به گزارش خبرنگار حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مرتضی براری رئیس سازمان فضایی در مراسم روز فناوری فضایی که در وزارت ارتباطات در حال برگزاری است، اظهار کرد: ۱۴ بهمن روزی برای ارج نهادن به دانشمندان است.
رئیس سازمان فضایی گفت: طراحی و ساخت ماهوارهها از دهه ۸۰ آغاز شد و تلاش کردیم به کمک دانشگاهها و با توان بومی به چرخه کامل فناوری فضایی دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به پرتاب ماهواره امید در سال ۸۷ گفت: با پرتاب این ماهواره جزو کشورهای صاحب نام در حوزه فضایی شدیم و اکنون رتبه اول منطقه و رتبه ۱۱ جهان را کسب کردهایم.
براری با بیان اینکه مهمترین سرمایه ما نیروی انسانی ارزشمند و متخصص است، اظهار کرد: با توان بومی توانستهایم به موفقیتهایی خوب دست پیدا کنیم.
رئیس سازمان فضایی با اشاره به مهمترین برنامه فضایی گفت: مهمترین برنامه ما جهت گیری به سمت توسعه متوازن و جامع زنجیره ارزش فضایی است و توسعه کاربردها و ارائه خدمات به جامعه مهمترین دغدغه ما بهحساب میآید.
وی درباره شورای عالی سیاستگذاری اظهار کرد: نقشه راه کلان کشور تا افق ۱۴۰۴ تدوین شده است.
براری با بیان اینکه بیشترین سرمایه گذاری ما در بخش تحقیق و توسعه بوده است، گفت: تفاهم نامهای با وزارت علوم به امضا رساندیم و هدف ما از این تفاهم نامه هدایت دانشگاهها به سمت صنعت فضایی و ساخت ماهوارههاست؛ دوستی و ناهید درحال اخذ مجوز برای پرتاب هستند.
رئیس سازمان فضایی با اشاره به بخش خصوصی گفت: امروزه شرکتها در کل ارکان زنجیره فضایی حضور دارند، باید حضور شرکتهای خصوصی پر رنگ شود. اکنون ۵ دستگاه قضایی در کشور داریم و به دنبال این هستیم که بخش خصوصی در این ایستگاهها فعال شود و مجوز ساخت ماهواره توسط بخش خصوصی اخذ شده است و ساخت ماهواره توسط این بخش آغاز میشود.
وی درباره حوزه اپراتوری گفت: در تلاش هستیم در این بخش فعال شویم؛ بسته سرمایه گذاری در حوزه فضا تدوین شده است و به دنبال جذب به خصوصی هستیم.
براری با بیان اینکه میخواهیم تصدی گری در بخش خصوصی را به حداقل برسانیم، گفت: اکنون بستری مناسب برای ورود بخش خصوصی و کسب و کارهای جدید فراهم شده است.
رئیس سازمان فضایی درباره چالش عرصه فضایی گفت: نبود مشتری و وابستگی صد درصد برنامه فضایی به بودجه دولتی مشکل حوزه فضایی است و با افزایش سرمایه بخش خصوصی و توسعه کسب و کارها به دنبال برطرف کردن مشکلات هستیم.
وی ادامه داد: تاثیر حوزه فضایی در اقتصاد بسیار زیاد است و در دهه گذشته رشد اقتصاد فضا ۶/۵ برابر اقتصاد عادی بوده است و در راستای توسعه بازار تلاش کردیم بخش خصوصی را برای توسعه کسب و کارها وارد عمل کنیم و آزادسازی دادههای ماهوارهای را در دستور کار خود قرار دادیم و با آزادسازی این دادهها شاهد کسب و کارهای بسیاری خواهیم بود.
براری با بیان اینکه همکاری بین الملل در حوزه فضایی حائز اهمیت است، اظهار کرد: به دنبال این هستیم تا این همکاریها افزایش پیدا کند و با تلاش تمام متخصصان ایران از این هفته ایران رئیس کمیته کمیته سازمان ملل در امور استفاده صلحآمیز از فضا انتخاب شده است و امیدواریم در این مدت ریاست همکاریهای خوبی داشته باشیم.
انتهای پیام/