به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، قرارداد طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی تیر۹۶ به کنسرسیوم شرکت فرانسوی توتال، شاخه بینالمللی شرکت ملی نفت چین (سیانپیسیآی) و پتروپارس ایران با سهم به ترتیب ۵۰،۱، ۳۰ و ۱۹.۹ درصد سپرده شد.
هدف از اجرای این طرح تولید حداکثری و پایدار روزانه ۲ میلیارد فوت مکعب (برابر با حدود ۵۶ میلیون مترمکعب) گاز غنی ترش از منابع بخش فراساحل فاز ۱۱ میدان گازی مشترک پارس جنوبی و انتقال آن به خشکی عنوان و برآورد شد در طول ۲۰ سال دوره قرارداد، ۳۳۵ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی غنی و ترش از این میدان مشترک تولید شود که از این گاز غنی ترش میتوان حدود ۲۹۰ میلیون بشکه میعانات گازی، ۱۴ میلیون تن گاز مایع، ۱۲ میلیون تن اتان و ۲ میلیون تن گوگرد به همراه ۳۱۵ میلیارد مترمکعب گاز سبک شیرین تولید کرد.
شرکت توتال پس از خروج آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در اردیبهشت ۹۷ و بازگشت تحریمهای ضد ایرانی آمریکا، از توسعه این فاز خارج شد و سهم این شرکت طبق قرارداد به شرکت سیانپیسیآی واگذار شد.
حالا وزیر نفت گفته است: ۸۱ درصد قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بهطور رسمی در اختیار شرکت ملی نفت چین (سیانپیسیآی) قرار دارد و این شرکت پس از توقف طرح توسعه فاز ۱۱ اقدامی نکرده است.
بیژن زنگنه اشاره کرده، این هفته همراه با رئیس مجلس شورای اسلامی به چین سفر میکند تا آخرین وضع قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بررسی شود.
وزیر نفت ۱۷ بهمن در برنامه تلویزیونی «تیتر امشب» شبکه خبر نیز، گفته بود، فعالیتهای توسعهای در پارس جنوبی رو به پایان است، به طوریکه افزون بر فازهای تکمیل و بهرهبرداری شده، فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی ظرف حداکثر دو هفته آینده با حضور رئیس جمهوری افتتاح میشود و با بهرهبرداری کامل از فاز ۱۴ در سال آینده، تنها بخش باقیمانده توسعه در پارس جنوبی به فاز ۱۱ محدود خواهد شد.
انتهای پیام/ک