به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در دومین برنامه «چهل ۵۷» درباره مسئله انقلاب اسلامی و سقوط رژیم ستمشاهی اظهار داشت: وابستگی و مظالم رژیم پهلوی عامل سقوط آن شد؛ طبق روایتی، هیچ حکومتی با ظلم باقی نمیماند.
وی با بیان اینکه امروز جوانهای ما نمیتوانند معنی این روایت را احساس کنند، افزود: امثال ما که آن دوران را دیدهایم، میتوانیم معنی این را خوب بفهمیم که ظلم یعنی چه؟
توکلی در بخش دیگری از این برنامه درباره حضورش در نخستین دوره مجلس شورای اسلامی، موثرترین کار خود در مجلس را صحبت علیه بنی صدر خواند و گفت: شهید رجایی من را به عنوان وزیر کار به بنی صدر پیشنهاد داد، اما او قبول نکرد؛ بعدا هم در جلسهای با حضور من و چند نفر دیگر و شهید رجایی، بنی صدر خطاب به من گفت: تو اولین نمایندهای بودی که در مجلس علیه من نطق کردی.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره مساله تقسیم بندیهای سیاسی در کشور و اصلاحاتی از قبیل: «اصولگرای میانهرو» که درباره وی بکار میرود، گفت: من معنی «میانه رو» را نمیفهمم، اما خودم سعی میکنم در مقابل رقبای سیاسیام بیانصافی نکنم.
توکلی همچنین درباره علت راهاندازی سازمان مردمنهاد دیدهبان شفافیت و عدالت توسط وی اظهار داشت: وقتی اوضاع را میدیدم، متوجه شدم فساد دارد رشد میکند. در سال ۱۳۶۹ که لایحهای با قید سرّی به مجلس آمد، من نامهای به آقای هاشمی رفسنجانی نوشتم و گفتم این بدعت را نگذارید که لایحهای سری باشد. دولت هم توسط عطاءالله مهاجرانی از من شکایت کرد.
وی تصریح کرد: اگر پشت من گرم است، بخاطر سوابق و روحیه من است، نه چیز دیگر؛ ما در دیدهبان شفافیت و عدالت متوجه شدیم که اژدهای هفتسر فساد را نمیتوان مهار کرد، اما میتوان ترس و یأس را کم کرد.
رئیس سازمان مردمنهاد دیدهبان شفافیت و عدالت گفت: در تمام شکایتهایی که از ما شده، تبرئه شدهایم. من معتقدم قانون باید درباره صاحبان قدرت اجرا شود. ما با پروندههایی که بررسی کردهایم، موفق شدهایم برخی افراد را ممنوعالخروج کنیم.
توکلی با اشاره به مسائل پیش آمده در بحران ارز گفت: در این ماجرا من ۵ نامه به سران سه قوه نوشتم و کارهایی را که باید انجام شود، تذکر دادم؛ در آن نامهها تذکر دادم که با این وضعیت قدرت خرید کارگر نصف میشود.
وی در پاسخ به این سوال که الان مهمترین معضل اقتصاد کشور چیست، عنوان کرد: ما ۱۸ عامل را شناسایی کردهایم که مواردی مانند دولتی بودن، اجرای تبعیضآمیز آیین دادرسی و چرخش منافع و شیوه نامناسب برگزاری انتخابات که حزب نداریم و باعث «پیشخرید نفوذ» میشود، را شامل میشود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، قانون امر به معروف و نهی از منکر را قانونی مهم خواند و گفت: مهمترین مصداق این قانون، امر و نهی به حاکمان است. همچنین قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات نیز قانون مهمی است که باید اجرا شود.
توکلی درباره اعلام اموال و داراییهای مسئولان نیز اظهار داشت: این پیشکش! همان ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه (شفافیت حقوق و مزایا) را نیز اجرا نکردهاند.
وی قانون مناقصات را هم از دیگر قوانین مهمی خواند که باید اجرا شود و تصریح کرد: خصوصیسازی افتضاح اجرا میشود، اما برخی اقدامات ما (دیدهبان شفافیت و عدالت) موثر واقع شد.
توکلی در همین رابطه به ممنوعالخروج شدن رئیس سازمان خصوصیسازی اشاره کرد و گفت: البته وی هنوز در مسئولیتش حضور دارد.
رئیس سازمان مردمنهاد دیدهبان شفافیت و عدالت تصریح کرد: در ماجرای املاک نجومی شهرداری تهران به دعوت قالیباف موضوع را بررسی کردیم؛ در نهایت متوجه شدیم که خودش و خانوادهاش از این مسئله منزه هستند و عددی هم که اعلام میشود گزافهگویی است، اما بالاخره ماهیت کار خطا بود و ما هم اعلام جرم کردیم.
وی درباره مسئله زمینخواری در استان مازندران اظهار داشت: در استان مازندران داریم بر روی یک سری از زمینها کار میکنیم.
توکلی افزود: تا اردوگاه قوه قضائیه و نیروهای نظامی جمع نشود، کاری نمیتوان کرد؛ یعنی پلاژهای دولتی باید جمع شود. در این مورد هم حرفش زده شد، اما عمل نشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره مسئله لوایح مربوط به FATF تصریح کرد: سوال اصلی این است که اگر FATF را بپذیریم شرایط بهتر میشود یا بدتر؟ من میگویم اگر نپذیریم شرایط بهتر میشود، چراکه اگر بپذیریم باید اطلاعات بدهیم و همه مجاری دور زدن تحریم را باید افشا کنیم، چراکه در «پالرمو» کتمان اطلاعات به بهانه رازداری بانکی جرم تلقی میشود. عدهای میگویند ما نانمان را میخواهیم، اما جواب ما این است که نان شما را آجر میکنند.
لازم به ذکر است که برنامه «چهل ۵۷» پنج شنبه شبها ساعت ۲۱ از شبکه شما بر روی آنتن میرود، این برنامه در هر قسمت در گفتگو با یک چهره ملی از یک استان، مسائل آن استان و مهمترین مسائل ملی و بین المللی و دست آوردهای انقلاب اسلامی را بررسی میکند.
انتهای پیام/