گسترش برخورداری‌های عمومی و امکانات مادی با آغاز انقلاب اسلامی/ ملک و املاک غصبی رضاخان چگونه به محرومان بازگشت؟

مناطق محروم و دورافتاده کشور به برکت انقلاب اسلامی از خدمات و امکانات مناسبی در بخش‌های مختلف از جمله آبرسانی، گازرسانی و برق رسانی به روستا‌ها بهره‌مند شده‌اند که پیش از انقلاب فاقد این امکانات بودند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ایجاد جامعه‌ای مبتنی بر عدالت اجتماعی، از جمله آرمان‌های بعثت انبیای بزرگ الهی است که جایگاه ویژه‌ای در اندیشه اسلامی دارد؛ در همین راستا یکی از مهمترین اهداف انقلاب اسلامی در چند سال گذشته نیز ایجاد عدالت اجتماعی و برخورداری همه مردم از رفاه نسبی است.

در همین راستا رهبر انقلاب در تبیین این دستاورد‌ها فرموده‌اند: «نظام اسلامی آمد و آن برنامه و نقشه‌  غلطی را که در این مملکت بود- که هیچ حقی برای روستا و روستانشین و شهر‌های دور دست و طبقات محروم قائل نبودند- تغییر داد و بیشترین اهتمام را روی این چیز‌ها گذاشت.»

ایشان همچنین گفته اند: «امروز بیشترین اهتمام دولت خدمتگزار ما برای نقاط محروم است. در طول دوران انقلاب، همیشه دولت‌ها این طور بودند؛ بیشترین اهتمامشان برای مردم محروم و نقاط محروم بود و کار‌های فراوان و خدمات عظیمی هم انجام گرفته است. این‌ها به برکت همین عنصر عدالت اجتماعی در خط امام است.»

رهبر انقلاب در خصوص پیشرفت‌های مادی در راستای ایجاد عدالت اجتماعی هم تأکید کردند که اگر این کشور توانست در میدان‌های تحرک و پیشرفت مادی به موفقیت‌هایی دست پیدا کند؛ اگر توانست علم و فناوری و صنعت پیدا کند؛ اگر توانست یک سیاست بین المللی و یک دیپلماسی قوی پیدا کند؛ اگر توانست اقتصاد جامعه را سر و سامان دهد؛ این میشود یک تمدن جدید؛ این در تاریخ کم سابقه است و در مقابل تمدن غربی یک پدیدهی به شدت هشدار دهنده است.


بیشتر بخوانید: فاسدترین خاندان سیاسی ایران ثروت چند صد میلیاردی خود را از کجا آورده است؟ + اسناد و تصاویر


انقلاب اسلامی در مجال اندک، امکانات محدود و شرایط دشوار توانست راهی به سوی عدالت اجتماعی باز کند و دگرگونی اساسی در زندگی مردم ایجاد نماید. کم کردن فاصله‌ی طبقاتی، تقسیم ثروت عمومی میان مردم و ایجاد فرصت‌های برابر، گام‌های بلند و ارزشمندی بود که طی سه دهه‌ی گذشته صورت گرفت و راه را برای پیشرفت هموارتر کرد. اینک هر چند که نظام اسلامی به عدالت اجتماعی نزدیک‌تر شده است، اما هنوز تا رسیدن به آن، راه‌های زیادی باید بپیماید که می‌پیماید.

رژیم پهلوی ثروت زیرزمینی و روزمینی کشور را به تاراج می‌برد و یا به اطرافیان خود پیشکش می‌کرد. «خود شاه و برادران و خواهرانش، جزو کسانی بودند که بیشترین ثروت اندوزی شخصی را کردند.

رضاخان در دوران شانزده، هفده ساله‌ سلطنت خود، ثروت کلانی اندوخت. بد نیست بدانید که بعضی از شهر‌های این کشور، به حسب سند، دربست متعلق به رضاخان بود! مثلاً شهر فریمان تماماً ملک رضاخان بود! بهترین املاک و زمین‌های این کشور، متعلق به او بود.

او به این چیز‌ها و به جواهرات علاقه داشت. البته بچه‌هایش قدری مشرب وسیع تری داشتند؛ هرگونه ثروتی را دوست می‌داشتند و جمع می‌کردند! بهترین دلیل هم این است که وقتی این‌ها از این کشور رفتند، میلیارد‌ها دلار ثروتشان در بانک‌های خارجی انباشته شده بود.»

این در حالی بود که مناطق محروم و دورافتاده کشور به برکت انقلاب اسلامی از خدمات و امکانات مناسبی در بخش‌های مختلف از جمله آبرسانی، گازرسانی و برق رسانی به روستا‌ها بهره‌مند شده اند که پیش از انقلاب فاقد این امکانات بودند.

بعد از پیروزی انقلاب تا هم اینک، گام‌های بلند و ارزشمندی در جهت استقرار عدالت اجتماعی برداشته شده است که در طول تاریخ ایران بی‌سابقه است. کشیدن راه‌های مواصلاتی، ساختن مدارس، ایجاد مراکز بهداشت و درمان عمومی، رساندن آب، برق، گاز و تلفن به روستاها، خرید محصولات کشاورزی و بالا بردن سطح زندگی محرومین جامعه، تنها بخش کوچکی از اهداف عالیه‌ نظام اسلامی در جهت استقرار عدالت اجتماعی است که فقط در طول نزدیک به چهار دهه که هشت سالش فقط جنگ بود تحقق یافت.

دشمنان انقلاب اسلامی در طول چهل سال گذشته تلاش کردند با توطئه چینی‌های مختلف بین مردم و نظام فاصله بیاندازند و یکی از این راه‌ها نمایش دروغین ظلم به مردم از سوی انقلاب اسلامی بوده است، اما حقیقت این است که هیچگاه از ظلمی که پیش از انقلاب به مردم شده سخن نگفته اند.

منبع: شبکه اطلاع رسانی راه دانا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.