پرستو محمدخانی متخصص زنان و زایمان در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: بهتر است برخی زنان باردار نشوند؛ برخی مشکلات قلبی مانند افتادگی دریچه میترال میتواند در دوران بارداری تشدید شود، خانمها با این عارضه، بهتر است باردار نشوند یا در صورت لزوم بارداری حتما تحتنظر پزشک متخصص قلب و عروق قرار گیرند، در صورتیکه در خانمی، بیماری دریچه میترال قبل از بارداری تشخیص داده شود به فرد مبتلا، بارداری توصیه نمیشود.
این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: برخی بیماریهای دریچه میترال مانند پرولاپس بسته برای مادر باردار خطراتی را به همراه دارد، همچنین بیماریهای دریچه میترال متناسب با شدت آن ممکن است برای مادران باردار مشکلاتی ایجاد کند؛ تنگی دریچه میترال و نارسایی قلب برای خانمهای باردار خطر آفرین است.
بیشتر بخوانید: بهترین زمان برای بارداری دوم/ عوارض حاملگی در خانمهای بالای ۴۰ سال
وی ادامه داد: بعضی از درجات تنگی دریچه میترال و نارسایی قلب برای مبتلایان به این بیماری منع حاملگی را به همراه دارد، در صورتیکه بیماری دریچه میترال قبل از بارداری تشخیص داده شود به فرد مبتلا توصیه میشود که از بارداری خودداری کند.
محمدخانی افزود: اگر فرد مبتلا به بیماری دریچه میترال باردار شود در طول بارداری از وی مراقبت میشود، هر چند بیماری دریچه میترال برای مادر و جنین خطراتی را به همراه دارد.
این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه درد زایمان برای مادرانی که دچار کمبود ویتامین D هستند بیشتر است، گفت: زنان باردار با سطح پایین ویتامین D، درد بسیاری در حین زایمان متحمل میشوند، کمبود ویتامین D عاملی برای بروز افسردگی و درد است پس اگر فرد ویتامین D کافی داشته باشد در حین زایمان درد کمتری دارد.
محمدخانی با اشاره به اینکه زنان زیادی دچار کمبود ویتامین D هستند، گفت: در دوران بارداری به خصوص در میان گروههای مستعد نظیر گیاهخواران، زنانی که کمتر در معرض تابش نور خورشید قرار میگیرند، کمبود ویتامین D مشاهده میشود، مقادیر زیادی از ویتامین D از طریق مصرف شیر و آب میوههای غنی شده، روغن ماهی و مکملهای غذایی تامین میشود.
بیشتر بخوانید: مسمومیت در دوران بارداری به سراغ چه کسانی میرود؟
وی ادامه داد: فشارخون بالا و مسمومیت بارداری مهمترین و شایعترین بیماریهایی هستند که باعث بارداریهای پرخطر میشوند؛ در مادری که فشارخون بالا دارد خونرسانی به رحم و جنین و به طور کلی همه اعضای بدن با مشکل مواجه میشود و حتی ممکن است این عارضه بارداری او را مختل کند، باید گفت فشارخون بالا برای جنین خطرناک است و میتواند باعث اختلال در رشد جنین شود.
این متخصص زنان و زایمان افزود: اگر مادر دچار پرفشاری خون باشد، جنین خوب وزن نخواهد گرفت و در برخی موارد هم به دلیل فشارخون بالا و مسمومیت بارداری پزشک مجبور میشود قبل از ۹ ماه جنین را به دنیا بیاورد؛ برخی مادران باردار ممکن است در دوران بارداری دچار پرفشاری خون شوند که باید به پزشک مراجعه و از داروهای مناسب استفاده کنند، ابتلا به فشار خون ممکن است زمینه ساز ایجاد مسمومیت بارداری در مادر شود.
انتهای پیام/