به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، همزمان با جشن چهل سالگی انقلاب مقام معظم رهبری طی بیانیهای رهنمودهایی را در حوزه های مختلف سیاسی،اجتماعی و فرهنگی مطرح کردند که بخشی از آن مربوط به سیاست خارجی و تعامل با جهان بود؛ ایشان با اشاره به مسیر طی شده توصیه هایی را برای تعاملات و روابط خارجی داشتند.
در ابتدای این بیانیه با نگاه به مسیر طی شده آمده است؛ انقلاب اسلامی در ابتدای مسیر خود ثبات و امنیت کشور و تمامیت ارضی و حفاظت از مرزها را که آماج تهدید جدی دشمنان قرار گرفته بود ضمانت کرد و معجزهی پیروزی در جنگ هشتساله و شکست رژیم بعثی و پشتیبانان آمریکایی و اروپایی و شرقیاش را پدید آورد.امروز نماد پرابهت و باشکوه و افتخارآمیز ایستادگی در برابر قلدران و زورگویان و مستکبران جهان و در رأس آنان آمریکای جهانخوار و جنایتکار، روزبهروز برجستهتر شده است و در تمام این چهل سال، تسلیمناپذیری و صیانت و پاسداری از انقلاب و عظمت و هیبت الهی آن و گردن برافراشتهی آن در مقابل دولتهای متکبر و مستکبر، خصوصیت شناختهشده ایران و ایرانی بویژه جوانان این مرز و بوم بهشمار میرفته در حالیکه قدرتهای انحصارگر جهان که همواره حیات خود را در دستاندازی به استقلال دیگر کشورها و پایمال کردن منافع حیاتی آنها برای مقاصد شوم خود دانستهاند، در برابر ایران اسلامی و انقلابی، اعتراف به ناتوانی کردند.
رهبر انقلاب در ادامه این بیانیه عنوان کردند که ملت ایران در فضای حیاتبخش انقلاب توانست نخست دستنشانده آمریکا و عنصر خائن به ملّت را از کشور براند و پس از آن هم تا امروز از سلطه دوباره قلدران جهانی بر کشور با قدرت و شدت جلوگیری کند.ایران مقتدر، امروز هم مانند آغاز انقلاب با چالشهای مستکبران روبهرو است، اما با تفاوتی کاملاً معنیدار؛ این بیانیه با تاکید بر تفاوت ها و تحولات به وجود آمده در منطقه و جهان تصریح کرده است، اگر آن روز چالش با آمریکا بر سر کوتاه کردن دست عمال بیگانه یا تعطیلی سفارت رژیم صهیونیستی در تهران یا رسوا کردن لانهی جاسوسی بود، امروز چالش بر سرِ حضور ایران مقتدر در مرزهای رژیم صهیونیستی و برچیدن بساط نفوذ نامشروع آمریکا از منطقهی غرب آسیا و حمایت جمهوری اسلامی از مبارزات مجاهدان فلسطینی در قلب سرزمینهای اشغالی و دفاع از پرچم برافراشته حزبالله و مقاومت در سراسر این منطقه است؛ در عین حال اگر آن روز، مشکل غرب جلوگیری از خرید تسلیحات ابتدایی برای ایران بود، امروز مشکل او جلوگیری از انتقال سلاحهای پیشرفته ایرانی به نیروهای مقاومت است؛ و در نهایت اگر آن روز گمان آمریکا آن بود که با چند ایرانی خودفروخته یا با چند هواپیما و بالگرد خواهد توانست بر نظام اسلامی و ملّت ایران فائق آید، امروز برای مقابله سیاسی و امنیتی با جمهوری اسلامی، خود را محتاج به یک ائتلاف بزرگ از دهها دولت معاند یا مرعوب میبیند و البتّه باز هم در رویارویی، شکست میخورد. ایران به برکت انقلاب، اکنون در جایگاهی متعالی و شایسته در چشم جهانیان قرار دارد و از بسی گردنههای دشوار در مسائل اساسی خویش عبور کرده است.
رهبر انقلاب با اشاره به مسیر طی شده و جایگاه کنونی ملت ایران و عبور کردن از گردنه های سخت توصیه هایی را در حوزه روابط خارجی مطرح کردند که محور اصلی آن بر عزت و افتخار ملی تاکید داشت، ایشان در توصیه خود در زمینه روابط خارجی تاکید کردند عزت ملّی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن؛ هر سه، شاخههایی از اصلِ «عزت، حکمت، و مصلحت» در روابط بینالملل هستند. سپس با اشاره به پدیدههای نوظهور صحنه جهانی که تحقق یافته یا در آستانه ظهورند، عنوان کردند تحرک جدید نهضت بیداری اسلامی بر اساس الگوی مقاومت در برابر سلطهی آمریکا و صهیونیسم؛ شکست سیاستهای آمریکا در منطقهی غرب آسیا و زمینگیر شدن همکاران خائن آنها در منطقه؛ گسترش حضور قدرتمندانه سیاسی جمهوری اسلامی در غرب آسیا و بازتاب وسیع آن در سراسر جهان سلطه؛ بخشی از مظاهر عزت جمهوری اسلامی است که جز با شجاعت و حکمت مدیران جهادی به دست نمیآمد. رهبر انقلاب با بیان اینکه سرمداران نظام سلطه نگران هستند تاکید کردند پیشنهادهای آنها عموماً شامل فریب و خدعه و دروغ است. امروز ملت ایران علاوه بر آمریکای جنایتکار، تعدادی از دولتهای اروپایی را نیز خدعهگر و غیر قابل اعتماد میداند. دولت جمهوری اسلامی باید مرزبندی خود را با آنها با دقّت حفظ کند؛ از ارزشهای انقلابی و ملّی خود، یک گام هم عقبنشینی نکند؛ از تهدیدهای پوچ آنان نهراسد؛ و در همهحال، عزت کشور و ملّت خود را در نظر داشته باشد و حکیمانه و مصلحتجویانه و البتّه از موضع انقلابی، مشکلات قابل حل خود را با آنان حل کند. در مورد آمریکا حل هیچ مشکلی متصور نیست و مذاکره با آن جز زیان مادی و معنوی محصولی نخواهد داشت.
همان طور که از توصیه رهبر انقلاب بر می آید ایشان با توجه به مسیر طی شده چند سال اخیر در سیاست خارجی که مبتنی بر مذاکره و گفت و گو بوده است تاکید بر عزت نفس و دشمن شناسی را چراغ راهنمای مسئولان و تصمیم گیران سیاست خارجی می دانند در همین راستا غیر قابل اعتماد دانستن دولت های اروپایی نیز یک خط روشن و مشخص را در خصوص وعده های آنها برای حفظ برجام نشان می دهد. علاوه بر این خط پایانی توصیه رهبر انقلاب پاسخ صریح و قطعی را به کسانی می دهد که طومارهایی برای مذاکره و گفت و گو با آمریکا مطرح می کنند در حالیکه ایشان ادامه حیات و حفظ عزت مندی ایران را بری از هر گونه مذاکره و گفت و گو با آمریکا می دانند زیرا هر شکلی از گفتوگو با این کشور موجب ضرر مادی و معنوی میدانند. با امضای برجام ضرر مادی مذاکره با آمریکا روشن شد اما ضرر معنوی مذاکره مربوط به هویتی است که ایرانی ها چهل سال است با آن خود را در جهان معرفی می کنند لذا هر گونه خدشه در این مورد و حذف دشمن اصلی بحرانی هویتی و ملی را برای ما به وجود می آورد.ایشان با اشاره بر پیروزی مقاومت در غرب آسیا و هم مرز شدن ایران با رژیم صهیونیستی و هراس دشمنان از حضور ایران در منطقه راه چهل ساله را موفقیت آمیز ترسیم کرده اند و به جوانان توصیه می کنند راه آمده را ادامه بدهند و از هیچ تهدیدی نهراسند.
در این مورد حسن لاسجردی کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص بیانیه گام دوم رهبر انقلاب این طور تبیین کرد؛ بیانیه گام دوم در چهل سالگی انقلاب یعنی زمان بالندگی جمهوری اسلامی صادر شده است به همین خاطر بیانیه پیام مهمی دارد مبنی بر اینکه مرحله جدید انقلاب را طوری مدیریت کنیم که همچنان بر اصول ۴۰ ساله اول و به باور و بنیانهای اعتقادی، استقلال و نیروی جوان متکی باشیم. همچنین مدعی شد تجربه انقلاب اسلامی نشان داده است که هر قدر در مواجهه با نظامهای سلطه کوتاه بیاییم، آنها بیشتر طلبکار میشوند و لیست بلندتری برای مطالبات و اصلاحات مورد نظر خودمطرح میکنند.
حسن عابدینی نیز در خصوص بیانیه گام دوم رهبر انقلاب به باشگاه خبرنگاران جوان گفت؛ راهبردی که مقام معظم رهبری در حوزه سیاست خارجی ترسیم کردند مبتنی بر حفظ قدرت انقلاب اسلامی است و دشمنان انقلاب اسلامی تلاش داشتند تا آن را در درون مرزهای ایران محصور کنند و موجب شکل گیری حرکت های ضد انقلابی در داخل کشور بشوند، اما واگذاری سفارت رژیم صهیونیستی به فلسطین و تسخیر لانه جاسوسی نمونه های بارزی برای جلوگیری از حرکت های ضد انقلابی در داخل بوده است و در عین حال می توان گفت که دیوار کشی تل آویو در اطراف سرزمین های اشغالی از ترس نفوذ انقلاب اسلامی انجام شده است. عابدینی مدعی شد امروز اندیشه انقلاب اسلامی در قالب محور مقاومت متبلور شده که در کشورهایی مانند یمن، سوریه، عراق و لبنان ظهور بروز پیدا کرده است و تنها به مرزهای کشور ما محدود نمی شود و این موضوع یکی از نکته های مهم در بیانیه گام دوم رهبر انقلاب اسلامی است.
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره بخش توصیه های رهبر اظهار کرد؛نکته مهم دیگری که در بیانیه رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید شده مربوط به هوشیاری نسبت به دسیسههای دشمن وغافل نشدن از مکر و حیله کشورهای غربی است بنابراین بر طبق این بیانیه تهدید،مذاکره و لبخند هر سه در یک چارچوب قابل تحلیل هستند که آن هم دسیسه ای برای براندازی جمهوری اسلامی ایران است. وی تاکید کرد،بخش قابل توجه در این بیانیه مربوط به درس گرفتن از گذشته برای آینده است، نقض عهدی که قدرت های غربی به ویژه آمریکا و برخی کشورهای اروپایی انجام داده اند در چهل سال گذشته نشان داده است که این قدرت ها همواره سر ستیز با انقلاب اسلامی را دارند تا از هر ابزاری برای صدمه به کشور استفاده کنند.لذا باید توازن در سیاست خارجی اصل هر تعاملی با جهان خارج باشد.
بنابراین طبق بیانیه گام دوم، انقلاب ایران در حالی وارد دهه پنجم خود می شود که باید همچنان اصول چهار دهه گذشته را با توجه به تحولات صورت گرفته و تغییر نسل ادامه بدهد. ایران پس از چهل سال در منطقه از یک بازیگر دست نشانده و ژاندارم به یک بازیگر مستقل، مقتدر و قدرتمند تبدیل شود تا جاییکه امروزه مهم ترین بحران های منطقه جز با وساطت و حضور ایران حل و فصل نخواهد شد که نمونه آن را می توانیم در بحران سوریه و نشست های آستانه ببینیم بعید به نظر می رسد که کسی امروز شکست و نابودی داعش را در راستای تفکر مقاومت و حمایت ایران از دولتهای مشروع نداند. ایران امروز به یک کشور مولف برای تمام دولتهای اسلامی و غیر اسلامی تبدیل شده است لذا این موضوع نشان می دهد راه آمده نه تنها بر ترکستان نیست بلکه مستقیما بر کعبه آمال می رسد.
انتهای پیام/