دلیری گفت: اکنون بازار پول و سرمایه ایران درحال حرکت به سمت فناوری‌های جدید و استفاده از امکانات نوین است.

هدایت بازار پول و سرمایه ایران به سمت فناوری‌های جدیدبه گزارش  حوزه فن‌آوری‌های نوین گروهعلمی  پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری  در جلسه تفاهم‌نامه معاونت علمی و یکی از شتاب‌دهنده ها که در راستای راه‌اندازی و راهبری مرکز شتاب‌دهی و نوآوری بازار پول و سرمایه مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده  است اظهار کرد: فناوری بازار پول و سرمایه مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده (بلاک چین) با سرعت در تمامی بخش‌های خدمات فعالیتی دنیا رخنه می‌کند؛ سرعت این فناوری از سرعت رشد فناوری عادی بالاتر است، چراکه مشکلاتی از جامعه را حل می‌کند.

وی با اشاره به این‌که پیش‌ازاین راه‌حل مسائل مختلف جداگانه دنبال می‌شد و امروز فناوری بلاک‌چین یک راه‌حل متمرکز برای همه آن‌ها دارد، بیان کرد: مهم‌ترین دغدغه در همه زمینه‌ها امنیت، شفافیت و داشتن اطلاعاتی متمرکز است؛ بسیاری از هزینه‌های نهاد‌ها به علت نبود اطلاعات و همچنین تخلفات ناشی از شفافیت ایجاد می‌شود؛ مشکلی که بازار پول و سرمایه مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده راه‌حل آن خواهد بود.

دلیری با تاکید برای تلاش بر ایجاد فهم عمومی در این زمینه برای تمامی آحاد جامعه، گفت: چند مسیر در این راه پیش روی ماست، نخست این‌که بستر فعالیت بلاک چین را فراهم کنیم که این مهم با تلاش نهاد‌های دولتی رخ می‌دهد و برای آن نگرانی نداریم چراکه همواره در تصمیم گیری‌های دولتی به این موضوع توجه می‌شود به‌طوری‌که حتی به طور هفتگی موضوع دستور کار در بخش‌های تصمیم‌گیرنده دولت است.

وی ادامه داد: افرادی که در این حوزه باید به فهم اهمیت بازار پول و سرمایه مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده می‌رسیدند نیز اهمیت آن را دریافته‌اند از جمله آن‌ها وزیر اقتصاد و وزیر فناوری هستند که در حال حاضر آگاه و کاملاً همراه در حال رصد این حوز‌ه اند حتی برخی فعالان نیز جلوتر از قانون قدم می‌گذارند.

معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی معتقد است باید در بخش‌های توسعه‌ای این فناوری تمرکز کرد که  دنیا از بازار پول و سرمایه مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده در چه مواردی بهره می‌برد؟ کدام برای کشور ما کاربرد دارد؟ اولویت استفاده از این فناوری در کشور چیست؟ این‌ها موضوعاتی هستند که معاونت علمی بر آن توجه می‌کند.

بازار پول و سرمایهتنها با رمز ارز‌ها شناسایی می‌شود

به گفته وی بازار پول و سرمایه مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده یا بلاک‌چین، امروزه تنها با رمز ارز‌ها به برخی شناسانده شده است. درحالی‌که رمزارز‌ها تنها بخش بسیار کوچکی از این فناوری محسوب می‌شود و باید از حوزه گسترده آن در مسیر رفاه و خدمات عمومی کشور که منفعت‌رسان است، استفاده کرد.

دلیری با ارائه مثالی به یک شرکت بیمه‌ای اشاره کرد که برای استفاده از بستر بلاک چین اعلام آمادگی کرده است. چراکه حدود ۴۰ درصد تخلفات با استفاده از این فناوری کاهش پیدا می‌کند و این درصد می‌تواند نجات یک شرکت بیمه‌ای باشد.

وی تفاهم‌نامه میان حوزه توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و این شتاب‌دهنده را قدمی در راه شتابدهی دانست و گفت: در نظر داریم اتاق فکری شویم تا زیرساخت بستر بلاک چین فراهم‌شده و نمونه اولیه آن را اجرایی کنیم. ظرفیت‌های این حوزه در کشور قابل‌توجه است. پس این شتاب‌دهنده را در مسیر مشخصی قرار می‌دهیم تا در نخستین فرصت یک نمونه در حوزه بلاک چین راه‌اندازی کنیم.

معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی اهمیت راه‌اندازی یک نمونه اولیه را برای آشنایی با مشکلات این عرصه و نیز آشنایی دست‌اندرکاران با بازار پول و سرمایه مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده دانست و افزود: نیاز نیست حتماً نمونه اولیه نسخه کاملی باشد. می‌توان نمونه اولیه را راه‌اندازی کرد و به‌مرور با آگاهی‌های تازه‌ای که به‌دست می‌آوریم آن را توسعه دهیم.

وی زمینه‌های همکاری معاونت در این تفاهم‌نامه را ایجاد ساختار و همراهی دولتی و همچنین هماهنگی با سایر مجموعه‌ها و سازمان‌ها عنوان کرد و گفت: ممکن است برخی نهاد‌ها مانند نهاد‌های پولی و مالی کشور از ورود به عرصه بازار پول و سرمایه مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده واهمه داشته باشند ما با حضور خود تلاش داریم دل گرمی‌ای برای این بخش‌ها باشیم. ضمن این که در مواقع لزوم بخش خصوصی را با این شتاب‌دهنده ارتباط خواهیم داد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.