به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان استان قزوین با مساحتی معادل ۱۵۶۲۳ کیلومتر مربع در حوزهی مرکزی ایران قراردارد و بر اساس آخرین وضعیت تقسیمات کشوری تا پایان سال ۱۳۹۰ استان قزوین دارای ۶ شهرستان است. استان قزوین به واسطه دارا بودن بیشترین آثار تاریخی، مقصدی مهم برای گردشگری فرهنگی و همچنین مقصدی مناسب برای سفرهای بومگردی و طبیعتگردی است.
از سویی استانداری قزوین در سال ۱۳۷۶ تاسیس و با مسئولیت اجرای سیاستهای عمومی کشور در ارتباط با مؤسسات و شرکتهای دولتی و سایر دستگاههایی که به نحوی از بودجه عمومی دولت استفاده مینمایند فعالیت خود را آغاز نمود و در حال حاضر از چهار معاونت تشکیل شده که انجام وظایف و ماموریتهای آن را پیگیری میکنند که عبارتند از: معاونت سیاسی و امنیتی، معاونت هماهنگی امور عمرانی، معاونت برنامه ریزی و اشتغال، معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی. علاوه برآن در استان قزوین ۶ فرمانداری و ۱۹ بخشداری وجود دارد که به نمایندگی از دولت و استانداری سیاستها و برنامهها را در سطح شهرستانها و بخشها پیگیری و هدایت میکنند.
از سوی دیگر عبدالمحمد زاهدی استاندار قزوین اوایل فروردین ماه سال ۹۷ در جلسه شورای اداری استان با اشاره به پیام نوروزی مقام معظم رهبری و نامگذاری سال، گفت: حمایت از کالای ایرانی در فرمایش ایشان بسیار فراتر از خرید کالای ایرانی بوده است. زیرا هم مردم و هم مسئولان در سازمانهای مختلف مخاطب ایشان در این پیام نوروزی بودند.
وی همچنین ادامه داد: علاوه بر توجه به شعارسال و اجرای برنامههای دولت، حل مشکل کم آبی و اشتغالزایی برای جوانان را به عنوان ۲ اولویت اساسی استان در سال جدید دنبال خواهیم کرد. از جمعیت هشتاد میلیون نفری ایران، ٢٢ میلیون نفر ساکن روستاها هستند که ٢۶ درصد از جمعیت کشور به شمار میروند.
در طول چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی خدمات عمرانی، زیرساختی، آموزشی و بهداشتی در اندازه استانداردهای جهانی توسط دستگاههای مختلف دولتی، حاکمیتی، غیردولتی و مردم نهاد به روستاها ارائه شده است و حدود ۴٩ دستگاه دولتی کشور به طور مستقیم یا غیر مستقیم، متولی انجام پروژههای خدمت رسانی به روستاییان در سراسر کشور هستند.
مسئله مهم دیگر در طول چهل سال از عمر انقلاب در روستاها، تلاش برای مهاجرت معکوس از شهر به روستا با اجرای طرحهایی همچون طرح اشتغالزایی است.
بهمن ماه سال ۹۷ معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری نخستین تور رسانهای خود را از استان قزوین آغاز کرد؛ این طرح از چنان اهمیتی برای دولت برخوردار است که معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری از رسانهها برای انعکاس اقدامات انجام شده و به طور کلی نشان دادن اهمیت این طرح و برای بازدید از طرحهای اشتغالزایی روستایی استان دعوت به عمل آورد.
در مقابل علی فرخزاد معاون عمرانی استاندار قزوین در برنامه نبض شبکه قزوین از تحقق ۱۴۸ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی در قزوین خبر داد و با اشاره به تاثیر اشتغال روستایی در کاهش مهاجرت به شهرها گفت: از محل طرح اشتغال روستایی رقم۱۸۷ میلیاردتومان تسهیلات کم بهره برای اشتغال روستاییان پیش بینی شده بود که از این مقدار تقریبا ۱۴۸ میلیارد تومان تصویب شده و مابقی آن نیز در حال رسیدگی است.
عبدالمحمد زاهدی استاندار قزوین در گفت: وگو با خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اقدامات مهم استان قزوین در سال ۹۷ گفت: اقدامات مهمی که در سال ۹۷ انجام شد به دلیل شرایطی خاصی که ما در آن قرار داشتیم به خصوص واحدهای تولیدی که در خطر تعطیلی بودند؛ بیشترین تلاش را برای جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی را انجام دادیم و در کنار آن سرمایه گذاریهای جدید را در سطح استان ایجاد کردیم و اقدام مهم دیگر در سال ۹۷ ارتقا پارک علم و فناوری قزوین را میتوان اشاره کرد.
استاندار قزوین ادامه داد: در کنار موضوع تولید در بخش صنعت و اشتغال از ابتدای سال ۹۷ تلاش ما بوده است که به موضوع گردشگری هم توجه بیشتری داشته باشیم به این دلیل که صنعت گردشگری از ظرفیتهای مهم اقتصادی استان به حساب میآید؛ ما در نوروز سال ۹۷، ۳۲ درصد افزایش اقامتگاههای خود را در این ایام داشتیم که این سیاست به همان شکل ادامه دارد و ان شاءالله که شاهد رونق گردشگری بیش از گذشته باشیم. بهمن و اسفند سال ۹۶ تبلیغات رسانهای به خصوص از صدا و سیما و جادهای در خصوص استان قزوین داشتهایم که پس از تبلیغات ۳۲ درصد به اقامت در هتلها و مهمانپذیرهای این استان افزوده شد. این رقم بسیار قابل توجهای برای استان ما بوده و نشان دهنده استقبال خوب مردم از گردشگری استان قزوین بود.
زاهدی با اشاره به شرایط مناسب حوزه گردشگری در تابستان امسال نسبت به سال گذشته،گفت: در استان قزوین هم از طریق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و همینطور شهرداری قزوین تعدادی برنامههای فرهنگی و یا هفتهای به نام هفته فرهنگی قزوین اجرا کردهیم که این موضوع باعث شد تا بخش قابل توجهی گردشگر در این استان داشته باشیم. زاهدی معتقد است: متأسفانه مردم کشور ما قزوین را مقصد گردشگری نمیدانند و بیشتر به عنوان یک استان صنعتی شناخته شده و حتی از کشاورزی آن کمتر اطلاع دارند،اکثرا مردم از این شهر به سمت شمال و شمال غرب کشور عبور میکنند.
وی ظرفیت مهم استان را توسعه گردشگری دانست و یادآور شد: تنها مشکلی که اکنون شاهد آن هستیم کمبود اماکن اقامتی است، اما تعداد اماکن پذیرایی بین راهی و یا داخل شهر استان قزوین مطلوب است.
حال با توجه به مروری که به وضعیت استان قزوین داشتیم یکی از ظرفیت های بالقوه این استان؛گردشگری است که استفاده از این پتانسیل مهم را ابتدا مسئولان این حوزه و بعد مردم استان را می طلبد که بتوانند در ارتقای صنعت گردشگری استان خود نقش بسزایی را ایفا کنند.
انتهای پیام/