فرهاد مجیدی تنها فوتبالیستی نیست که درگیر چنین ماجرایی شده و بازیکنان مشهور خارجی نیز موقعیتی شبیه به این جریان را تجربه کردند.

قانون با فوتبالیست‌های خارجی در موقعیتی شبیه به «مجیدی» چه کرد؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک فیلم کوتاه ۳۰ ثانیه‌ای، فیلمی با لرزش زیاد دوربین و زاویه نامناسب در تاریکی شب از دیروز حوالی ظهر بار‌ها و بار‌ها در فضای مجازی، صفحات پرطرفدار اینستاگرام و کانال‌های شلوغ تلگرام و ... دست به دست شده تا راوی درگیری فرهاد مجیدی بازیکن سابق استقلال و مربی فعلی این تیم و یکی از ماموران پلیس راهور باشد! فیلمی که برای اولین بار توسط خود این بازیکن در صفحه اینستاگرامش منتشر شده البته با یک کپشن و توضیح طولانی در رابطه با برخورد نابجایی که با او انجام شده و اصرار مامور پلیس برای گرفتن تست الکل. انتشار این فیلم، اما آن‌طور که فرهاد مجیدی پیش بینی می‌کرد، افکار عمومی را با او همراه نکرد و خیلی‌ها حتی تعدادی از هوادارانش با نوشتن یک جمله در بخش کامنت‌های این پست اینستاگرامی، نسبت به انتشار آن واکنش نشان دادند و در مجموع حق را به ماموری دادند که به وظیفه قانونی‌اش عمل می‌کرده؛ ماموری که برایش فرقی نمی‌کرده کسی که از پشت هیوندای توسانش پیاده شده، یک چهره مشهور است؛ چهره‌ای که دوربین هم به دست می‌گیرد و چندین و چندبار نام خودش را تکرار می‌کند تا مامور پلیس اگر او را نشناخته بشناسد و لابد واکنش منعطف تری از خودش نشان بدهد!

این وسط پلیس، اما روایت متفاوت‌تری از ویدیوی منتشر شده توسط فرهاد مجیدی دارد. سردار محمدرضا مهماندار، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با تایید برخورد مامور پلیس حاضر در این فیلم به باشگاه خبرنگاران جوان گفته: من این فیلم را در اینستاگرام دیدم و برخورد مامور ما کاملا درست بوده است؛ او البته تاکید کرده که برای پلیس فرقی نمی‌کند فرد متخلف چه کسی باشد و تمام افراد در برابر قانون یکسان هستند، این‌که کسی تصور کند، چون چهره یا بازیکن فوتبال و یا هنرپیشه است و یا مقامی دارد با بقیه افراد جامعه تفاوت دارد و نباید مقررات را اجرا کند، ایراد بسیار بزرگی است. رئیس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داده: «همه افراد در هر جایگاهی در برابر قانون یکسان هستند و باید به قانون احترام بگذارند. سردار مهماندار البته در ادامه دست روی مساله یکی از محور‌های اصلی این فیلم منتشر شده هم گذاشته یعنی همان بحث تست الکل و گفته پلیس اگر از فردی تست می‌گیرد و آن فرد مشکلی ندارد، چرا باید در برابر تست دادن مقاومت کند؟!»


بیشتر بخوانید:عواقب حقوقی اقدام فرهاد مجیدی مقابل پلیس/ وکیل پایه‌یک دادگستری پاسخ می‌دهد+ جزئیات


سرهنگ عین‌ا... جهانی، معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور کشور در همین رابطه به ما می‌گوید: «وقتی راننده‌ای سرعت غیرمجاز دارد و مدارک هم همراهش نیست، فارغ از این‌که راننده چه شخصی باشد، افسران ما موظف به گرفتن تست الکل هستند. البته اینجا تست الکل گرفته نشده و تنها از آقای مجیدی خواسته شده در صورت افسر ما فوت کند. حتی همکاران ما می‌دانستند که ایشان در حال گرفتن فیلم هستند و وظیفه شان را انجام داده‌اند.»
​​​​​​​
مامور قانون‌مدار

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور کشور ادامه می‌دهد: «من این فیلم را دیده‌ام؛ فیلم بیانگر این است که تخلفی از سوی راننده توسط پلیس مشاهده شده و مامور درحال رسیدگی به آن است، اما نکته اینجاست که مامور پلیس علی رغم این‌که راننده خودش را معرفی می‌کند کار قانونی و عادی خودش را انجام می‌دهد و نهایتا هم وسیله نقلیه به پارکینگ منتقل و متوقف می‌شود.»

سرهنگ جهانی در توضیح بیشتر می‌گوید: «اطلاعاتی که از افسر مربوطه دریافت کرده ام، حکایت از این دارد که حوالی ساعت ۲ صبح جمعه یک دستگاه سواری هیوندای توسان که بعد مشخص می‌شود راننده‌اش فرهاد مجیدی بوده است، در قسمت جنوب به شمال بزرگراه چمران درحال حرکت بوده که به دلیل سرعت غیرمجاز که ۱۳۰ کیلومتر عنوان شده درحالیکه حداکثر سرعت در این بزرگراه ۸۰ کیلومتر است، خودرو را متوقف می‌کنند، مامور مربوطه از راننده خودرو درخواست مدارک خودرو را می‌کند که راننده مدارکی ارائه نمی‌کند، که این دو دلیل یعنی سرعت غیرمجاز و نداشتن مدارک برای توقیف خودرو کافی است و در حقیقت افسر مربوطه قانون را اجرا کرده است.» معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور کشور در ادامه، اما از انتظاری می‌گوید که مجریان قانون از افراد مشهوری، چون فرهاد مجیدی دارند، افرادی که برای عده زیادی مخصوصا نسل جوان و نوجوان الگو هستند، این‌که دربرابر قانون مطیع باشند و از قانون تبعیت کنند. تبعیتی که به گفته سردار حمید هداوند، جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ، یک وظیفه عمومی است.

هداوند هم در همین رابطه می‌گوید: «وظیفه پلیس است که با خاطیانی که با سرعت غیرمجاز در معابر تردد می‌کنند، برخورد کند. آقای مجیدی هم اگر با سرعت غیرمجاز رانندگی کرده باید به واکنش پلیس احترام بگذارد، چراکه این موضوع در تمام دنیا متداول است و حتی در کشور‌های آلمان و انگلیس با رانندگان متخلف برخورد قاطع می‌شود.»

جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ البته نسبت به انتشار فیلم در فضای مجازی هم واکنش نشان می‌دهد و می‌گوید: «آقای مجیدی حق نداشت با دوربین تلفن همراه خود عمل پلیس را زیر سوال ببرد، چرا که افسر پلیس وظیفه خود را انجام داده و بهتر بوده ایشان به جای انتشار این فیلم در فضای مجازی و ملتهب کردن فضا به ما مراجعه می‌کرد تا پس از انجام بررسی‌های لازم به این موضوع رسیدگی می‌شد.»

از رونالدو تا مسی

انتشار این فیلم، اما خیلی‌ها را یاد برخورد‌های قاطعی انداخت که با فوتبالیست‌های مطرح و نامی در سطح جهانی انجام شده است. مثل شکایت اداره مالیات اسپانیا از رونالدو که یک سال و نیم پیش در رسانه‌های زیادی منعکس شد، آن هم وقتی که رونالدو در این دادگاه در دفاعیه خود خطاب به قاضی شعبه پوزوئلو گفته «اگر اسم من کریستیانو رونالدو نبود، حالا اینجا ننشسته بودم و قاضی در جواب او گفت: تو در همان جایگاهی نشستی که قبلا آنتونیو پرز (مشاور پادشاه اسپانیا که در قرن شانزدهم به اتهام قتل سیاستمداری به نام اسکوبدو دستگیر شد) نشسته بود!»

البته رونالدو تنها ستاره‌ای نبوده که طی سالیان اخیر درگیر چنین مسائلی بوده و قانون همیشه بدون هیچ تفاوتی گریبان مسی، روماریو و بسیاری دیگر از فوق ستاره‌ها را هم مثل مردم عادی دیگر گرفته است. برای مثال مسی در ژوئن سال ۲۰۱۶ به علت فرار از پرداخت ۶۷/۴ میلیون یورو مالیات حق پخش تصویر از سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ به ۲۱ ماه حبس تعزیری محکوم شد. یا روماریو ستاره سابق فوتبال برزیل هم در سال ۲۰۰۹ توسط دادگاه ریودوژانیرو به انجام دو سال خدمات اجتماعی و پرداخت ۱۱۷ هزار دلار محکوم شد؛ اتفاقی که نشان از برتری قانون نسبت به همه افراد جامعه دارد، چه چهره‌های مشهوری مثل مسی و رونالدو و چه بقیه شهروندان عادی این جوامع.

منبع:روزنامه جام جم

انتهای پیام/

نگاهی به ماجرای جنجالی فرهاد مجیدی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.