به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی به معرفی کتاب هایی برای کودکان و نوجوانان می پردازیم.

به گزارش خبرنگارحوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران نویسندگان بسیاری دست به قلم شدند تا خاطرات روزهای شیرین انقلاب و تلخی های زمان شاهنشاه را برای نسل های آینده بنویسند تا نسل های بعدی انقلاب را آگاه سازند. به بهانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در این گزارش به معرفی کتاب های انقلابی می پردازیم.

مجموعه « داستان های انقلاب»

کتاب های انقلابی برای نسل فردا

مجموعه « داستان های انقلاب» برای نوجوانان به رشته تحریر درآمده و از سوی انتشارات سوره مهر راهی بازار شده است. داستان های این مجموعه به قلم نویسندگان شناخته شده در حوزه ادبیات کودک و نوجوان به رشته تحریر درآمده است. این گروه سنی (نوجوان) با خوانش این مجموعه می‌توانند با حال و هوا و روزهای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی آشنا شوند.

عناوین این هفت مجموعه به ترتیب عبارت اند از «به دنبال پدر»، «پای‌تخته سیاه»، «همه گفتند مرگ بر شاه»، «نوشته روی دیوار»، «غریبه‌ها»، «جاسوس» و «امام می‌آمد».

«به دنبال پدر»: اولین مجموعه از سری «داستان‌های انقلاب» است. در این مجموعه، ۶ داستان به قلم نویسندگان نسل اول بعد از انقلاب گرد آمده که اسامی آن‌ها با داستان‌هایشان عبارت اند از داوود غفارزادگان «روزی دیگر»، رضا رهگذر «مش‌قاسم»، طاهره ایبد «آقاجان»، حسین فتاحی «شب‌های انقلاب»، محمد ناصری «محمد ناصری» و شهید علیرضا شاهی «به دنبال پدر».
 
«پای تخته سیاه»: دومین مجموعه از سری «داستان های انقلاب» است. در این مجموعه، ناصر شریف زاده با داستان «پای تخته سیاه»، مجید درخشانی با دو داستان «یک فریاد و هزار فریاد» و «سیزده محرم» و داوود غفارزادگان نیز با دو داستان «جعبه عسل» و «رویش در باد»، دومین اثر از مجموعه داستان‌های انقلاب را تشکیل داده‌اند.
 
 «همه گفتند مرگ بر شاه»: سومین مجموعه از سری «داستان های انقلاب» است. این مجموعه، شش داستان به قلم پنج نویسنده است؛ مجید درخشانی با دو داستان «رهایی» و «اخلالگرها»، بهمن پگاه راد با داستان «مدرک جرم»، داوود غفارزادگان نیز با داستان «کبوترها و خنجرها»، ابراهیم حسن بیگی با «استوار ایوبی» و مریم جمشیدی نیز با داستان «همه گفتند مرگ بر شاه».
 
 «نوشته روی دیوار»: چهارمین مجموعه از سری «داستان های انقلاب» است. این مجموعه با پنج داستان به قلم پنج نویسنده است؛ محمدرضا بایرامی «تفنگ»، مصطفی خرامان «سنگ و شیشه»، غلامرضا آبروی «عکس»، هاجر زمانی «شبی برای شعارنویسی» و سید ناصر هاشمی «نوشته روی دیوار».
 
 «غریبه ها»: پنجمین مجموعه از سری «داستان‌های انقلاب» است. در این مجموعه، ۴ داستان به قلم ۳ نویسنده است. علی اکبر والایی «آخرِتعزیه»، م. تقوا «بسته عجیب» و محمدحسین کیانپور با دو اثر «شاخه‌های شکسته و غریبه‌ها» ارائه شده است. گفتنی است این اثر پیشتر در انتشارات سوره مهر به چاپ چهارم رسیده بود.
 
 «جاسوس»: ششمین مجموعه از سری «داستان‌های انقلاب» است. در این مجموعه، ۴ داستان به قلم ۴ نویسنده؛ علی آقاغفار «اولین نقش من»، مجید درخشانی «جاسوس»، محمدحسین کیانپور «مجسمه» و حسین عبدی «نقشه» ارائه شده است. گفتنی است این اثر پیشتر در سوره مهر به چاپ چهارم رسیده بود.   
 
 «امام آمد»: هفتمین مجموعه از سری «داستان‌های انقلاب» در این مجموعه، ۶ داستان به قلم ۶ نویسنده آمده است؛ وجیهه علی اکبری سامانی «یکی از همین مردم»، احمد عربلو «مرد پریشان»، خسرو آقایاری «شب‌های حکومت نظامی»، علی اکبر والایی «دستی از دور»، مهدی کردفیروزجایی «اعلامیه» و بهاره طائرپور «امام آمد».

کتاب « انقلاب و لاله‌ها»

 کتاب های انقلابی برای نسل فردا

کتاب « انقلاب و لاله‌ها» به قلم سوسن طاقدیس  برای کودکان به رشته تحریر درآمده است. این اثر داستانی از وقایع سه دهه منتهی به انقلاب اسلامی می گوید.

در قسمتی از کتاب آمده است:

 تو لاله‌ها را دیده‌ای؟  کبوترهای سپید را دیده‌ای؟ دیده‌ای که آسمان ایران چه پُرستاره شده؟ می‌خواهم برایت بگویم چه شد که لاله‌ها روییدند. چه شد که کبوترها به پرواز درآمدند. چه شد که آسمان پُرستاره شد.می‌خواهم برایت بگویم چه‌طور در ایران انقلاب شد.

قصه های انقلاب برای بچه ها و نوجوان ها (دوره پنج جلدی)

کتاب های انقلابی برای نسل فردا

مجموعه« قصه های انقلاب برای بچه ها و نوجوان ها» به قلم نادر ابراهیمی در پنج جلد برای کودکان و نوجوانان به رشته تحریر درآمده است. این کتاب از سوی انتشارات سوره مهر راهی بازار شده است.

نادر ابراهیمی در زمان حیاط خویش ماجراهای انقلاب را که در حدود بیست عدد شده است و در تمام آن ها بچه ها نقش اساسی داشته اند، جمع آوری کرد. این قصه ها یا توسط بچه های انقلابی در نقاط مختلف کشور برای وی فرستاده شده و یا در سفرهایش به سراسر ایران به دست آورده است. ابراهیمی در ابتدای مجموعه قصه های انقلاب برای بچه ها و نوجوان ها توضیح می دهد که در ابتدا این قصه ها و روایات را به صورت گزارش ساده در آورده اما بعد از آن تبدیل به قصه کرده است. در ابتدا این مجموعه شش اثر بود که در اوج انقلاب با جلدی سفید منتشر شدنداما بعد از انقلاب شش اثر دیگر به آن‌ها افزوده شد. این مجموعه قصه‌ها یک بار دیگر نیز در سال ۷۳ توسط حوزه هنری منتشر شدند.

« جشن از ما بهترون»

کتاب های انقلابی برای نسل فردا

کتاب جشن از ما بهترون نوشته خسرو باباخانی و رقیه سادات صفوی است که از سوی انتشارات سوره مهر راهی بازار شده است. این کتاب حاصل عشق و احساس کسانی‌ است که انقلاب را درک کردند و بزرگی‌ او را فهمیده اند؛ چه از راه دیدن و چه شنیدن. و تلاش کردند که از راه پر‌شرف هنر عظمت آن را به دیگران  نشان بدهند.

در قسمتی از کتاب آمده است:

انگشت‌های همان دست که چاقو دارد را می‌گذارد روی لبش. تازه می‌فهمم چشم‌هایش قرمز شده و دماغش باد دارد. فکر کنم باز آن خواهر شوهر چاقش دیوانه‌ بازی درآورده و اذیتش کرده. بگذار بزرگ‌تر شوم حسابش را می‌گذارم کفِ دستش. تا بخواهد چیز دیگری بگوید از جلوی او رد می‌شوم. آشپزخانه پر از دود و بو شده. بابا کنار پنجره کوچک آشپزخانه ایستاده و سیگار می‌کشد. پنجره باز است و همه دودها از آن‌جا می‌رود بیرون، دود سیگار بابا هم قاطی آن می‌شود. نمی‌دانم کِی برگشته که من نفهمیدم. تا می‌خواهم سلام بدهم چشم‌ غره می‌رود طرفم و با صدای آرام دعوایم می‌کند:
این چه طرز راه رفتن است پسر؟! لعنت به این رژیم که همه را مجبور می‌کند که...

 انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار