غلامحسین طاهری کارشناس اقتصاد بین الملل در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: دو عامل تسلط سیاستهای مالی و بودجهای بر سیاستهای پولی و مشکلات ساختاری نظام بانکی، دو عامل تورم در اقتصاد ایران به شمار می رود.
بیشتر بخوانید: منظور از رونق تولید، پول پاشیهای مسئولان نیست/رفع موانع تولید چرخ صنعت را تندتر میچرخاند
وی ادامه داد: همچنین خلق مداوم پول جدید و رشد مستمر نقدینگی، ریشه اصلی تورم مزمن و بیثباتی اقتصاد کلان در ایران است. عوامل دیگری نیز منجر به تورم مزمن شده که عبارتند از کسری بودجه دولت، مشکلات ساختاری نظام بانکی فقدان شفافیت و انضباط مالی در بخش عمومی، بدهیهای فزاینده دولت، سیاستهای حمایتی و توزیعی دولت، فقدان استقلال و کارآیی کافی بانک مرکزی، ناکارآیی سیاستهای بودجهای است.
این کارشناس اقتصاد بین الملل تصریح کرد: راهحل رفع مشکل تورم مزمن در اقتصاد ایران، اصلاح ساختار بودجه عمومی، بازنگری اساسی در سیاستهای حمایتی و توزیعی دولت، رفع الزام قانونی از بانک مرکزی نسبت به خرید ارز نفتی از دولت، اصلاح نظام بانکی و تعیین تکلیف فوری بانکهای مشکلدار، افزایش شفافیت و انضباط مالی در بخش عمومی، ممنوعیت برداشت ریالی از منابع ارزی صندوق توسعه ملی نزد بانک مرکزی، مدیریت پایدار و کارآمد بدهیهای دولت و مهمتر از همه افزایش استقلال و کارآیی بانک مرکزی است.
انتهای پیام/