به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامرضا محمدی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در اولین همایش تازههای دیابت و جراحی متابولیک که امروز در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، درباره تغذیه در دیابت بیان کرد: تغذیه و نوع سبک زندگی در ابتلا به دیابت نقشی بهسزا دارد و تغذیه ناسالم که منجر به ایجاد مقاومت در برابر انسولین در افراد میشود، تغذیه دیابتی باید به نوعی باشد که تمام ریز مغزیها و درشت مغزیهای بدن فرد تأمین شود.
متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: در دیابت نوع ۲ برای تعیین نوع تغذیه بیمار ابتدا به چهار جلسه مراجعه به پزشک و بررسی برنامه ارائه شده در هر ۶ ماه نیاز است، در تعیین نوع تغذیه بیماران دیابتی باید توجه داشته باشید که اولین اقدام تأمین کامل انرژی و انرژی بدن فرد است، چرا که باید بتواند زندگی عادی و نرمال داشته باشد.
محمدی افزود: بهتر است برنامه این افراد برنامهای غنی از پروتئین و حاوی چربیهای اشباع سالمی مانند گوشت قرمز باشد، اما تأمین پروتئین توسط حبوبات و گیاهان هم کمک بسیاری به این افراد میکند.
وی تصریح کرد: در عادات غذایی سنتی ما ترکیب غذاها به شیوهای کاملا مناسب از دوران قدیم رواج داشت و باعث میشد تا نیازهای غذایی افراد مختلف تأمین شود که برخی از این ترکیبات بسیار به صرفه است و حتی امروزه هم میتواند منبع خوبی برای تأمین مواد لازم بدن باشد.
متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران درباره استفاده از کربوهیدراتها در رژیم غذایی افراد دیابتی تشریح کرد: یکی از سوال برانگیزترین مواد غذایی در رژیم افراد دیابتی استفاده از کربوهیدراتهاست لازم است بدانید که کماکان نیمی از انرژی فعالیت روزمره افراد دیابتی باید از کربوهیدراتها تأمین شود اما کربوهیدراتها دو نوع پیچیده و ساده دارند، موادی مثل قندهای مصنوعی، آبمیوهها و موارد این چنینی کربوهیدراتهایی ساده دارند که مصرف آنها ممکن است برای فرد دیابتی مشکلساز شود اما استفاده از کربوهیدراتهای پیچیده مثل نان و ماکارونیهای سبوسدار میتوانند منبع خوبی برای تأمین انرژی افراد باشد.
محمدی افزود: افراد دیابتی باید در استفاده از چربیهایی مثل اسید چرب ترانس محتاطانه برخورد کنند، استفاده زیاد از غذاهایی مثل فستفودها و مواد سرخ کردنی میتواند برای این افراد زیانبار باشد، اما منابعی مثل تخممرغ و گوشت منابع مناسبی برای جذب چربی محسوب میشود، استفاده از لبنیات برای افراد دیابتی باید کنترل شده باشد.
تشریح کرد: باید در ساختار تغذیهای افراد دیابتی مقدار متعادلی از میوهجات، حبوبات، نانهای سبوسدار و غیره وجود داشته باشد تا بتواند به آنها برای داشتن زندگی سالمتر و کنترل بیماری کمک کند.
وی گفت: لازم است یادآوری کنیم که اولویت ما در دیابتیهایی که اضافه وزن دارند کاهش وزن BMI افراد برای کنترل راحت دیابت باید عددی بین ۱۸ و نیم تا ۲۵ باشد و روزانه چیزی بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ کالری انرژی دریافت کند.
متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: حتی پنج کیلو کاهش وزن میتواند تأثیری چشمگیر در کنترل بیماری دیابت داشته باشد، افزایش فعالیت بدنی و رعایت نکات تغذیهای ذکر شده در بالا میتواند شما را در این امر همراهی کند، فراموش نکنید که هیچ یک از ردههای غذایی نباید حذف شود، داشتن وعدههای مناسب و تعداد وعدههای بالاتر (چهار تا ۶) وعده برنامه غذایی مناسبی برای روزمره محسوب میشود.
انتهای پیام/