به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از تاس، دمیتری مدوِدف، نخستوزیر روسیه میگوید برگشت تسلیحات هستهای آمریکا به قلمرو کشور خود موجب آسودگی همه خواهد بود.
مدودف در آستانه سفر به لوکزامبورگ در گفتگو با رسانههای این کشور اروپایی افزود: «زیرساختهای استقرار، ذخیره و سرویسدهی سلاحهای هستهای آمریکا در کشورهای اروپایی باید برچیده و این سلاحها به خاک آمریکا برگردانده شوند».
نخستوزیر روسیه در بخش دیگری از سخنان خود آمریکا را عامل اصلی برهمزدن پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد (INF) دانست و اظهار کرد «این مسئله (لغو توافق موشکی INF) فشار غیرضروری دیگری را به خود کشورهای عضو ناتو وارد میکند». وی همچنین اقدام اخیر ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه را صرفاً اقدامی تقابلی و در واکنش به خروج آمریکا از این پیمان موشکی اعلام کرد.
پوتین روز دوشنبه حکم تعلیق اجرای تعهدات این کشور در معاهده منع موشکهای هستهای میانبرد (INF) با آمریکا را امضا کرد. با تعلیق همزمان اجرای تعهدات مسکو و واشنگتن این توافق دو جانبه تا ۶ ماه دیگر رسماً لغو خواهد شد.
مدودف در ادمه همچنین به دقت بالا و قابلاعتمادبودن موشکهای هایپرسونیک (مافوق صوت) روسیه اشاره اما در عین حال تأکید کرد: «ما هیچ کشوری را تهدید نمیکنیم و قطعاً تصمیم به حمله یا جنگ علیه هیچ کشوری را نداریم. از دیدگاه ما هرگونه تلاش برای تهدید هستهای، تنشهای بینالمللی را وخیمتر میکند».
آمریکا در ماه فوریه به بهانه اینکه روسیه مفاد پیمان موشکی بین دو کشور را نقض کرده اعلام کرد واشنگتن از دوم فوریه سال جاری اجرای تعهدات خود در پیمان آیاناف را تعلیق و فرآیند خروج از این معاهده را که شش ماه طول میکشد، آغاز میکند. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه نیز تأکید کرد این اقدام واشنگتن را بیپاسخ نخواهد گذاشت و مسکو نیز اجرای تعهدات این توافقنامه را متوقف میکند.
رئیسجمهور روسیه همچنین افزود مسکو تسلیحات میانبرد جدید طراحی خواهد کرد. او در واکنش به خروج آمریکا از پیمان مذکور، با طرح پیشنهادی وزارت دفاع روسیه برای آغاز ساخت موشکهای میانبُرد با سرعت مافوق صوت موافقت کرد.
۳۲ سال پیش، رونالد ریگان، رئیس جمهور وقت آمریکا و میخائیل گورباچف، رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق، پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد را امضا کردند. هدف از این پیمان انهدام همه موشکهای کروز و بالستیک آمریکا و روسیه که از زمین پرتاب میشوند و موشکهایی که بُرد آنها بین ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر است، بود. واشنگتن ماههاست که مسکو را متهم میکند با مستقر کردن موشکهای نواتور M. ۷۲۹۹ در زرادخانه نظامی خود، این توافق را نقض کرده است.
انتهای پیام/