکر کرد و گفت: انیمیشن ایران پیشرفت بسیار زیادی داشته، فیلمهای عروسکی خیلی زیاد شده و همه به عروسکی توجه زیادی دارند. یک بار دیگر دلم میخواهد از آقای کریمیصارمی که بانی این جشنواره است تشکر کنم.
در ادامه مجری برنامه از فاضل نظری خواست چند کلامی سخن بگوید.
فاضل نظری با قرار گرفتن پشت تریبون گفت: خیلی خوشحالم که میبینم این مراسم سخنرانی ندارد و اگر کسی سخنی میگوید فقط تشکر است. من هم ترجیح میدهم به جای سخنرانی از برگزارکنندگان این جشنواره در بخشهای مختلف و دوستانمان در معاونت سینمایی تشکر کنم و برایتان آرزوی موفقیت کنم.
پس از آن مجری مراسم، خاطرهای از اولین روزهای فعالیت اکبر عالمی قرائت کرد و پس از آن ویدئویی درباره اکبر عالمی پخش شد که در این ویدیو او از روزهای کودکی و جوانیاش گفت. وی در این فیلم گفت: من به این خاک تعلق دارم و هرگز مهاجرت نمیکنم.
سپس مجری از وی خواست که روی صحنه حاضر شود. فاضل نظری برای این تجلیل اکبر عالمی را همراهی کرد.
عالمی با خواندن شعر گفت: این لوح سپاس را تقدیم میکنم به دکتر نورالدین زرین کلک. او کاری کرد که من وقتی ۲۵ ساله بودم کسوت معلمی را چشیدم و فهمیدم این بهترین لباسی است که انسان میتواند در تمام عمرش تنش کند.
سپس علیرضا کریمیصارمی متن لوح تقدیر اکبر عالمی را قرائت کرد.
اکبر عالمی پس از دریافت لوح تقدیرش گفت: خداوند جهان را با عدالت خلق کرده همیشه یک چشم عادل شما را میبیند.
عالمی پیش از پایین رفتن از صحنه لوح تقدیری که دریافت کرده بود، بوسید.
در بخش بعدی مراسم کریمیصارمی از حسین مرادیزاده نماینده آسیفای ایران دعوت کرد تا برای اهدای جایزه این بخش روی صحنه بیاید.
بعد از آن نیز مجری متنی را برای شروع برنامه اهدای جوایز دبیر جشنواره قرائت کرد که در این متن آمده بود.
مفتخریم پس از گذشت ۲۲ سال از عمر جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران اعلام کنیم که این جشنواره در خلال این سالها با رشدی تدریجی و با بهرهگیری از علوم آکادمیک مبتنی بر خلاقیتهای فردی و گروهی هنرمندان و فعالان لایق و شایسته عرصه پویانمایی، توانسته است از جایگاهی ارزشمند و جهانی در میان هنرمندان فعالان صاحب سبک و اندیشه در سراسر دنیا برخوردار شود. این مهم در سایه تلاش دستاندرکاران، دلسوزان و حمایتگران این هنر پویا و تاثیرگذار میسر شده است.
اینک در یازدهمین دوره از جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران بر آن هستیم تا به امر رشد اقتصادی در حوزه هنر – صنعت پویانمایی بپردازیم و با تولید آثار فاخر هنری متکی بر گستره خیال و اندیشه هنرمندان این عرصه و با استناد به ارزشهای ایرانی اسلامی، ورودی باشکوه و استئار جهت رقابت در بازارهای جهانی داشته باشیم. ما تلاش میکنیم پلی ارتباطی و موثر میان هنرمندان و تولیدکنندگان این مرزو بوم با دیگر کشورهای جهان باشیم.
امید است بتوانیم برای ورود به این عرصه، مسیری درست و هموار برای اقتصادیتر شدن این هنر - صنعت پویا بسازیم. با بازاندیشی و رویکردهای جدید علمی ساختن برنامهریزیهای صحیح و خصوصا مدیریت اصولی و زیربنایی در امر تولید و بالاخره ارزیابی واقعبینانه.
ما برای رسیدن به این اهداف و در چشمانداز برگزاری جشنواره دوازدهم به دنبال شناخت بیشتر از بازارهای جدید هستیم و تلاش خواهیم کرد تا مسیر پیش رو را برای خانواده نجیب انیمیشن ایران هموارتر سازیم.
وظیفه خویش میدانم به عنوان دبیر جشنواره مراتب سپاس و قدردانی و امتنانم را نثار همه کسانی کنم که پا به پای ستاد برگزاری جشنواره با حمایت و همراهیشان به عزت و شکوه این ضیافت صمیمی بیریا، ملی و بینالمللی افزودند.
در ادامه از محمدرضا کریمیصارمی دبیر جشنواره پویانمایی تهران دعوت شد تا برای اهدای جوایز ویژه دبیر جشنواره روی صحنه بیاید.
پیش از اهدای جایزه ویژه دبیر جشنواره ویدیویی مشتمل بر بخشهایی از آثار مهین جواهریان به نمایش در آمد و جایزه ویژه دبیر جشنواره در بخش ایران به مهین جواهریان به خاطر خلق آثاری ماندگار در هنر پویانمایی بر اساس فرهنگ و ویژگیهای فرهنگ ایرانی اهدا شد.
مهین جواهریان گفت: من خیلی شگفتزده شدم و میخواهم بگویم من فراموش کردم از دختران و پسران جوانمان در جشنواره که شبانهروز برای بهتر برگزار شدن جشنواره تلاش کردند، تشکر کنم. صمیمانه از شما متشکرم.
پس از آن بخشهایی از آثار مایکل دودوک دو ویت در قالب ویدئو کلیپی به نمایش در آمد و جایزه ویژه دبیر جشنواره در بخش بینالملل به مایکل دودوک دوویت به خاطر خلق آثار شگفتانگیر و بی بدیل پویانمایی در سالیان متمادی و خدمات شایان توجه به ارتقای هنر – صنعت پویانمایی اهدا شد.
دودوک پس از دریافت جایزهاش در میان تشویق پرشور حاضران گفت: فقط میخواهم از صمیم قلبم از همه شما تشکر کنم.
علیرضا کریمیصارمی در بخش پایانی مراسم از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، هنرمندان و فیلمسازان تشکر کرد.
محمدمهدی طباطبایینژاد رییس مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، حبیب ایلبیگی قائممقام بنیاد سینمایی فارابی، امیرعلی نعمتالهی قائم مقام وزیر آموزش و پرورش، اعضای هیاتهای داوری و انتخاب، نمایندگانی از سفارتهای کشورهای مختلف در ایران، فعالان عرصه انیمیشن و... از جمله مهمانان حاضر در مراسم بودند.
انتهای پیام/