علی حسینی عضو شورای ملی زعفران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات نسبی قیمت زعفران در بازار خبر داد و گفت: از ابتدای فصل برداشت تا کنون، قیمت زعفران در بازار نوسانی نداشته است که کشاورزان با این امر مشکلی ندارند.
وی افزود: با عرضه مجدد زعفران در بورس کالا و روند دلال بازی، قیمت زعفران با نوساناتی در بازار روبرو میشود که این امر به نفع آینده بازار این محصول استراتژیک نیست.
حسینی ادامه داد: با توجه به آنکه منافع حاصل از گرانی زعفران به جیب کشاورزان نمیرود و تنها عدهای دلال و واسطه در این میان منتفع میشوند که این امر به زیان تولید ملی تمام میشود.
عضو شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه عرضه زعفران در بورس کالا هزینههای متعددی در بردارد، بیان کرد: براساس شنیده ها، سال گذشته ۳۲۰ میلیارد تومان زعفران از کشاورزان خریداری شد که ۱۲ درصد این مبلغ تحت عنوان هزینه انبارداری از بین رفت.
وی ادامه داد: در ابتدای فصل برداشت، دلالان هر کیلو گل تازه زعفران را با نرخ ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان از کشاورزان خریداری کردند که امر بدان معناست که دلالان برای خرید هر کیلو زعفران رقمی معادل ۶ تا ۷ میلیون تومان پرداخت کردند که با عرضه محصول در بورس کالا سودهای بادآوردهای نصیب دلالان میشود.
عضو شورای ملی در ادامه افزود: اگر دخالتهای نابه جا در بازار زعفران صورتنگیرد، قیمتهای کنونی در بازار استمرار خواهد یافت و در غیر این صورت گرانی دامن گیر بازار میشود.
حسینی با اشاره به اینکه صادرات زعفران به کندی در حال انجام است، بیان کرد: با توجه به معضلات بازگشت پول و مسائل تحریم امکان نقل و انتقال ارز به سهولت وجود ندارد که این امر ریسک صادرات را بالا میبرد چرا که در شرایط فعلی هیچ سیستم بانکی نیست که بتواند امنیت بازگشت پول صادرکننده به کشور را تضمین کند.
عضو شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه آمار دقیقی ازمیزان صادرات در دسترس نیست، بیان کرد: با توجه به تعلل گمرک در اعلام آمار و اظهارات ضد و نقیض کارشناسان نمیتوان رقم دقیقی را اعلام کرد و همچنان منتظر اعلام آمار گمرک هستیم، اما پیش بینیها حاکی از آن است که در سال ۹۷ صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
انتهای پیام/