به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، مهدی میراشرفی در دیدار با مسئولان دفتر اطلاعات منطقهای سازمان جهانی گمرک، به تشریح نقش گمرکات در تسهیل تجارت و مبارزه با تخلفات پرداخت و اظهار کرد: در حال حاضر تولید ناخالص کشورهای دنیا به میزان ۷۰ هزار میلیارد دلار است که از این میزان نزدیک به ۱۸ هزار میلیارد دلار حجم تجارت خارجی است که این آمار نقش سازمانهای درگیر در تجارت ازجمله گمرکات را روزبهروز مهمتر نشان میدهد.
رئیس کل گمرک ایران افزود: گفته میشود قرن ۲۱، قرن آسیا خواهد بود و آمار و ارقام صادرات این قاره و واقع شدن ۱۰ بندر مهم دنیا در آسیا مبین همین پیشبینیها است. به همین جهت باید در تقویت گمرک و تسهیل تجارت کار ویژه و سختتری انجام دهیم.
میراشرفی ادامه داد: بشر در قرن ۲۰ میجنگید که مرز ایجاد کند، اما الان در قرن ۲۱ میجنگد که مرزها را بردارد به همین جهت عملاً این نگرش جدید، دنیا را به سمت مناطق بدون مرز پیش میبرد تا تجارت راحتتر انجام شود.
رئیس کل گمرک ایران در ادامه با اشاره به وظایف مرکز اطلاعات منطقهای سازمان جهانی گمرک (رایلو) گفت: به همین جهت رایلو در حال حاضر یک وظیفه سختتری را باید در تجارت بینالمللی عهدهدار شود کمک کند تا گمرکات منطقه آسیا و اقیانوسیه به ابزارهای کنترلی پیشرفتهتر مجهز شوند.
وی افزود: اگر ما موفق نشویم که درصد تخلف را در گمرکات کاهش دهیم حتماً مصرفکنندگان نهایی مجبور خواهند شد که این هزینه را پرداخت کنند و در این خصوص باید رایلو و کشورهای عضو سازمان جهانی گمرک اهتمام بیشتری را بهکار گیرند.
رئیس کل گمرک ایران تأکید کرد: هزینه کاهش تخلفات باید عادلانه بین کشورهای دنیا تقسیم شود و کشورهایی که هزینه بیشتری میدهند باید برای کاهش تخلفات بیشتر مورد حمایت قرار بگیرند. بهطور نمونه در همسایگی ما و در افغانستان و قسمتی از پاکستان قسمت اعظم مواد مخدر دنیا تولید میشود و هزینه جلوگیری از ترانزیت و انتقال این مواد متوجه ایران است.
میراشرفی در ادامه به عملکرد گمرک ایران در کشف مواد مخدر اشاره کرد و گفت: کسب مقام اول کشفیات مواد مخدر نشاندهنده اقدامات و عملکرد بسیار خوب گمرک ایران در مبارزه با مواد مخدر است.
در ادامه این دیدار کیونگ چا معاون دفتر اطلاعات منطقهای سازمان جهانی گمرک به نقش مهم ایران و تاریخچه کشورمان اشاره و تأکید کرد: از نظر رایلو نقش ایران به عنوان پل ارتباطی آسیا و اروپا فوقالعاده مهم است و ما همیشه قدردان کشور ایران و گمرک این کشور به خاطر کمکهایی که انجام میدهد هستیم و از عملکرد گمرک ایران در مبارزه با تخلفات و قاچاق مواد مخدر بسیار سپاسگزاریم.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت انجام عملیاتهای مشترک در منطقه ابراز امیدواری کرد که بتوانیم با مساعدتهای دو طرف از انتقال و ترانزیت مواد مخدر از افغانستان پیشگیری کنیم.
معاون دفتر اطلاعات منطقهای سازمان جهانی گمرک اظهار کرد: اعضای سازمان جهانی گمرک اعتقاد دارند که اقدامات گمرک ایران در مبارزه با مواد مخدر، تخلفات و قاچاق کالا از اثربخشی بالایی برخوردار بوده و این سازمان آماده است که کمکهای متناسب با این اقدامات را به گمرک ایران ارائه کند.
وی همچنین از تلاشها و اقدامات گمرک ایران تقدیر و تشکر کرد و گفت: فعالیتهای گمرک ایران برای جلوگیری از قاچاق مواد مخدر، پیشسازها، تخلفات و قاچاق کالا فوقالعاده موفقیت آمیز بوده و اعضای سازمان جهانی گمرک اقدامات قابل تحسین گمرک ایران را در این خصوص به رسمیت میشناسند.
انجام عملیاتهای مشترک منطقهای، همکاریهای آموزشی، انتقال تجارب در بخش ایکسری، اعزام مدرس ایرانی به کشورهای منطقه با هدف تسهیل تجارت و کاهش تخلفات از دیگر مواردی بود که در این دیدار مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مسئولان دفتر اطلاعات منطقهای سازمان جهانی گمرک و گمرک ایران در خصوص موارد یاد شده به توافق رسیدند.
انتهای پیام/