به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مهمترین رویداد ادبی و فرهنگی آذرماه سال گذشته را در گزارش می توانید بخوانید.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی، مسعود اسعدی را به عنوان دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی منصوب کرد.
ایوب دهقانکار از تعامل معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سازمان توسعه تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت و معاونت ارزی بانک مرکزی برای حذف ثبت سفارش گمرکی واردات کتاب و تخصیص ارز نیمایی در صورت ثبت سفارش خبر داد و گفت: هیات وزیران در جلسه مورخ ۲۲/۱/۹۷ به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی و تبصره سه ماده هفت قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و به منظور ساماندهی و مدیریت بازار ارز، واردات کلیه کالاها را ممنوع اعلام کرد.
نشست خبری جایزه کتاب سال در سرای اهل قلم با حضور نیکنام حسینی پور مدیرعامل خانه کتاب، حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی راد دبیر جایزه کتاب سال و احمد علی حیدری، دبیر جایزه جهانی کتاب سال برگزار شد.
هیئت داوران بخش «درباره شعر» سیزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر، اسامی پنج نامزد راهیافته به مرحله نهایی این بخش را اعلام کردند.
هیئت داوران بخش «شعر بزرگسال» سیزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر، اسامی هفت نامزد راهیافته به مرحله نهایی این بخش را اعلام کردند.
سیدعباس صالحی در اختتامیه سیوششمین جایزه کتابسال و بیستوششمین جایزه جهانی کتاب سال با تبریک ایام دهه فجر و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران گفت: این انقلاب برخلاف سایر انقلابها، انقلاب گلوله نبود؛ بلکه انقلاب کلمه بود و این موضوع را میتوان در متون منبرها، خطابهها، شعرها، سرودهها و نوشتههای بهجا مانده از آن دوران مشاهده کرد. همین موضوع انقلاب اسلامی ایران را متمایز و ممتاز میکند.
آثار برگزیده سی و ششمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران سه شنبه ۱۶ بهمنماه و طی مراسمی با حضور رئیس جمهوری در تالار وحدت در تهران، معرفی شدند.
درپی انتشار نقل قولی منتسب به غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، امیرابراهیم رسولی مشاور و مسئول دفتر وی این سخنان را تکذیب کرد و گفت: متاسفانه برخی در فضای مجازی بدون تحقیق نسبت صحت مطالب، صرفاً به بازنشر اقدام میکنند که هیچ مستندی برای آن وجود نداشته و کذب است.
بیست شهر راه یافته به مرحله نهایی پنجمین پایتخت کتاب ایران معرفی شدند.در پنجمین دوره این برنامه ۱۷۲ شهر از تمامی استانهای کشور موفق به ارسال آثار خود به دبیرخانه مرکزی این جشنواره شدند که نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد رشد داشته است. در این دوره برگزاری این برنامه، به غیر از افزایش کمی آثار ارسالی به دبیرخانه، در حوزه محتوایی و مستند سازی نیز شهرهای شرکت کننده رشد قابل توجهی داشته اند. داوری این دوره در سه مرحله صورت گرفت و ۳۵ شهر به مرحله نیمه نهایی راه یافتند.
کتاب «روباه و ستاره» که حق انتشار آن از کتابهای پنگوئن انگلستان خریداری شده است، با ترجمه شهناز صاعلی به دست مخاطبان ایرانی خواهد رسید.
این کتاب تخیلی در واقع نوعی داستان برانگیزاننده است. «روباه و ستاره» به کودک میآموزد اگر تلاش کند به خواستههای دور از تصور هم خواهد رسید. اگرچه این داستان برای کودکان منتشر خواهد شد اما مخاطبان آن والدین نیز خواهند بود.
فراخوان هفتمین دوره جشنواره سراسری ادبی «طریق جاوید» با محوریت هویت و خودباوری منتشر شد. این جشنواره با هدف بسط و ترویج اندیشههای معمار انقلاب اسلامی برای رسیدن به استقلال همه جانبه و به منظور احیای هویت اسلامی در سه بخش شعر (کلاسیک، نو)، داستان کوتاه و خاطرهنویسی برگزار میشود.
انتهای پیام/