به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت مردان که در وزارتخانه برگزار شد، گفت: تغذیه یکی از اجزای اصلی سلامت است و مهمترین علت مرگ و میر بیماریهای غیرواگیر در کشور شامل بیماریهایی مانند دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانها میشود که یکی از فاکتورهای آن تغذیه است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به چاقی و اضافه وزن حدود ٧۵ درصد مردان بالای ١٨ سال، گفت: حدود ۶٠ درصد مردان تحرک بدنی کافی نداشته و بیش از ۴٠ درصد مردان بالای ۴۵ فشار خون، چربی خون و کلسترل بالا دارند.
وی ادامه داد: الگوی غذایی مردان در ایران چندان مطلوب نیست و میزان نمک مصرفی در آقایان ١٠ گرم در روز است در حالی که بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت کمتر از پنج گرم نمک در روز باید مصرف شود و این مسئله موجب بروز بیماریهایی مانند فشار خون و قلبی و عروقی میشود.
وی با بیان اینکه مصرف سبزی و میوه ٢ عامل پیشگیری از بروز بیماریهای غیرواگیر محسوب میشوند، گفت: مطالعات انجام شده نشان میدهد الگوی غذایی مردان در مصرف میوه و سبزی مناسب نیست و حدود ١٧ درصد مردان حداقل ٢ بار در روز میوه مصرف میکنند و ۴٠ درصد سبزی میخورند.
عبداللهی اظهار کرد: حدود ٢٢ درصد پسران زیر ١٨ سال اضافه وزن و چاقی دارند و شیوع چاقی در پسران بیشتر از دختران است و ٢٠ درصد پسران دچار چاقی شکمی هستند که ناشی از مصرف بی رویه فست فود و نوشابههای گازدار و نوشیدنیهای قندی و بی تحرکی و کم تحرکی است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به میزان کمبود ویتامین D در مردان اشاره کرد و گفت: حدود ۵۹ درصد مردان ۴۵ تا ۶۰ ساله از کمبود ویتامین D رنج میبرند، همچنین میزان کمبود ویتامین D در مردان ۱۴ تا ۲۰ ساله ۵۸ درصد است و این عارضه خطر پوکی استخوان را افزایش میدهد و تحقیقات نشان داده است که کمبود ویتامین D نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر دارد.
وی اظهار کرد: اکنون خدمات و مراقبتهای تغذیهای وسیعی تدوین شده و در شبکهبهداشتی درمانی کشور و در قالب طرح تحول سلامت این خدمات به مردان ارائه میشود و یکی از اقداماتما در این حوزه بکارگیری ۱۲۰۰ کارشناس تغذیه در مراکز بهداشتی بوده است و تمام مردانی که به مراکز بهداشتی مراجعه میکنند از نظر الگوی غذایی و نمایه توده بدنی ارزیابیمیشوند و افرادی را به دیابت، چربی خون و ... مبتلا باشند به پزشک یا کارشناس تغذیه ارجاع داده میشوند.
عبداللهی یادآوری کرد: یکی از اقدامات ما در راستای رفع کمبود بحث مکمل یاری با ویتامین D است و در این راستا در تمام دبیرستانهای پسرانه مکمل یاری انجام میشود و ماهانه یک مکمل ویتامین D ۵۰ هزار واحدی به پسران دبیرستانی میدهیم.
انتهای پیام/