یک متخصص کودک گفت: بسیاری از کودکان اغلب برای رفتن به رختخواب مقاومت می‌کنند و دیر می‌خوابند که می‌تواند نشانه اختلال خواب باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شبنم جلیل‌القدر متخصص کودکان و عضو هیئت مدیره انجمن علمی خواب ایران در حاشیه نشست خبری که به مناسبت روز جهانی خواب با موضوع آشنایی آحاد جامعه با ابعاد مختلف بیماری‌های خواب در بیمارستان امام خمینی (ره) برگزار شد؛ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طبق مطالعاتی که برای  بررسی اختلالات خواب در کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال انجام شده است یک سوم از این افراد با مشکل خواب مواجه هستند.
 
وی ادامه داد: بسیاری از کودکان اغلب برای رفتن به رختخواب مقاومت می‌کنند و دیر می‌خوابند، بیداری‌های مکرر شبانه دارند یا با اختلال یادگیری و توجه در طول روز مواجه‌اند در این دسته از کودکان باید به دنبال یافتن نقش اختلالات خواب باشیم.
 
جلیل القدر تاکید کرد: در برخی از اختلالات خواب باید به دنبال بیماری‌های زمینه‌ای بود که گاهی اوقات ممکن است باعث ایجاد اختلالات خواب شده باشد، اما شاید مهمترین عامل در داشتن خواب مناسب رعایت بهداشت خواب باشد.
 
این متخصص کودکان درباره‌ی راه‌های بهبود خواب در  افراد گفت: کودکان باید زمان خواب و بیداری مشخص و جای خواب ثابتی داشته باشند باید تفاوت ساعات خواب آن‌ها در آخر هفته و اواسط هفته بیش از یک ساعت نباشد؛ وسایل ارتباطی مثل تلویزیون یا اینترنتی در اتاق آن‌ها وجود نداشته باشد؛ کودک نباید شرطی شود و در ازای انجام کار خاصی به خواب برود و اگر موارد فوق رعایت شود قطعا تاثیر خوبی بر بهبود خواب فرد خواهد داشت مگر اینکه بیماری زمینه‌ای علت ایجاد بد خوابی در کودک شده باشد.
 
وی درباره علائم وجود اختلالات خواب گفت: اغلب در کودکانی که اختلال خواب دارند؛ شاهد بی‌اشتهایی، بی‌قراری،  رشد و وزن گرفتن نامناسب، خر و پف، تعریق شبانه‌، شب ادراری‌های مداوم، دندان قروچه، خوابگردی، کابوس‌های شبانه هستیم؛ همچنین اختلالات خواب باعث ایجاد بیش فعالی و کم توجهی در طول روز می‌شود و گاهی سرماخوردگی و عفونت گوش پیاپی را برای کودک به همراه دارد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار