امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد این ابهامات را برطرف سازد پس اگر تمایل دارید تا پاسخ این سوالات را بدانید این مطلب را از دست ندهید.
جغرافیا در مقطع کارشناسی در چهار شاخه اصلی جغرافیای طبیعی، جغرافیای انسانی، کارتوگرافی و جغرافیا سیاسی - نظامی ارائه میشود و هر یک از گرایشهای جغرافیای طبیعی و انسانی دارای گرایشهای متعددی هستند.
البته تفاوت هر گرایش با گرایش دیگر تنها در ۸ واحد تخصصی است و به همین دلیل بسیاری از دانشگاهها در دفترچه راهنمای آزمون سراسری، گرایشهای موجود در دانشگاه خود را ذکر نکردهاند و تنها به شاخههای اصلی جغرافیا که در آن دانشگاه تدریس میشود، اشاره نمودهاند.
بیشتر بخوانید: رشتههای بدون بازار کار باید از لیست پذیرش دانشجویان حذف شوند
با مطالعه گرایش جغرافیا شما قادر به تمرکز بر جغرافیای انسانی یا جغرافیای فیزیکی خواهید بود و با اخذ مدرک کارشناسی (لیسانس) امکان مطالعه تمام جوانب جغرافیای فیزیکی و انسانی و کسب تخصص در هر دو مورد برای شما وجود خواهد داشت.
جغرافیای انسانی که با مطالعه جوامع بشری، چگونگی عملکرد انسانها و چالشهایی که افراد در طول زندگی با آن مواجه هستند سر و کار دارد. اگر شما شرکت در دورههای جغرافیای انسانی را انتخاب کردهاید، قادر به پوشش دهی عناوینی نظیر تغییرات جمعیتی، شناخت عملکردهای فرهنگی و مذهبی و یا شناخت تمامی جوانب جهانی سازی خواهید بود.
جغرافیای فیزیکی، گرایشی است که با شناخت فرایندهای فیزیکی، تغییرات آب و هوایی (شناخت سیستم آب و هوایی)، زلزلهها، ساختار سنگها و تمامی وقایعی که در اقیانوسها اتفاق میافتد سر و کار دارد.
مدرک کارشناسی جغرافیا با عناوینی نظیر کارشناسی هنر (BA) یا کارشناسی علوم (BSc) و مدرک کارشناسی ارشد جغرافیا با عناوینی نظیر کارشناسی ارشد هنر (MA) یا کارشناسی ارشد علوم (MSc) در اختیار افراد قرار میگیرد.
این مطلب را از دست ندهید: بیکارترین و پرکارترین رشتههای دانشگاهی در ایران+جدول
مدرک BA و MA بر جغرافیای انسانی متمرکز است در حالی که مدرک BSc / MSc با جغرافیای فیزیکی در ارتباط است.
به طور کلی برای کسب اطلاعات بیشتر تمام جزئیات مرتبط با دورهها را مورد ارزیابی قرار دهید.
جغرافیای طبیعی علمی است که محیط طبیعی و تاثیر عوامل و عناصر محیطی بر زندگی و فعالیت انسان را مطالعه میکند.
این مطلب را از دست ندهید: چگونه بهترین انتخاب را در رشته تحصیلی خود داشته باشیم؟
این علم در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش ژئومورفولوژی و آب و هواشناسی است.
فارغالتحصیلان رشته جغرافیا بسته به اینکه در کدام یک از گرایشهای این رشته تحصیل کنند، میتوانند در سازمان هواشناسی، سازمان زمینشناسی، سازمان نقشهبرداری کشور، سازمان برنامه و بودجه، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، سازمان محیط زیست، شهرداریها و وزارتخانههای آموزش و پرورش، مسکن و شهرسازی، کشاورزی، صنایع دفاع و نفت و زیرمجموعههای مربوط به آنها مشغول به کار شوند، همچنین میتوانند بهعنوان بازاریاب در سطح ملی و بینالمللی فعالیت کنند.
این مطلب را از دست ندهید: وقتی جوانان اسیر القاب رشتهها میشوند
فارغالتحصیلان جغرافیای شهری و همینطور برنامهریزی توریسم میتوانند بهعنوان راهنمای گردشگران داخلی و خارجی عمل کنند و همچنین فارغالتحصیلان جغرافیای نظامی میتوانند بهراحتی جذب سازمانهای سیاسی و نظامی شوند.
از نکات قابل تذکر به کسانی که قصد انتخاب این رشته را بهعنوان رشته مطلوب و مورد علاقه برای ادامه تحصیل خود دارند این است که موفقیت در تحصیل این رشته، علاوه بر تسلط نسبی بر دروسی مثل ریاضی و آمار و مدلسازی به علاقه و روحیه کنکاش و گردشگری در برخی از گرایشهای آن نیازمند است.
بیشتر بخوانید: جوانان میدانند که در رشته ریاضی و فنی آیندهای ندارند
هر کدام از گرایشهای رشته جغرافیا دارای ماهیتهای بسیار متفاوتی با بقیه است. بهعنوان مثال، در تحصیل رشته جغرافیای طبیعی و کارتوگرافی نیاز مبرمی به ریاضیات و هندسه احساس میشود یا در تحصیل جغرافیای انسانی تسلط نسبی بر آمار و مدلسازی و از سوی دیگر علاقهمندی به مسائل جامعهشناسی و ... ضروری به نظر میرسد.
انتهای پیام/
نتیجه؛ارزوی مرگ،سرافکندگی،خواری بین دوست و دشمن و عقب افتادن از زندگی و شغل و پول است .
فرقی نمیکند دانشجوی دانشگاه تهران هستی یا آزاد !
بهترین روش برای پر کردن جیب اساتید و به باد دادن آینده خود
من سال 92 فوق گرفتم از دانشگاه ملی یزد
بعدش هم کار پیدا نکردم
الان 10ساله که تو کارخونه جات کار میکنم.
به هیچ عنوان جهت تحصیل این رشته اقدام نکنید.
خیلی از رشته ها انسانی می تونن اموزگار ابتدایی بشن
جز جغرافیا.
به هیچ عنوان این رشته رو انتخاب نکنید.
من رشته جغرافیا و تاریخ رو دوست داشتم هنوزم دارم اما در کشور ما در آزمون های استخدامی هیچ کاری برای این رشته فراگیر وجود ندارد چون ملاک در کشور ما سواد و آگاهی نیست.بلکه رانت و رشوه هست.
هر از گاهی سازمان های سنجش از دور و هواشناسی و دبیری برای این رشته استخدامی برگزار میکنند.اما هر پنج سال یکبار شاید این رشته رو بخواهند.
رشته جغرافیا رشته سختی هست و همه ی دروس از فضا تا زمین توش هست و به همه ی کارها ربط داره و در بیشتر جاهای دنیا کارشناسان جغرافیا و آب و زمین و هوا در هر اداره ای هستند.اما خوب در کشور ما هیچی سرجاش نیست جغرافیا بیشتر سرجاش نیست.
من به عنوان یک کارشناس جغرافیا از دانشگاه پیام نور که سخت تر از سراسری هست و با معدل حدود۱۶ رتبه یک دانشکده جغرافیا رو تو دانشکده خودم آوردم و بالاترین معدل دانشکده رو تا به حال دارم چند بار زنگ زدن گفتند بیا ارشد بخون سهمیه داری گفتم نه.به همه بچه ها میگم اگر هدفتون کار گرفتن با این رشته است خوب بیخیال شوید اما اگر رشته زیبا جغرافیا را دوست دارید بخوانید و ادامه دهید.اما پند من به این دسته از دانشجویان این است به جای جغرافیا رشته آب و هواشناسی و منابع طبیعی را بخوانند اندکی بهتر است.
بنده فرزند ایثارگر هستم هنوزم کشاورز و کارگر هستم با افتخار میگم.
خدا ریشه سازمانهایی که با عمر جوانها بازی میکند بخشکاند.
بچه ها راستی یه هنری یاد بگیرید فنی و حرفه ای خیلی بهتر است هم کار پیدا میکنید هم بیمه میشوید.گول دانشگاه را نخورید اگر کتاب خوان هستید سواد کتابی و کتب مادر از سواد دانشگاهی بالاتر است.
فولکلوریک از آکادمیک بالاتر است.چون همه دانشگاه ها دانش خود را از منابع خام و طبیعی و سینه به سینه به دست می آورند.
دوست من دکترا میخوننه کلی مقاله کتاب داره هنوز هنوز جای استخدام نشده
هر کوفتی میخونید فقط پارتی داشته باشین
الان تموم رشته ها تو ایران جز دکتری و فرهنگیان آینده نامعلومی دارن
هرکی به یچیزی علاقه داشته باشه و از ته قلبش اونو بخواد هرچقدرم سخت باشه نتیجه میگیر
اصلا باعث نشین مردم ناامید کنین بنا نیست اگر شما نتونستید بقیه هم نتونن
خواهشا جواب بدید ؟
ولی
ولی حتما در کنار درس یک حرفه یاد بگیر قرار نیست ما فقط دانشجوی بی فایده باشیم و جامعه تنها به معلم و دکتر نیاز ندار کلی حرفه هست برای کار آفرینی
و ۸۰درصد کسایی که شاغل هستن کارشون مرتبط به رشته دانشگاهشون نیست
کا شناسی ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران دارم با معدل الف، اما توصیه من به دوستانی که میخوان وارد این رشته بشن؛
تو رو خدا تحت هیچ شرایطی وارد این رشته مزخرف نشید، چون هیچ آیندهای نداره و اساتیدش تنها به دنبال گول زدن شمان،
دوم، از مسئولین خواهش داریم این رشته را حذف کنن و یه عده جوان و خانواده انان با هزار و یک امید و ارزو را نا امید نکنن،
آن چه شرط بلاغت بود گفتیم، خواه پندگیر، خواه ملال
تو انتخاب رشته دقت کنید که اسیر این جور رشته ها نشین و عمرتون رو تلف نکنید.مدرک لیسانس و فوق لیسانس جغرافیا می مونه تو دستتون و کار به زور گیر میاد.
نه این رشته رو بخونید نه کسی رو تشویق به خوندنش کنید چون این رشته هیچ کار و درآمدی براتون نداره و فقط چهارسال از عمر گران بهای جوونیتونو به باد میده... مهارت یا رشته ای که بشه باهاش یه درآمدی کسب کرد خیلی بهتر از جغرافیاست... الان که روزگار پوله با این رشته فقط اساتیدش به اون میرسن... عمر خیلی با ارزشه ... شاید اگر این رشته مزخرف نبود و فقط ورزش میکردم الان عضو تیم ملی رشته ام بودم... مدرکش به درد نمیخوره...
هیچ آینده ای نداره. هیچ بازار کاری نداره. اساتید دانشگاهش فقط حرف میزنن جغرفیا فلان فلان. بعد از مدرک گرفتنت می فهمی چه کلاهی سرت رفته. به هیچ عنوان انتخاب نکنید جغرافیا.
جغرافیا بی خود ترین رشته در ایران است. کاش کلا از دانشگاها جمع بشه. کنکوری های عزیز لطفا وارد این رشته نشید چون یه عمر حسرت گذشته رو می خورد.
من کارشناسی ارشد جعرافیا در داشگاه دولتی خوندم الان چهار ساله دنبال کار میگردم هیچ کاری برا این رشته نیست و فقط عمرم رو تلف کردم
ی سوال دارم من تو انتخاب رشته کنکور سراسری جغرافیا قبول شدم
چیزی راجع به گرایش های نمیدونم میشه برام توضیح بدید
و اینکه کی گرایش هام مشخص میشه؟؟؟
ولی منصرف شدم
من رشته ارشد جغرافیای سیاسی چند ساله مدرک دارم و طی تحقیقاتی که قبلا کرده بودم سازمان های زمین شناسی و هواشناسی و مسکن و شهرسازی و شهرداری...میگفتن این رشته رو میخوان و جالب اینجاست الان چند ساله هیچ آزمون استخدامی برای این رشته نذاشتن حتی آموزش پرورش هم فقط یک گرایش میخواست واقعا جای تاسف هست این همه وقت و هزینه واقعا کسی جوابگو نیست اصلا چرا این رشته رو حذف نمیکنن
اینجانب وظیفه خودم میدونم به عنوان آدمی که گول رشته جغرافیا رو خورد وآینده شغلیش رو نابود کرد یه توصیه بهتون بکنم اینکه تحت هیچ شرایطی موقع انتخاب رشته جغرافیا و گرایش های اون رو انتخاب نکنید حتی اگر تنها شانس قبولیتون باشه ، اینکه دانشگاه نرید یا پشت کنکور بمونید بهتر از انتخاب این رشته بدون آیندست ، این حرف من رو جدی بگیرید ، حرفی که هیچکس به من نزد و من گول دانشگاه دولتی و حرفهای اساتید این رشته رو خوردم و چهار سال ادامه دادم با معدل بالا فارغ التحصیل شدم و بعداز سه سال هنوز بیکارم.