باشگاه خبرنگاران گزارش می‌دهد؛

بازگشت کارت ضبط شده توسط خودپرداز با کلید انصراف شایعه است

بازگشت کارت بانکی ضبط شده توسط خودپرداز صحت ندارد و برای دستگاه‌های خودپردازهای کشور چنین تکنولوژی تعریف نشده است.

ببه گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، چند روزی است که در گروه‌ها و کانال‌های خبری، شایعه تحویل کارت بانک‌ها پس از ضبط خودپرداز منتشر می‌شود. این شایعه این‌گونه وانمود می‌کند که اگر فردی پس از وارد کردن رمز اشتباه  به دفعات، کارتش توسط خودپرداز ضبط یا به تلفظ عامیانه "خورده شود" می‌تواند با فشردن دکمه انصراف و صفر کارت خود را از خودپرداز دریافت کند.

این موضوع گسترش زیادی در فضای مجازی گرفت و منجر شد تا برای پیگیری این موضوع به یکی از  بانک‌های دولتی مراجعه و از صحت آن مطلع شویم.

علی متخصص، رئیس اداره کل عملیات فناوری اطلاعات بانک سپه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به پخش این شایعه در  فضای مجازی اظهار کرد: ابتدا برخی تصور می‌کردند که قرار است چنین اتفاقی در آینده بیفتد، اما در اصل شایعه‌سازان این موضوع را برای خودپردازهای فعلی مستقر در بانک‌ها ایجاد کرده‌اند.

وی افزود: دریافت کارت بانکی ضبط شده توسط خودپرداز صحت ندارد و دستگاه‌های خودپرداز یا "ATM" های مستقر در بانک‌های کشور چنین تکنولوژی را در خود ندارند و احتمال می‌دهم در کشورهای دیگر هم چنین موضوعی رخ نداده باشد.

متخصص در تشریح نحوه ضبط کارت‌های مغناطیسی توسط خودپردازها گفت:  دستگاه‌های ATM پس از ورود ۳ بار رمز اشتباه احتمال می‌دهند که کارت سرقتی باشد و در نهایت آن را ضبط می‌کنند، کارت پس از "خورده شدن" وارد یک جعبه یا کارتکس می‌شود که دیگر قابلیت بازگشت به درگاه ورود کارت را ندارد در نهایت نمی‌توان با وارد کردن رمز یا دکمه‌ای کارت را دریافت کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد این امر در آینده محقق شود، گفت: تکنولوژی دایم در حال پیشرفت است، اما در این زمینه باید علاوه بر انطباق تکنولوژی‌ها با یکدیگر مسائل امنیتی و حقوقی با مکانیزم خاصی در نظر گرفته شود.


بیشتر بخوانید: جدیدترین شیوه سرقت حساب‌های بانکی توسط دستگاه‌های کارتخوان+فیلم


رئیس اداره کل عملیات  فناوری اطلاعات  بانک سپه در پایان به یک شایعه دیگر هم اشاره کرده و گفت: شایعه دیگری هم در فضای مجازی مطرح شده بود که اگر کسی افراد را مجبور به رفتن به پای خودپرداز کند با وارد کردن رمز عبور خود به صورت معکوس می‌تواند پلیس را در جریان بگذارد که این امر هم بر اساس تکنولوژی حال حاضر صحت ندارد.

انتهای پیام/

امکان هشدار به پلیس با ورود معکوس رمز عابر بانک صحت ندارد

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۰۹:۴۷ ۰۳ اسفند ۱۳۹۷
من خودم چندروز پیش رفته بودم پای دستگاه atm بانک و میخواستم رمز دوم کارت خودم رو تغییر بدم پیام داد گفت رمز دوم رو دوباره وارد کن منم همون رو دوباره وارد کردم و گفت اشتباه هست منم تعجب کردم و دوباره امتحان کردم رمز رو یکبار زدم و گفت همونو دوباره وارد کن و دوباره گفت اشتباه هست سه بار اینطور شد و درآخر یه کادر قرمز اومد و پیام داد کارت تعطیل شد بعدش کارت از داخل دستگاه اومد بیرون و من دریافت کردم رفتم سوپرمارکت با دستگاه سوپرمارکت کشیدم دیدم میگه رمزو اشتباه زدی و کارت تعطیل شده
آخرین اخبار