به گزارش خبرنگار گروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، دکتر فریبرز راشدی گفت: توانمند سازی، ارتقاء سطح دانش و عملکرد عملی تکنسینهای فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در برخورد با مصدومان ترومایی حوادث از مهمترین اهداف برگزاری این کارگاه آموزشی است.
وی افزود: در این دوره ۳۰ نفر از تکنسینهای فوریتهای پزشکی دانشگاه زاهدان حضور دارند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: وحدت رویه و یک بیان مشترک در مراقبت از بیماران ترومایی از اهداف این دورههای آموزشی است که تاکنون ۱۴۰ کارگاه آموزشی آن در کشور برگزار شده است.
راشدی با اشاره به اهمیت پیشگیری از حوادث رانندگی منجر به تروما تاکید کرد: به منظور کاهش سوانح و حوادث رانندگی در سیستان و بلوچستان ضروری است رعایت قوانین و مقرارت رانندگی به عزمی عمومی تبدیل شود.
ضربه یا تروما (به انگلیسی: Trauma) در دانش پزشکی به هر نوع آسیب دیدگی، ضربه، جراحت، شوک، آسیب و حادثهٔ وارد شده به بدن انسان گفته میشود با این شرط که از خارج به بدن وارد شود و عامل درونی یا بیماری در بدن علت ایجاد آسیب نباشد.
اهمیت تفاوت این دو مبحث در اورژانس و فوریتهای پزشکی مشخص میشود، مثلاً در برخورد با بیمار دچار سنکوپ یا شوک، اگر عامل آن بیماری باشد، امدادگر بهآسانی میتواند اقدام به جابجایی بیمار کند، ولی در شرایط تروما، به علت وجود احتمال آسیبهای شدید مانند قطع نخاع، هرنوع جابجایی و حرکتِ بیمار بدون ساپورت و ثابت نمودنِ اندامهای متحرک و توسط اشخاص ناوارد ممنوع است. تروما اگر شدید باشد شخص را به مداوای سریع اورژانسی نیازمند میسازد.
انتهای پیام/گ