اولین دوره بین المللی مطالعات زنان در اسلام و ایران معاصر در سالن امام موسی صدر دانشگاه ادیان و مذاهب قم برگزارشد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، معصومه ابتکار معاونت رئیس جمهور در امور زنان در مراسم افتتاحیه دوره مطالعاتی زن و خانواده که در دانشگاه ادیان و مذاهب قم برگزار شد، گفت: این اقدامات دانشگاه ادیان و مذاهب گفت و گو جهانی را در پیش ببرد و جهان امروز نیاز به توسعه و فهم هم دیگر در مسائل اجتماعی، فرهنگی، علمی و سایر مسائل دارد.

اولین دوره بین المللی مطالعات زنان در اسلام و ایران معاصر

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: یکی از عوامل پیشرفت زنان ایرانی نظرات امام خمینی(ره) به عنوان یک فقیه و رهبر سیاسی بود؛ برخی از افراد در آن دوره نظرات سنتی داشتند و به امام می‌گفتند زنان در خیابان‌ها و انقلاب حضور نداشته باشند؛ اما امام(ره) این را یک ح انسانی برای زنان می‌دانستند و از دیدگاه ایشان حق زن و مرد یکسان بود و جهان بینی جدیدی را برای حقوق زنان در راستای حفظ عزت آنان ارائه دادند.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران تغییراتی را در زندگی و جهان بینی ما در عرصه های مختلف ایجاد کرده است و این روند توسعه  پیشرفت امور زنان ایرانی منحصر بفرد در دنیای امروز است.

اولین دوره بین المللی مطالعات زنان در اسلام و ایران معاصر

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده عنوان کرد: خانواده یک بنیان مهم و جدی در اسلام است و ریشه در تمدن و خلقت انسانی دارد و سعی شده که قوانین و سیاست‌هایی وضع شود که زنان در عین حال که در اجتماع حضور می‌یابند به نقش آنان در خانواده ضربه‌ای وارد نشود و شخصیت وو هویت فردی آن‌ها پایمال نشود.

ابتکار بیان کرد: ۹ ماه مرخصی بعد زایمان، ۸ ساعت شیر دهی در هفته، و ساعات کاری کمتر برای زنان با کودکان زیر ۶ سال از مواردی است که در ایران برای زنان شاغل وضع شده است.

اولین دوره بین المللی مطالعات زنان در اسلام و ایران معاصر

ابتکار با اشاره به اینکه هنوز هم ب نقطه ایده‌‌آل در مسائل زنان نرسیده‌ایم، عنوان کرد: چالش‌های زیادی در این زمینه وجود دارد اما تلاش‌های امام خمینی(ره) پیشرفت نظری در مسائل زنان ایجاد کرد.

وی بیان کرد:حجاب یکی از چالش‌های جوانان امروز است و این مسئله بین نسلی است که باید با تحلیل درست از حجاب زنان مسلمان حل شود؛ چرا که اگر حجاب درست اجرا شود می‌تواند پاسخ‌گوی مسائل و مشکلات زیادی، مانند خشم علیه زنان، تجاوز جنسی ودیگر مسائل باشد.

اولین دوره بین المللی مطالعات زنان در اسلام و ایران معاصر

مراسم افتتاحیه اولین دوره مطالعات زنان در اسلام و ایران با حضور اساتیدی از کشورهای اتریش، سوئیس، آلمان، لبنان با حضور معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده برگزار شد.

حجت الاسلام مصطفی جعفر طیاری  در ابتدای این مراسم با اشاره به اینکه دانشگاه ادیان تا کنون هشت دوره شیعه شناسی و ایران شناسی برای اساتید خارج از کشور برگزار کرده است،افزود: برای اولین بار دوره مطالعات زنان برای اساتید خارج از کشور برگزار می‌شود.

اولین دوره بین المللی مطالعات زنان در اسلام و ایران معاصر

وی ادامه داد: دانشگاه ادیان فرصت مناسبی برای گفت و گو درباره مسائل مختلف است؛ با توجه به شرایط حساس جهانی، وجود چنین گفت‌وگوهایی بسیار ارزشمند است و دانشگاه ادیان آماده گفت‌وگو با افراد و اساتید خارج از کشور با هر اندیشه، مذهب و نژادی است.

اولین دوره بین المللی مطالعات زنان در اسلام و ایران معاصر

وی گفت: حفظ شأن و کرامت  زنان ایرانی می‌تواند برای جوامع دیگر الگو باشد.

 قائم مقام دانشگاه ادیان و مذاهب یادآورشد: امیدواریم با برداشتن چنین گام‌هایی و برگزاری این دوره‌ها صلح و آرامش را در جهان جا بیندازیم.

افتتاحیه اولین دوره مطالعات زنان در اسلام و ایران در قم برگزار شد

افتتاحیه اولین دوره مطالعات زنان در اسلام و ایران در قم برگزار شد

وی همچنین در ادامه سفر خود از بخش قنوات ، اورژانس ۱۹۷ آسیب های اجتماعی ، کارگاه صنعتی بانوان و زندان زنان  بازدید  می کند.

این برنامه به مدت یک هفته به صورت کارگاه آموزشی و دو روز سفر گردشگری به کاشان و تهران برگزار می شود و هدف از برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با نقش زن در آموزه های تشیع در اسلام وایران است.

کلاس های علمی هم توسط اساتیدی از دانشگاه های مختلف کشور با موضوعاتی چون, زن در قرآن, زن در احادیث, حقوق زن در اسلام, وحضور زن در اجتماع بعد از انقلاب اسلامی برگزار می شود.

انتها ی پیام/ح

اولین دوره بین المللی مطالعات زنان در اسلام و ایران در قم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.