بانک سپه برای خروج از بنگاه‌داری، تمام سهام خود در شرکت سرمایه گذاری امید را به مزایده گذاشت.

واگذاری سهام بانک سپه در شرکت امیدبه گزارش خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از بانک سپه، این بانک برای خروج از بنگاه‌داری، تمام سهام خود در شرکت سرمایه گذاری امید را به مزایده گذاشت.

محمد کاظم چقازردی مدیرعامل بانک سپه اظهار کرد: این بانک برای اجرای تاکیدات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مبنی بر خروج از بنگاه‌داری تمامی سهام خود در شرکت گروه مدیریت سرمایه گذاری امید را از طریق مزایده در بورس اوراق بهادار تهران واگذار می‌کند.

وی  افزود: سهم کل بانک سپه از شرکت گروه مدیریت سرمایه گذاری امید در قالب ۲۱ میلیارد و ۱۲۹ میلیون سهم با قیمت پایه هر سهم ۹۳۲۰ ریال در بورس اوراق بهادار تهران عرضه شده است.

بیشتر بخوانید: بانک‌های نظامی چه زمانی در بانک سپه ادغام می‌شوند؟


رئیس هیئت مدیره بانک سپه بیان کرد: متقاضیان ۳۰ میلیارد سهام پایه شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری می‌توانند با شرایط یکجا نقد و یا نقد و شرایطی ۷۰/۴۳ از سهم بانک سپه در این شرکت را خریداری کنند.

شرکت امید چگونه تأسیس شد؟

وی در مورد نحوه آغاز به کار شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید گفت: بانک سپه پس از اخذ مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و به‌منظور ساماندهی شرکت‌های تابعه و وابسته و استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه، شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری امید را در سال ۱۳۸۰ با سرمایه اولیه ۶۵۰ میلیارد ریال (سهامی خاص) تأسیس و در سال ۱۳۸۱ کلیه سهام تحت مالکیت خود را شامل ۳۹ شرکت به ارزش ۱,۱۵۷ میلیارد ریال به شرکت مذکور واگذار کرد.

چقازردی یکی از معیار‌های اصلی توسعه و کارآمدی شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری امید را استفاده از ظرفیت بازار سرمایه اعلام کرد و گفت: بر اساس مصوبه مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل و در آذرماه ۱۳۸۶ با سرمایه ۴۰۰۰ میلیارد ریال و با نماد «امید» به‌عنوان چهارصدوسی‌وهشتمین شرکت در بورس اوراق بهادار پذیرفته و تا قبل از پایان سال ۱۳۹۴ قریب ۳۰ درصد از سهام شرکت مذکور به عموم عرضه شد.

وی تصریح کرد: ارزش بازار این شرکت در بدو ورود به بورس اوراق بهادار معادل ۱۴,۸۰۰ میلیارد ریال بود که به‌منظور تکمیل طرح‌های زیربنایی و ملی و رشد پایدار شرکت طی سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۳، سرمایه آن به مبلغ ۳۰، ۰۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت و ارزش بازار شرکت معادل ۱۳۰,۶۲۰ میلیارد ریال شد.

شرکت امید برای ممانعت از خام فروشی راه اندازی شد

مدیرعامل بانک سپه اظهار تاکید کرد: شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید با سرمایه‌گذاری در صنایع استراتژیک کشور از قبیل: سنگ‌آهن، فولاد، ذخایر استراتژیک نفتی، مخازن گاز طبیعی، سیمان و ... در کاهش وابستگی به محصولات خارجی، ایجاد اشتغال مولد و نیز ایجاد ارزش‌افزوده به‌منظور ممانعت از خام فروشی، نقش بارزی در اقتصاد کشور داشته است.

وی ادامه داد: بانک سپه به واسطه سرمایه‌گذاری (مستقیم یا مشارکتی) در مناطق محروم استان‌های کرمان، یزد، بوشهر، هرمزگان، کردستان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و ... توانسته است برای بیش از ۳۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم اشتغال‌زایی کند.

 ۵۱ درصد سرمایه‌گذاری‌های شرکت در بخش زنجیره ارزش فولاد است

رئیس هیئت مدیره بانک سپه گفت: عمده طرح‌ها و پروژه‌های شرکت‌های تابعه بانک سپه که از طریق شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید صورت گرفته، در صنایع استراتژیک و پروژه‌های زیربنایی و ملی کشور، در مقیاس بزرگ و عموماً با ماهیت تولید و توسعه در بخش‌های مختلف صنعتی و معدنی بوده و در حال حاضر درمجموع بیش از ۵۱ درصد از ارزش دفتری سرمایه‌گذاری‌های شرکت مزبور در بخش زنجیره ارزش فولاد (از معدن تا فولاد) است.

 ۳۵ درصد از معادن کانی فلزی کشور در اختیار شرکت امید

چقازردی اظهار کرد: تنها در بخش معدن به‌واسطه سرمایه‌گذاری در سه شرکت گل‌گهر، چادرملو و گهرزمین (مستقیم یا غیرمستقیم)، سهام کنترل مدیریتی بیش از ۳۵ درصد از معادن کانی فلزی کشور در اختیار شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری امید است و بخش قابل‌توجهی از سرمایه‌گذاری‌های صورت پذیرفته در این حوزه از سال ۱۳۷۰ تاکنون به‌تدریج به مرحله بهره‌برداری رسیده و دستاورد‌های قابل‌توجهی را دربرداشته است.

عرضه سهام امید گامی در جهت خروج از به بنگاهداری

مدیر عامل بانک سپه ضمن تأکید بر ضرورت اجرای سیاست‌های اقتصادی دولت با حمایت بانک ها، تصریح کرد: با توجه به تغییرات اقتصادی کشور و ایجاد رونق در بازار سرمایه و رشد چشم‌گیر شاخص بورس اوراق بهادار در سه‌ماهه دوم سال جاری، ارزش پرتفوی شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید و به‌تبع آن بهای خود شرکت افزایش یافت.

وی در پایان گفت:  بر اساس ارزش‌گذاری صورت گرفته در ششم آبان ماه سال جاری بهای هر سهم شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید برابر ۹، ۳۱۳ ریال (ارزش کل ۱۹۶، ۷۸۶ میلیارد ریال) برآورد شد.

چقازردی ابراز کرد: با توجه به اهداف تعیین‌شده و نیز در پی اقدامات صورت گرفته در اجرای ماده ۱۶ قانون رفع موانع تولید و ارتقای نظام مالی کشور مبنی بر واگذاری بنگاه‌های فاقد فعالیت بانکی، بانک سپه نسبت به انتشار آگهی عرضه تمامی سهام خود در شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید از طریق بورس اوراق بهادار تهران اقدام کرد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار