نان جو از آرد جو بدون سبوس یا سبوس‎دار تهیه می‎شود، تفاوت این دسته از نان‌ها با نان‎هایی مانند نان گندم قدرت سیرکنندگی و فیبر بالایشان است.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  سال‌هاست که نان جو به یکی از محبوب‎ترین نان‎های رژیمی و پرخاصیت تبدیل شده است. اما این که «خواص نان جو» چیست؟ و بهتر است نان گندم بخوریم یا جو را در ادامه بخوانید.

نان جو بخوریم یا نان گندم؟


بیشتربخوانید:  بهترین رژیم غذایی برای گروه خونی شما چیست؟


در ادامه شگفت‎انگیزترین خواص نان جو را برایتان می‎آوریم:

- نان جو بخورید تا قند خونتان کاهش پیدا کند، پس نان جو برای افراد دیابتی بسیار مفید است.
- با نان جو سیستم ایمنی بدن تقویت می‎شود، این نوع نان با دارا بودن آنتی‎اکسیدان‎‏های فراوان و اسید چرب‎‏های مفید برای بدن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و با رشد تومور‌ها مقابله می‎کند.
- نان جو سرشار از فیبر است، همین ویژگی موجب پاکسازی دیواره‏‎های معده و روده از ذرات آلوده می‎شود و از بیماری‏های دستگاه گوارش جلوگیری می‏کند.
- خاصیت رژیمی دارد. به دلیل فیبر بالا مقوی است و باعث احساس سیری می‎شود.
- با استفاده از این نان فشار خون شما تعدیل می‎شود.
- با خوردن نان جو از تولید چربی‎های زیان‎آور در خون جلوگیری می‎شود.
- از بیماری‎‏های قلبی عروقی پیشگیری می‏‎کند.
- موجب تنظیم فعالیت‎‏های دستگاه گوارشی بدن می‎شود.
- باعث تحریک انسولین‎‏سازی در بدن می‏شود و برای کسانی که مبتلا به دیابت هستند مصرف نان جو بسیار توصیه می‏شود.
-وجود ویتامین‌های گروه ب. در نان جو موجب تقویت حافظه، شادابی و زیبایی پوست، آرامش و پیشگیری از نرمی استخوان در کودکان می‏شود.
- از دیگر خواص نان جو می‏توان به وجود مواد ضدسرطانی اشاره کرد که باعث سرکوب عوامل سرطان به خصوص پیشگیری از بروز سرطان در بستر روده‏ها می‏شود. علاوه بر این با خوردن نان جو می‌توان مانع بروز تومور‌های سرطانی شد.
- با خوردن نان جو سبوس‌دار از سفید شدن زودرس موهایتان نیز جلوگیری کنید.
- مواد معدنی و املاح فراوان در نان جو در افزایش سلامت و استحکام استخوان‏های شما نقش دارد.
پس با این اوصاف توصیه ما به شما این است که به جای نان‏ گندم، نان جو بخورید و از خواص بی‏نظیر آن بهره‌مند شوید.

نکات مهم در مصرف نان جو

اگر گفته می‏شود نان جو جزو نان‏‎های رژیمی است، به این معنی نیست که هر چه قدر دلتان خواست از می‏توانید آن را مصرف کنید. بلکه منظور جایگزینی آن با سهم نان روزانه‎تان است.

فیبر بالا از خاصیت‎های نان جوست، ولی به علت این که پس از مصرف آن مقدار زیادی از آب بدن شما به علت فیبر زیاد جذب می‎شود، بهتر است آب و مایعات فراوان بنوشید. اگر به پروتئین گلوتن موجود در نان جو حساسیت دارید، از مصرف آن خودداری کنید. چون موجب بیماری سلیاک می‌شود. موارد گفته شده تنها بخش کوچکی از خواص نان جوست که با مصرف به اندازه و مناسب آن می‏توانید تاثیر بسزایی در افزایش سلامتی‏تان داشته باشید. اگر طعم نان جو را دوست ندارید می‎توانید از ترکیب آرد جو و آرد گندم بر اساس استاندارد‌های تهیه نان مورد تایید متخصصان تغذیه استفاده کنید. همچنین در خرید نان جو دقت کافی داشته باشید تا نوع تقلبی را به شما نیندازند.

برچسب ها: دانستنی ها ، خواندنی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.