سخنگوی وزارت خارجه گفت: استعفای ظریف در جهت ارتقای جایگاه وزارت خارجه و با توجه به شرایط بین المللی و منطقهای بود.
به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه در نشست هفتگی خود با اصحاب رسانه در رابطه بااستعفای ظریف و اختلاف او با رئیس جمهور٬اظهار کرد: در این مورد توضیحات لازم داده شده است. بحث استعفای ظریف شخصی و اختلاف با رئیس جمهور نبود بلکه در جهت ارتقای جایگاه وزارت خارجه با توجه به شرایط بین المللی و منطقهای بوده است.
نفوذمان در منطقه با خواست یک یا چند دولت کاهش نمییابد
وی ادامه داد: ظریف اعتقاد داشت که باید با وزارت خارجه هماهنگی بیشتری صورت گیرد تا یک سیاست خارجی توانمند به کار گرفته شود لذا این نوع شایعات و منتسب کردن استعفا به مواضع سیاسی و جناحی طرحی نامناسب نیست موضوع اساسی در استعفا مطرح شده و هیچ ارتباطی با دولت نداشته و هماهنگیهای لازم با شخص رئیس جمهور وجود داشته است.
قاسمی در پاسخ به این سوال که کشور های همسایه برای مثال پاکستان تا چه اندازه به همکاری با ایران پایبند هستند خاطرنشان کرد: رابطه ایران با پاکستان کهن و عمیق است. برخی مسائلی که پیش آمده حاصل خواست دولتهای مرکزی نیست٬ برخی گلایه مندیها در حوزه حفظ امنیت مرزها مانع ارتباطات موثر ما نخواهد شد و گفت وگوها همچنان وجود دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به باشگاه خبرنگاران و درمورد ادعای الشرق الاوسط مبنی براینکه چهار کشور اروپایی از ایران خواستهاند مواضع خود را در لبنان، سوریه، یمن و عراق را تعدیل و بر اساس توافقنامه وین (درباره روابط سیاسی) روابط خود را با این کشورهای تنظیم کند.
آیا ایران زیر بار درخواستهای جدید آنها می رود با خیر گفت: نسبت به این مسئله اطلاعی ندارم و فکر نمیکنم ادعای درستی باشد ما با برخی کشورهای اروپایی در مورد مسائل منطقهای دارای اختلاف نظر هستیم و در مورد حضورمان در منطقه تاکید کرده ایم که نفوذ ما تاریخی و منطقهای است و نمیتوان با خواست یک یا چند دولت این نفوذ را کاهش داد.کشورهای اروپایی میدانند شرط پذیر نیستیم و سیاست خارجی و منطقهای ما روی پای خودمان به اجرا در می آید.
وی در رابطه با عدم تضمین ظریف برای تصویب افای تی اف و ادعای جدید او در خصوص تصویب این معاهده٬ تاکید کرد: ما در روابط بانکی خارجی به یک سری ابزارها و نرمهای جهانی نیازمندیم که یکی از آنها مربوط به همین معاهده است که در مجمع مطرح شد٬ لذا امیدوارم این نهاد مسئولیت هر تصمیمی را بر عهده بگیرد. در بسیاری از حوزههای دیگر هم برخی نظرها را دنبال میکنیم، اما چنین برداشتی را از اینکه این معاهده میتواند همه مشکلات اقتصادی را حل و فصل بکند درست نیست زیرا برخی مشکلات اقتصادی علتهای خاص خود را دارد. این معاهده تنها میتواند ابزاری برای تسهیل روابط اقتصادی باشد، اما به معنای حل تمام مشکلات نیست. نهایتا پیوستن به این معاهده بهتر از نپیوستن به آن است و در صورت پیوستن میتوانیم از برخی مشکلات جلوگیری کنیم.
قاسمی همچنین در رابطه با اخبار جدید در خصوص حادثه تروریستی سیستان و بلوچستان٬ توضیح داد: موضوع مهمی بود که این حادثه تلخ از سوی تروریستها رخ داد٬ قطعا این مسئله برای تمام نهاهای زیربط مهم است و مذاکرات ما با تمام بخشهای دولت پاکستان ادامه خواهد داشت. باید به این نتیجه برسیم که مرزهایمان با پاکستان که یک همسایه خوب برای ما است امن خواهد بود و دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
وی در پاسخ به سئوالی در رابطه با قرار داد امنیتی مشتر ک. بین ایران و پاکستان و انجام عملیات مشترک نظامی میان دوکشور خاطرنشان کرد: در مورد اقدامات از قبل اطلاعی داده نمیشود، به خصوص در حوزه نظامی این موارد معمولا بعد از انجام آن اطلاع رسانی میشود. در نتیجه جزییات این موضوع را باید از نهادهای نظامی سوال کنید و من اطلاع زیادی در این رابطه ندارم.
قاسمی همچنین در رابطه با دیدار وزیر خارجه انگلیس با دولت مستعفی یمن عنوان کرد:با یک بحران غم انگیز در یمن مواجه هستیم که به نتایج نابه هنجاری رسیده است.
وی ادامه: بعد از تماس ایران با چهار کشور اروپایی برای انجام آتش بس و رسیدن به یک گفت وگو باید این فرایند زیر نظر سازمان ملل طی شود تا بحران پایان در یمن یابد. وضعیت امروز این کشور نیاز به سفر و گفتار درمانی ندارد. اگر کشورها به دنبال توقف بحران هستند باید از روشهای دیگری استفاده کنند تا متجاوزین را متوقف کنند و سلاح نفروشند و در جهت کاهش آلام مردم یمن گام بردارند.
قاسمی در پاسخ به سئوالی مبنی بر تلاش عربستان برای برهم زدن تعاملات ایران و پاکستان، افزود: ایران و پاکستان روابط کهن و دیرینه دارند و اراده برای همکاری گسترذه وحود دارد باید برای حل و فصل مشکلات گام برداشت روابط ایران و همسایگان مثبت است و با دقت آنها را رصد میکند.
وی گفت: روابط ایران با همسایگان معاندینی دارد که به دنبال آسیب به آن هستند، اما با توجه به درایت ایران در نگاه به همسایگان این تلاشهای مذبوحانه راه به جایی نخواهد برد.
رژیم اشغالگر قدس بیماری دروغ پراکنی و جنگ روانی دارد
در ادامه نشست خبری قاسمی در مورد سفر نتانیاهو به روسیه و خروج نیروهای نظامی از سوریه، اظهار کرد: مقامات رژیم اشغالگر قدس بیماری دروغ پراکنی و جنگ روانی دارند و از عادت دارند از این طریق روابط ایران با روسیه را تحت تاثیر قرار دهند، آنها میخواهند این موفقیتها را مورد هدف قرار دهند، اما روابط تهران و مسکو مستحکم است. ما فقط حضور مستشاری در سوریه داریم و تا زمانی که دولت این کشور بخواهد در کنار آنها خواهیم ماند.
آخرین وضعیت اسدی دیپلمات بازداشتی مطلب سئوال دیگری بود که سخنگو در پاسخ به آن گفت: این موضوع در دستور کار کشور است و روند پیگیریها دنبال میشود، وکلا کار خود را دنبال میکنند و امیدواریم به نتایج جدیدی برسد. این موضوع یک پرونده مهم در وزارت خارجه است تا حقانیت و بی گناهی او تایید شود و به ایران بازگردند.
وی با اشاره به سفر روحانی و ظریف به عراق عنوان کرد:خبر دقیق در این زمینه را دفتر ریاست جمهوری اعلام میکند. این سفر در ادامه رایزنیهای گسترده است.
قاسمی ادامه داد: در سالهای اخیر رفت و آمدهای متعددی بین دو کشور وجود داشته و زمینه مستعدی برای گسترش همکاریها وجود دارد، پیروزی بر تروریستها یک موفقیت برای دولت عراق است و با سفر ظریف زمینه برای همکاری در حوزههای فرهنگی، تجاری و انرژی فراهم شد و امیدواریم این سفر جهش دیگری در تعاملات دو کشور را ایجاد کند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر ادعای الجبیر و نقش ایران در ادامه جنگ یمن گفت: جبیر طبق عادت، گفتن سخنان بی ربط علیه ایران را شروع کرده است. فجایعی که توسط دولت این فرد در یمن رخ داد و دیگر اتفاقات داخلی در کشور او تا حدی سکوت را به جبیر دیکته کرد. قطعا سخنان او بی ربط است و این فرافکنیها مشکلات عربستان را حل نکرده و حقایق کاملا روشن است و مردم جهان قضاوت خواهند کرد.
لندن در مورد حزب الله دچار اشتباه راهبردی شد
قرار گرفتن نام حزب الله در ليست تروريست ها توسط انگليس سئوال دیگری بود که قاسمی در پاسخ به آن اظهار کرد: لندن دچار اشتباه راهبردی شده است و بسياري از كشورهای اروپايی این اقدام را نپذيرفته اند. اين حركت به سياست های توسعه طلبانه انگليس باز می گردد كه به دنبال جلوگيری از توسعه منطقه هستند.
وی ادامه داد:حزب الله بخش مهمي از حاكميت لبنان و نيروهايي است كه توانسته در برابر تكفيري ها ايستادگي كند تا مانع اشاعه تروريسم شود. در نتیجه به جاي قرار دادن نام اين گروه در ليست تروريست ها كه يك دخالت آشكار در امور لبنان است بايد مورد تشويق قرار گيرد زيرا مانع گسترش تروريست ها شده است. در نهایت باید بگویم که اين نوع اقدام يك اشتباه راهبردي است و لندن بايد پاسخگوي هر پيامدي در اين زمينه باشد.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد اینستکس و گامهای عملی آن گفت: این کانال گامی مهم، اما دیر هنگام بود. در داخل کشور تلاشهایی برای هماهنگی بیشتر انجام شده و تبادلات خوبی را در حوزه کارشناسی داشته ایم، همچنین در هفتههای آینده میزبان کارشناسانی اروپایی خواهیم بود. من فکر میکنم این سازوکار مسیر خود را دنبال میکند، اما این کانال هنوز اقدام مشخصی انحام نداده است، امیدواریم با سفر هییت اروپایی در هفتههای آینده گامهای بلند تری را برداریم.
وی تاکید کرد: توصیه میکنیم امارات به نقش یک دولت مستقل بازگردد و دنبال رو دیگر کشورها نباشد و در پایتخت خود بدون چشم داشت به دیگران به کاهش درگیریها کمک کند. آنها باید بدانند چنین اقداماتی راه به جایی نخواهد برد و رفتار مثبت آنها میتواند رفتار مثبت ما را به همراه داشته باشد و در عین حال سخنان نا به جای آنها واکنش ما را به همراه خواهد داشت.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد فرصت چهار ماهه افای تی اف و اختلاف نظر داخلی در رابطه با تصویب آن خاطرنشان کرد: در مورد امکان تمدید فرصت گمانه زنی نمیکنم، امیدواریم مجمع یک جمع بندی خیراندیشانه داشته باشد. اما در مورد عدم تفاهم و به نتیجه نرسیدن نمیتوانم موضوع را مطرح کنم و باید صبر کنیم.
قاسمی در ادامه نشست خبری درمورد ادعای اسرائیل مبنی بر بمباران پایگاههای ایران در سوریه، گفت: این ادعاها در ادامه سیر سلوک جنگ روانی اسرائیل است و من واکنشهای لازم را در رابطه با این موضوع داشته ام. این ادعاها در راستای ایحاد شکاف در روند آستانه است و چنین اخبار محملی برای فرافکنی مشکلات داخلی این رژیم ساخته و پرداخته میشود.
وی در مورد آخرین وضعیت مرزبانان ربوده شده کشورمان هم توضیح داد: خبر جدیدی ندارم، اما تلاش همه دوستان در وزارت خارجه این است که این مسیر با جدیت پیگیری شود تا آنها نزد خانواده خود بازگردند.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد مستند ایستگاه پایانی دروغ و نقش فرانسه در حمایت از عناصر تروریستی گفت: ما از دید دوربین عمل نمیکنیم، اما قطعا از استقلال و کیان کشور دفاع میکنیم و در برابر هر گونه اقدامی رفتار لازم را خواهیم داشت. من نمیتوانم در خصوص این مستند قضاوت نهایی داشته باشم، اما از طریق دستگاههای ذیربط تصمیم گیری لازم انجام خواهد شد.
قاسمی در پاسخ به سئوالی در رابطه با سفر هیات اروپایی به ایران برای رایزنی در رابطه با سازوکار اینستکس، خاطرنشان کرد: این هیئت در سطح عالی رتبه نیست، اما برای اجرایی کردن این کانال مالی نیازمند نشستهای کارشناسی برای راه اندازی سازوکارمالی متناظر در ایران هستیم. این هیاتها بیشتر کارشناسی و فنی بوده و سیاسی نیستد.
حوادث اخیر ونزوئلا و مواضع وزارت خارجه در این زمینه سئوالی بود که قاسمی در پاسخ به آن عنوان کرد: ما تحولات وزارت خارجه را رصد میکنیم و گزارش آخرین تحولات را معاون وزیر خارجه این کشور در سفر به تهران تشریح کرد.
مدیرکل اروپای وزارت خارجه عازم مسکو است
وی ادامه داد: آمریکا نیاموخته در مرزهای خود بماند و به دنبال دخالت مستقیم و نابه جا در کشورهای دیگر است. نباید این دخالتها با موفقیت همراه باشد. تاکنون دولت و ارتش ونزوئلا پایداری لازم را داشته اند با دولت رسمی ونزوئلا و سایر نهادهای موثر در ارتباط هستیم و تا ساعاتی دیگر مدیرکل اروپای وزارت خارجه به مسکو سفر خواهد کرد و با روسها و همچنین با نهادهای لازم و موثر گفت وگو خواهیم کر. علاوه براین ترامپ و بولتون حق ندارند از این امر به عنوان یک حق یاد کنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سئوالی درمورد سفر نتانیاهو به روسیه عنوان کرد: این سفرها در گذشته هم وجود داشته است. روسیه با هوش و مستقل است و کشوری نیست که بخواهد از فرامین بی ربط رژیم اشغالگر قدس پیروی کند. قطعا روابط ما با مسکو مستحکم است و در دو پایتخت ذکاوت وجود دارد و افراد نادان در رژیم اشغالگر قدس نمیتوانند تاثیر گذار باشند. این رژیم با شکستهای پی در پی مواجه بوده و اسرائیل در این حد و توان نیست که بخواهد جنگی با ایران در سوریه داشته باشد.
انتهای پیام/
1
همش حرف
حرف
حرف