به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان دارویی طراحی کردهاند که میتواند فراموشکاری دوران میانسالی را معکوس کند. افراد معمولا پس از ۵۰ سالگی دچار فراموشکاریهایی میشوند. مثل فراموش کردن جای کلیدها یا گاهی آنها وارد اتاقی شده و با خود فکر میکنند که آنجا چه کار داشته اند و از این قبیل فراموشیها. این مشکلات ذهنی با افسردگی شدت هم میگیرند.
محققان همواره به دنبال تولید دارویی بودند که بتواند سلولهای مغز را بازسازی کرده و نیروی جوانی را به ذهن برگرداند و این داروی جدید میتواند نویدبخش باشد. داروی ساخت محققان کانادایی مغز افراد پیر و افرادی که دچار فراموشی ناشی از افسردگی شدهاند را ترمیم کرده و فعال نگه میدارد. در ضمن آن میتواند درمانی بالقوه برای افراد مبتلا به نقص شناختی خفیف که در مراحل اولیه ابتلا به آلزایمر قرار دارند، به حساب آید.
محققان تاکنون این روش درمانی را روی موشهای آزمایشگاهی مسن، بررسی کردهاند. حافظه و قدرت ذهن این موشها به خوبی موشهای بسیار جوانتر شده بود. قرار است آزمایشهای بالینی این دارو روی انسان در مدت زمان دو سال آینده، انجام شود.
این محققان میگویند، تاکنون هیچ نوع داروی درمانی برای درمان علایم شناختی مانند از دست دادن حافظه که در افسردگی رخ میدهد و دیگر بیماریهای ذهنی تولید نشده بود. اما داروی جدید که نوعی بنزودیازپین است و در داروهای ضداضطراب و افسردگی، مانند والیوم، کاربرد دارد، میتواند حافظه ضعیف شده افراد را تقویت کند.
این دارو برخلاف داروهایی مانند والیوم، فقط سلولهای تخریب شده مغزی مربوط به حافظه را هدف گرفته و آنها را بازسازی میکند. بررسی روی موشها نشان داد که مصرف این دارو توانست سلولهای مغز موشهایی را که بر اثر اضطراب دچار نقص حافظه شده بودند، در عرض نیم ساعت بازسازی کرده و به سطح نرمال برساند.
بیشتر بخوانید:۱۴ عادت نادرستی که مغزتان را پیر و ناتوان میکند
بنابه گفته محققان کانادایی، این دارو میتواند مشکلات ناشی از شناخت ضعیف در افراد مسن را که یادگیری، حافظه، عملکردهای اجرایی، تصمیمگیری و برنامهریزی آنها را با مشکل مواجه میکند، برطرف سازد.
پیش از این، در بررسیهای محققان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی، معلوم شده بود که افسردگی میتواند ذهن افراد را ۱۰ سال پیرتر کند. یکی از عوارض پیر شدن مغز، از دست رفتن کارایی موانع مغز-خون است و این مساله باعث میشود باکتری و دیگر مواد مضر که باید فیلتر شوند، به راحتی به مغز دسترسی پیدا کنند. در نتیجه مغز دچار التهاب شده و مشکلات ذهنی آغاز میشود. این داروی جدید میتواند پایانی بر تمام این مشکلات ذهنی باشد.
منبع:طبنا
انتهای پیام/