به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پزشکان معمولا داروی فوروزماید را به جهت درمان نارسایی احتقانی قلب، سیروز کبدی و بیماری کلیوی و ... تجویز می کنند که در زمان مصرف این دارو باید نکاتی مد نظر قرار گرفته شود و امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به بررسی این نکات بپردازد.
داروی فوروزماید (Furosemide) تحت نامهای تجاری Lasix, Diaqua-۲, Lo-Aqua در بازار به فروش نی رسد و تلفظ صحیح نام داروی فوروزماید، به زبان انگلیسی فیورِسیماید است، اما در زبان فارسی به فوروزماید متداول است.
این مطلب را از دست ندهید: اگر یکی از این ۱۳ مشکل را دارید، به جای قرص آب لیمو مصرف کنید
همه داروهای صنعتی و همچنین داروهای گیاهی دارای عوارض جانبی هستند.
این مطلب را از دست ندهید: رژیم غذایی ویژه برای کنترل و بهبود بیماریها
داروی فوروزماید هم مانند بقیه داروها موجب عوارضی برای بدن میشود؛ این عوارض شامل موارد زیر هستند.
مصرف قرص فوروزماید موجب کم شدن پتاسیم و سدیم خون میشود. این قرص برای درمان بی ادراری و نقص در عملکرد کلیه باید با احتیاط فراوان مصرف شود. مصرف فوروزماید در افراد مسن و سالخورده ممکن است به اثرات این دارو بر روی فشار خون و الکترولیتها حساستر باشد و در معرض خطر ابتلا به حملات ترومبوآمبولی و کلاپس گردش خون قرار بگیرند.
داروی فوروزماید، گاهی اوقات فقط یک بار استفاده میشود؛ بنابراین به احتمال زیاد، شما این دارو را به دفعات مورد مصرف قرار نمیدهید. اما چنانچه این دارو را به طور منظم استفاده میکنید، اگر یک بار مصرف آن را فراموش کردید، به محض اینکه به یاد آوردید، آن را مصرف کنید. اما چنانچه زمانِ به یادآوری شما، بسیار نزدیک به زمانِ مصرفِ بعدی بود، دوز فراموش شده را مصرف نکنید. فقط در نوبت بعدی، فوروزماید را مصرف کنید. از مصرف بیش از اندازهی این دارو، برای جبران دوز مصرفیِ فراموش شده، خودداری کنید.
این مطلب را از دست ندهید: نحوه درمان سرماخوردگی با قرص کلداکس
چنانچه بیشتر از میزان مورد نیاز، این دارو را مصرف کردید، به موارد اورژانسی در مورد مصرف زیاد این دارو مراجعه کنید و یا از پزشک کمک بگیرید. علائم مصرف بیش از اندازهی داروی فوروزماید شامل احساس تشنگی یا عطش زیاد، تعریق، پوست داغ و خشک، ضعف شدید و یا غش کردن است.
گاهی اوقات، مصرف همزمان داروها خطراتی را به همراه دارد. به طوری که ممکن است باعث ایجاد یا تشدید عوارض جانبی شود و یا تاثیر یک دارو را کمتر کند. اگر هر داروی دیگری مصرف میکنید، به پزشک اطلاع دهید.
این مطلب را از دست ندهید: خطرات مرگبارشیوع مصرف قرص ریتالین در بین دانشجویان و دانش آموزان
هر دارویی که مصرف میکنید یا قصد شروع یا قطع مصرف آن را دارید، با پزشک در میان گذارید؛ خصوصاً داروهای زیر:
البته لازم به ذکر است؛ لیست بالا همهی داروهایی که با فوروزماید تداخل دارند را در بر ندارد و سایر داروها نیز ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند؛ اعم از داروهای با نسخه و بدون نسخه، ویتامینها و داروهای گیاهی.
انتهای پیام/