به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ، محمد حسین سلمانی، مدیر کل گمرکات استان یزد در نشست خبری مدیران کل دستگاههای تابعه وزارت اقتصاد، با گرامی داشت ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: گمرک استان یزد در سال ۶۵ به صورت یک دفترخانه امانات پستی در محل اداره دارایی سابق ایجاد شد که با صنعتی شدن سریع استان به وجود اداره گمرک در استان احساس نیاز شد و علیرغم کمبود امکانات این اداره ایجاد شد.
سلمانی افزود: گمرک استان یزد در حال حاضر ۶۹ پست سازمانی با ۲۲ پست بلا تصدی داشت که در تغییراتی که اخیرا ایجاد شد علیرغم اینکه اکثر گمرکات کشور کاهش پست داشتیم، استان یزد با افزایش ۱۹ پست، به ۸۸ پست افزایش پیدا کرد.
وی با اشاره به سه رویه صادرات، واردات و مسافری و وجود سه مسیر سبز، زرد و قرمز در گمرک افزود: در مسیر سبز صادرات و واردات اسناد و کالاها کنترل فیزیکی نمیشود، در مسیر زرد صرفا اسناد و در مسیر قرمز اسناد و کالا کنترل میشود که این مسیرها را سامانه بر اساس پیش فرضهایی که در اختیارش گذاشته شده انتخاب میکند و افراد در انتخاب آن هیچگونه دخالتی ندارند.
سلمانی با اشاره به رویه جدید ورود موقت گفت: در این رویه واحد های بازرگانی و حتی تولید کننده ها می توانند مواد اولیه خود را بر اساس نیاز به صورت غیر قطعی وارد کنند.
مدیر کل گمرکات استان یزد ادامه داد: کمرگ استان یزد یکی از پنج گمرک در کل کشور است که مجاز به صادرات و واردات طلا و فلزات گرانبها است.
وی عنوان کرد: در ده ماهه نخست سال جاری گمرک استان بالغ بر یک میلیون و ۵۹۲ هزار تن به ارزش ۳۸۶ میلیون دلار صادرات و ۴۳ هزار و ۳۲۶ هزار تن به ارزش ۱۴۵ میلیون و ۶۱۷ هزار دلار واردات داشته است.
سلمانی ادامه داد: کشورهای خرید کالای گمرک استان یزد بیشتر کشورهای همسایه هستند در این میان کشوهای اروپایی مانند هلند و بلژیک و کشورهای شرق آسیا و بعضا ژاپن نیز حضور دارند.
مدیر کل گمرکات استان یزد گفت: ترکیب کالاها بیشتر مصالح ساختمانی مانند انواع کاشی و سرامیک، فولاد، ظروف شیشه ای، شیشه ساختمانی و ... است.
انتهای پیام/ص