زرندی گفت:باید از فرصت تحریم برای توسعه صنعت در کشور استفاده و محصولات مورد نیاز توسط واحد‌های تولیدی داخلی تامین شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،سعید زرندی معاون وزیر صمت روزیکشنبه در آیین افتتاح۳۸طرح صنعتی،معدنی و بازرگانی قم گفت:ایجاد تنوع در محصول با تاکید بر صادرات،ورود به بازار‌های کشور‌های خارجی، تقویت تشکل‌های صادراتی و افزایش حجم تولید به کشور‌های همسایه، رویکرد وزارت صمت در سال ۹۸ است.

وی با بیان اینکه صنعت کشور در سال‌های اخیر از نظر کمی و کیفی رشد خوبی داشته است،افزود: صنعت ایران جزو نشان‌های تجاری شناخته شده در دنیاست.

وی با بیان اینکه ایران تا سال گذشته در حوزه فولاد رتبه ۱۳ دنیا را داشت و امسال این جایگاه به رتبه ۱۰ ارتقا یافته است،عنوان کرد: صنعت کشور در حوزه خودروسازی در رتبه ۱۶ جهان قرار دارد که ظرفیت رسیدن به رتبه چهاردهم را داراست.

معاون وزیر صمت با تاکید بر اینکه در حوزه معدن نیز شاهد رشد چشمگیر کشور نسبت به پیش از انقلاب هستیم،بیان کرد: پیش از انقلاب تنها ۱۹۰ معدن فعال در ایران وجود داشت که هم اکنون این رقم به بیش از ۶ هزار و ۴۰۰ معدن افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: هم اکنون سهم صنعت و معدن از اقتصاد ملی ۳۷ درصد است، این درحالی است که پیش از انقلاب این رقم حدود سه درصد بوده است.

زرندی با تاکید بر اینکه ایران در بسیار از صنایع، صاحب سبک است،تصریح کرد: روند توسعه واحد‌های صنعتی بسیار چشم گیر است و قابل مقایسه با پیش از انقلاب نیست به گونه‌ای که پیش از انقلاب تنها یک هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی در کشور فعال بود که این رقم امروز به بیش از ۸۴ هزار واحد صنعتی افزایش یافته است.

زرندی با مقایسه نرخ واردات و صادرات کشور پیش و پس از انقلاب عنوان کرد: پیش از انقلاب تراز صادرات کشور نیم میلیون دلار در مقابل ۱۰ میلیون دلار واردات بود، این در حالی است که از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه، شاهد ۳۳ میلیارد دلار صادرات و حدود ۳۲ میلیارد دلار واردات هستیم که این نسبت در سال‌های اخیر همواره وجود داشته است.

وی با بیان اینکه در جنگ اقتصادی کنونی نیازمند تغییر نگاه مدیریتی در صنعت هستیم افزود: با افزایش هزینه‌های تولید طی ماه‌های اخیر، دیگر نگاه سنتی به مدیریت صنعت جوابگوی شرایط کنونی اقتصادی نیست.

معاون وزیر صمت،ادامه داد: در حوزه صنعت علاقه‌مند به افزایش کمی هستیم، ولی نکته مهم‌تر فعال کردن واحد‌های تعطیل و در تملک بانکهاست که باید این موضوع در اولویت مسئولان قرار گیرد تا این واحد‌ها احیا شوند.

وی با بیان اینکه باید از فرصت تحریم برای توسعه صنعت در کشور استفاده و محصولات مورد نیاز توسط واحد‌های تولیدی داخلی تامین شود تاکید کرد: وزارت صمت به منظور چابک سازی در تصمیم گیری به دنبال تفویض تمام اختیارات مورد نیاز استان‌ها در حوزه صنعت، معدن و تجارت است.

زرندی با بیان اینکه احیای واحد تعطیل و افزایش ظرفیت واحد‌های تولیدی نیمه فعال باید در اولویت کاری مسئولان قرار گیرد افزود: در شرایط اقتصادی کنونی، نگاه صادراتی دارای اهمیت بسیاری است و کمک به واحد‌های صادراتی باید در اولویت کاری مسئولان استانی قرار گیرد.

زرندی با تاکید بر ضرورت بازگشت ارز صادراتی به چرخه اقتصادی کشور نیز گفت: اگر کالایی صادر می‌شود باید ارز آن به کشور باز گردد تا این ارز در خدمت توسعه صادرات و توسعه ملی قرار گیرد.

در این آیین ۳۸ طرح صنعتی، بازرگانی و معدنی با اعتبار یک هزار و ۸۶۳ میلیارد رالک و اشتغال زایی مستقیم بیش از یک هزار تن، به بهره برداری رسید.

قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است و شهرک صنعتی شکوهیه به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی قم با بیش از یک هزار هکتار مساحت در کیلومتر ۱۲ جاده قدیم قم - تهران واقع شده و ۷۲ درصد سرمایه گذاری صنعتی استان با اعتباری بیش از ۲۳ هزار و ۴۷۶ میلیارد ریال در این شهرک است.

۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که از این تعداد ۲ هزار و ۲۵۶ واحد مربوط به صنایع کوچک، ۷۵ واحد مربوط به صنایع متوسط و ۶۳ واحد مربوط به صنایع بزرگ است؛ همچنین بیش از ۵۳ هزار تن به صورت مستقیم در واحد‌های صنعتی استان فعالیت می‌کنند.

انتهای پیام /ح

بخش زیادی از صنایع هدف مورد نیاز کشور بومی سازی می‌شود

برچسب ها: صنعت ، تحریم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار