داوود رفعتی، رئیس دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال در گفت و گو با خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره عملکرد اعتراض برانگیز رضا کرمانشاهی داور دیدار فولاد - پرسپولیس و مهدی سید علی، قاضی بازی نساجی - تراکتورسازی بیان کرد: تاکنون جلسه آنالیز کمیته داوران برای بررسی دیدارهای هفته هفدهم انجام نشده است اما اشتباه داوری در هر بازی ای پیش می آید. این موضوع را نفی نمی کنم اما به نظرتان خود داور علاقه ای به اشتباه کردن دارد؟ داوران عمدی اشتباه نمی کنند و این مسائل جزئی از فوتبال است.
او درباره صادرشدن بیانیه از سوی باشگاه های لیگ برتری و تاثیر این موضوع روی عملکرد داوران گفت: داوران ما با تجربه هستند و با این بیانیه ها تحت تاثیر قرار نمی گیرند اما درست نیست تیم ها تنها دلیل نتیجه نگرفتنشان را اشتباهات داوری بدانند. کمیته انضباطی باید به این مسائل ورود کند چراکه متاسفانه صادرشدن بیانیه از سوی تیم ها در فوتبال ایران به یک عادت تبدیل می شود.
رفعتی در ادامه تصریح کرد: هر باشگاهی از داوری ضربه دیده سود هم برده است و هیچ تیمی نمی تواند ادعا کند تنها از اشتباهات داوران متضرر شده است. شاید تنها ۲ تیم در لیگ برتر باشند که تعداد اشتباهات داوری به ضرر آنها بیشتر از سودشان بوده است. امکان ندارد یک تیم فقط از داوری آسیب دیده باشد.
رئیس دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال افزود: طبق آنالیز برنامه ۹۰ و کمیته داوران تیم های مدعی قهرمانی به صورت یکسان از اشتباهات داوری سود و ضرر کرده اند. در حال حاضر که امکان استفاده از VAR برای ما فراهم نشده سعی کردیم با استفاده از داوران پشت دروازه این اشتباهات را کاهش دهیم.
رفعتی درباره اینکه به نظر می رسد داوران پشت دروازه هم تاثیر خاصی روی جریان بازی ها ندارند، گفت: چنین موضوعی را قبول ندارم چراکه در همین بازی فولاد و پرسپولیس رضا کرمانشاهی با مشورت داور پشت دروازه به سود فولاد اعلام پنالتی کرد. البته در صحنه پنالتی فولاد که از گیرنده های تلویزیونی به تصویر کشیده شد هیچ چیز مشخص نیست و حتی اگر VAR هم در ورزشگاه غدیر اهواز بود اینکه پنالتی درست بوده یا خیر مشخص نمی شد. تنها در یک صورت می توان به درستی حدس زد این صحنه پنالتی بوده است یا خیر که آن هم نصب دوربین پشت دروازه بود که داور پشت دروازه با قرار گرفتن در آن محل به کرمانشاهی گفت اعلام پنالتی درست بوده است. محمد نادری که در آن صحنه خطایش اعلام شد زاویه دوربین را بسته بود و در چنین وضعیتی نمی توان به قاطعیت گفت آن صحنه پنالتی بوده یا نبوده است.
او درباره درخواست مسئولان باشگاه های لیگ برتری برای استفاده از سیستم VAR بیان کرد: کمیته داوران هم علاقه مند است با فراهم شدن شرایط استفاده از VAR این سیستم را در لیگ برتر راه اندازی کند اما VAR دست کم ۳۰۰ هزار دلار هزینه دارد. آیا باشگاه ها که تا این اندازه عجله می کنند در حال حاضر می توانند چنین هزینه ای را پرداخت کنند؟ فدراسیون فوتبال در تلاش است با کمترین هزینه و با استفاده از نمونه های داخلی چنین سیستمی را در کشورمان راه اندازد اما این کار تا حدی زمان می برد.
رفعتی درباره احتمال محرومیت داوران پراشتباه از قضاوت در لیگ برتر گفت: اگر داوری اشتباه تاثیرگذار مرتکب شود در ابلاغیه های بعدی که از سوی کمیته و دپارتمان داوران برای انتخاب داوران سایر بازی ها اعلام شود مشخص می شود به او بازی می رسد یا خیر. داوران ما آماتور هستند و اگر محروم شوند هم محرومیتشان اعلام نمی شود. اگر داوران ما مانند ژاپنی ها حرفه ای بودند که تنها کارشان داوری بود و در ماه ۱۲ هزار دلار دستمزد می گرفتند در صورتی که مرتکب اشتباه می شدند محرومیتشان را اعلام می کردیم. فدراسیون فوتبال ژاپن در کنار پرداخت حقوق ماهیانه برای هر بازی به ۱۲ داور اختصاصی اش ۱۲۰۰ دلار دستمزد می دهد و این داوران حرفه ای در اختیار فدراسیون ژاپن هستند اما داوران ما به شغل های دیگری اشتغال دارند و داور آماتور هستند. اگر هم اشتباه کنند با آنها طبق آئین نامه برخورد می کنیم اما این موضوع را اعلام نخواهیم کرد.
بیشتر بخوانید:
رفعتی: در بازی پرسپولیس و پدیده از کمک داور ویدیویی استفاده میشود
استفاده از داوران پشت دروازه در لیگ برتر
انتهای پیام/