مشاهدات میدانی نشان می‌دهد بازار ارز با نزدیک شدن به ایام نوروز و جوسازی‌های منفی دلالان دوباره گرفتار حباب قیمت شده است.

صفوف طولانی خرید ارز در خیابان فردوسی / سفر‌های نوروزی عاملی برای گرانی دلار استبه گزارش خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تشکیل صف‌های طولانی جلوی درب صرافی‌ها برای خرید ارز، مجدد در خیابان فردوسی از سر گرفته شد و افزایش تب و تاب برای خرید و فروش ارز موجب شده تا دوباره سیستم عرضه و تقاضا به هم بخورد.

نرخ دلار بازهم براساس جوسازی‌های روانی به ۱۴ هزار تومان رسیده است و همین موضوع با فرا رسیدن آخرین ماه سال و سفر‌های برون مرزی در نوروز تداخل پیدا کرده و تصویر ذیل را رقم زده است.

رضا ترکاشوند، دبیرکل کانون صرافان ایرانیان با بیان اینکه، نوسان قیمت در بازار ارز طی روز‌های اخیر دارای عوامل مختلف است، گفت: همه ساله در ایام پایانی سال و با نزدیکی عید نوروز سفر‌های نوروزی افزایش می‌یابد، ضمن اینکه افزایش درآمد مازاد خانوار‌ها در این ایام منجر به رشد تقاضا شده است.

وی افزود: بخشی از این نوسانات به دلیل سررسید سپرده‌های بانکی در اسفند ماه است.

ترکاشوند با انتقاد به نبود محلی برای جذب نقدینگی سرگردان مردمی، گفت: نقدینگی سرگردان در دست مردم و نبود محلی برای جذب این سرمایه، عاملی برای ایجاد هیجان و برهم زدن تعادل بازار است.

دبیرکل کانون صرافان از رسانه‌ها درخواست کرد با تدبیری مناسب اخبار را منتشر کنند تا از ایجاد تشویش در اذهان و ناامنی دارایی مردم جلوگیری شود و تمام اقشار جامعه بتوانند با پول ملی با امنیت و اطمینان کار کنند.

چند نرخی دلار عامل نگرانی مردم برای قیمت ارز

همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از عوامل ایجاد فساد در بازار ارز را چند نرخی بودن و همچنین تعلل در ایجاد بازار متشکل ارزی دانست و گفت: زمانی که نرخ ارز در کشور این‌گونه دچار شکاف شود و صادرکنندگان و واردکنندگان در تهیه ارز با دریچه‌های مختلفی روبه‌رو شوند، این امر منجر به افزایش نوسانات می‌شود.

وی افزود: باید برای جلوگیری از این‌گونه نوسانات بازار و دادوستد ارزی، قانونی تهیه شود و این بازار همان بازار متشکل ارزی است که بار‌ها توسط رئیس کل بانک مرکزی تأکید شده است.

دارابی گفت: یکی دیگر از عواملی که این روز‌ها بازار‌ها را تحت تأثیر قرار داده است نیاز به نقدینگی شرکت‌هاست. همین امر تقاضای ارز در بازار را بالا برده و قطعا حباب و گرانی را هم به همراه خواهد داشت.

متأسفانه دو عامل جدی بازار ارز را تهدید می‌کند، وجود دلالان در فضای مجازی و ایجاد جوی روانی بر مبنای اخبار منتشر شده درخصوصFATF است. این دلال‌ها با بیان مواضعی کاملا غیر واقعی جامعه را برای تهیه دلار و یورو و ذخیره آنها در منزل تحریک می‌کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۰:۱۳ ۰۶ اسفند ۱۳۹۷
دور قبل فقط با تزریق ۵۰ ملیون دلار، روند سعودی نرخ ارز متوقف شد و به ۱۰ هزار تومان رسید، اینبار بانک مرکزی بعد از تعطیلات نوروز باید دست کم ۵ میلیارد دلار به بازار آزاد تزریق کند تا نرخ ارز به ۶ هزار تومان برسد و کسانی هم که ضربه به اقتصاد ایران میزنند حسابی تنبیه شوند تا دیگر ریسک سرمایه گذاری روی ارز نکنند.انشالا ۲ سال دیگر اگر تحمل کنیم اوضاع خوبی در راه است
Iran (Islamic Republic of)
سید رضا
۱۶:۴۵ ۰۵ اسفند ۱۳۹۷
پول مملکت را ؛ ببرید در جیب خارجی ها بریزید ! اینجا پول در بیاورید ، ولی آنجا خرج کنید !!
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۶:۳۸ ۰۵ اسفند ۱۳۹۷
سلام .وقتیکه ارزش پول ملی کاهش پیدا کند عده ای برای حفظ ارزش دارایی خود انرا به ارز دیگری تبدیل کنند باید افتتاح سپرده ارزی را تقویت نمود با این تفاوت که بعوض اینکه ارز دست مردم باشد در اختیار بانک است ودر چرخه اقتصاد موثر خواهد شد و هم مردم مطمئن میشوند که ارزش دارایی انها حفظ شده و از سود منعارف برخوردار میشوند.
-
یک ایرانی
۱۴:۵۵ ۰۵ اسفند ۱۳۹۷
مردم پر طمع . وای به حال به ما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۰۵ اسفند ۱۳۹۷
چقدر صحبت از دلال می شود خوب این دلالان را بگیرید و اعدام کنید شناسایی کنید دستگیر کنید در ملأ عام محاکمه و اعدام کنید باید اعدام شوند حتی اگز یک دلار باشد.
آخرین اخبار