آمریکایی‌ها از ابتدای بحران در نوار مرزی شرق سوریه و غرب عراق به دنبال ایجاد منطقه ویژه‌ای بودند که بتوانند در اولین فرصت مسیر پشتیبانی نیرو‌های مقاومت از تهران تا لبنان را قطع کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  نبود فضای هوایی و زمینی عراق و سوریه به معنای مشکل شدن در پشتیبانی از حزب ا... لبنان در جنگ آینده است و واشنگتن از این موضوع آگاهی کامل دارد.


بیشتر بخوانید: زنگ خطر داعش برای مردم عراق/ تروریست‌ها فعالیت خود را در این کشور از سر خواهند گرفت؟


با آغاز عملیات‌های مختلف در سوریه و برگشتن ورق به نفع دولت مرکزی، آمریکایی‌ها طرح قطع مرز و انسداد این منطقه را در دستور کار قرار دادند و بر آن شدند با همکاری نیرو‌های کرد سوریه دموکراتیک «قسد» از شمال تا رقه و نیرو‌های مستقر در پایگاه التنف از جنوب، داعش را در منطقه دیرالزور و المیادین فریز کرده و به عنوان مبارزه با داعش، ضمن حفظ خطوط عملیاتی خود در برابر هر گروه پرواز پرنده‌های ایرانی یا سوریه‌ای مقاومت از خود واکنش نشان دهند. به عبارت دقیق‌تر این منطقه را منطقه پرواز ممنوع اعلام کرده و کنترل دو کشورعراق و سوریه را در اختیار خود داشته باشند. در این جا بود که اتاق عملیات مقاومت در سوریه با طرح ریزی عملیا ت. والفجر و نفوذ به البوکمال و موشک باران المیادین و دیرالزور، عملا پروژه آمریکا را از باریکه البوکمال قطع کردند و جاده مهم و استراتژیک بصره تا دمشق را که از البوکمال می‌گذشت به تصرف خود درآوردند. از طرفی شکاف میان نیرو‌های آمریکایی و قسد در رقه بالا گرفت و مردم رقه برای خروج از دست نیرو‌های خارجی، از دولت مرکزی خواستند تا با حضور در رقه رسما مدیریت سرزمینی بخش مهمی از مناطق شرقی را برعهده بگیرد که با موافقت دولت مرکزی و اعزام بخش‌هایی از توان ارتش سوریه همراه شد.

از طرف دیگر واشنگتن با چالش جدی دیگری هم مواجه شد. نیرو‌های حشدالشعبی که تصور آمریکایی‌ها انحلال آن پس از پیروزی بر داعش بود، با قانون جدید و با دستور ریاست هیئت به مرز غرب اعزام شدند تا بقایای داعش را در نوار غربی متلاشی کنند. الحاق نیرو‌های حشدالشعبی و مقاومت در نوار مرزی برای آمریکایی‌ها گران تمام شد و تصور هزینه و فایده این منطقه برای واشنگتن، بیش از برآوردشان بود.

با این حال پس از سفر ترامپ به پایگاه آمریکا در عراق، خبر‌ها حاکی از خروج دو کاروان تسلیحاتی به شمال عراق و منطقه شرق فرات بود. کاروان اول به اسم حمایت از کرد‌های کردستان عراق به سمت منطقه‌ای رفت که تحت تصرف داعش بود و کاروان دوم به سمت نیرو‌های قسد حرکت کرد در حالی که بین راه کامیون‌های آمریکایی به شهر الباغوز مرکز فعالیت‌های داعش در استان دیرالزور رسیده و به اسم خروج عناصر غیر نظامی، آن‌ها را ازمنطقه خارج کردند. به نظر می‌رسد فراری دادن نیرو‌های داعشی و رهبران آن، تصمیم جدید آمریکا پس از طرح فریز داعش در نوار مرزی شرقی سوریه و غربی عراق است.

در این بین دو سناریو پیش بینی می‌شود. سناریوی اول، انتقال این عناصر به خاک عراق و تصرف منطقه‌ای در نوار مرزی غربی این کشور به ویژه استان الانبار است. در این طرح آمریکایی‌ها بر آن هستند، منطقه‌ای را تحت تصرف داعش قرار دهند و پس از فشار به دولت مرکزی عراق، از بغداد بخواهند تا نیرو‌های حشدالشعبی این منطقه را ترک کنند و منطقه عملیاتی در اختیار نیرو‌های دیگر یا وفادار به واشنگتن باقی بماند. حتی امکان بازطراحی نیرو‌های حشد عشایر که از ابتدای اشغال آمریکا به عنوان یک گزینه باقی ماند، وجود دارد. از طرف دیگر شکستی که در منطقه البوکمال متحمل شدند حالا با طرح جدید، روی میز مطرح خواهد بود و واشنگتن می‌تواند روی زمین مشکلاتی را برای نیرو‌های مقاومت به ویژه دستاورد‌های مهم جاده استراتژیک بصره – البوکمال – دمشق ایجاد کند.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

آمریکا برای آینده داعش چه برنامه ای دارد؟

برچسب ها: داعش ، آمریکا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
حسن اسدی
۱۲:۲۷ ۰۸ اسفند ۱۳۹۷
چقدر پیچیده شده ...
United States of America
ناشناس
۱۲:۲۷ ۰۸ اسفند ۱۳۹۷
مرگ بر داعش