گردشگری پزشکی از زیرشاخه‌های گردشگری سلامت محسوب می‌شود و این نوع سفر از اوایل سال ۱۹۹۰ رواج پیدا کرد.

به گزارش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  گردشگری و گردشگری پزشکی از بزرگترین صنعت های جهان شناخته می شود که در کشورهای مختلف توانسته جایگاه خود را بیابد و سبب کسب درآمد این کشورها شود. در همین راستا امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به بررسی این صنعت و انواع آن بپردازد.

معرفی انواع و اقسام گردشگری سلامت/ از گردشگری پزشکی تا گردشگری طبیعت درمانی

گردشگری سلامت و هر آنچه که از آن نمی‌دانید!

طبق تعریف سازمان جهانی گردشگری، توریسم پزشکی به معنای سفر به منظور درمان بیماری‌های جسمی یا انجام نوعی از عمل‌های جراحی زیر نظر پزشکان در بیمارستان‌ها یا مراکز درمانی است.

گردشگری پزشکی از زیرشاخه‌های گردشگری سلامت محسوب می شود و این نوع سفر از اوایل ۱۹۹۰ به دلایل مختلفی همچون جهانی شدن و آزاد سازی تجارت، تغییر‌های نرخ ارز در اقتصاد، در نتیجه محبوبیت کشور‌های آسیایی از این حیث و بحران‌های اقتصادی در منطقه کشور‌های آسیایی (که سبب شد بیشتر به این صنعت توجه شود) رایج شد.


ببینید: ناسلامتی گردشگری سلامت


قیمت یکی از اصلی‌ترین فاکتور‌های موفقیت توریسم پزشکی است. برای نمونه، بیشترین دلایل سفر‌های پزشکی آمریکایی‌ها به دلیل قیمت‌های ارزان در سایر کشورهاست.

گردشگری پس از صنعت نفت و خودروسازی، سومین صنعت بزرگ جهان به شمار می‌رود.

این صنعت تاثیر بسزایی در درآمد‌های ارزی کشور‌ها دارد و به طور حتم در آینده‌ای نزدیک به صنعت اول جهان تبدیل خواهد شد. با گذر زمان و پیشرفت این صنعت، گردشگری از حالت عام خارج شده و به شاخه‌های تخصصی نظیر گردشگری فرهنگی، گردشگری ورزشی، گردشگری ماجراجویانه، گردشگری مذهبی، گردشگری سلامت و ... تقسیم شده است.


این مطلب را از دست ندهید: رونمایی از سامانه جامع خدمات رسانی گردشگری سلامت رضوی+عکس


آنچه که مبنای این تقسیم‌بندی قرار می‌گیرد «نیت یا قصد اصلی» گردشگر از گردشگری است. بنابراین، افرادی که به منظور برخورداری از خدمات سلامت (پیشگیری، درمان) به کشور دیگری سفر می‌کنند، در زمره گردشگران سلامت قرار دارند.

معرفی انواع و اقسام گردشگری سلامت/ از گردشگری پزشکی تا گردشگری طبیعت درمانی

انواع گردشگری سلامت

گردشگری طبیعت درمانی (Curative Tourism)

سفر درمانی به مراکز دارای منابع و خدمات درمانی طبیعی تحت نظارت پزشک را گردشگری طبیعت درمانی می‌گویند.

این منابع و خدمات طبیعی شامل چشمه‌های آب گرم، دریاچه نمک، آفتاب درخشان، لجن طبی، ماساژ طبی، حمام گیاهی و همچنین محیط زیست زیبا، پاک و آرام به منظور بهبود بیماران پوستی، تنفسی، روماتولوژی، عضلانی و یا گذراندن دوران نقاهت بعد از درمان و عمل‌های جراحی صورت می‌گیرد.


این مطلب را از دست ندهید: پزشکی شخصی زمینه‌ساز ارتقای گردشگری سلامت


به لطف خدا، طبیعت متنوع ایران انواع و اقسام منابع طبیعت درمانی را در اختیار انسان‌ها گذاشته است.

در حال حاضر در ایران مراکز بسیاری وجود دارد که در کنار منابع طبیعت درمانی امکانات اقامتی، رفاهی و نظارت پزشکی را برای گردشگران آماده کرده‌اند، تا گردشگران بتوانند در آرامش و رفاه کامل از این نعمت‌های خداوند استفاده کنند.

گردشگری پزشکی (Medical Tourism)

درو اقع گردشگری پزشکی رایج‌ترین و حساس‌ترین زیر شاخه گردشگری سلامت است. این سفر عموما برای درمان بیماری یا انجام عمل جراحی و یا چک آپ سلامت گردشگر در کلینیک‌ها و بیمارستان‌های کشوری با امکانات پزشکی بالا و هزینه‌های درمانی مناسب انجام می‌گیرد. گردشگری پزشکی یا گردشگری درمانی حساس‌ترین نوع گردشگری در بین تمام انواع گردشگری‌ها است زیرا به طور مستقیم با جان و سلامت گردشگر مرتبط است.

گرچه بسیاری از کشور‌های توریستی دنیا امروزه برای کسب درآمد، خدمات گردشگری درمانی ارائه می‌دهند، اما مطمئنا توانمندی یک کشور در علم پزشکی و خدمات درمانی برخلاف گردشگری تفریحی و ورزشی و … چیزی نیست که صرفا با ساخت و ساز و صرف پول بدست آید.


این مطلب را از دست ندهید: طبیعت گردی یکی از برنامه‌های گردشگری سلامت است


وجود پزشکان متبحر و با تجربه، سابقه علم پزشکی، وجود زیرساخت‌های درمانی و نظارتی، وجود بیمارستان‌ها و کلینیک‌های استاندارد، تجهیزات پزشکی کامل و به روز، همچنین وجود قوانین و نظارت‌های پزشکی جزو زیرساخت‌های مهم درمانی یک کشور به شمار می‌روند، تا آن کشور بتواند در مرحله بعدی با ادغام خدمات اقامتی و گردشگری اقدام به فعالیت در زمینه گردشگری سلامت کند.

لازم ذکر است که کشور ایران دارای پیشینه پزشکی هزاران ساله است و همواره پزشکان ایرانی در سطح بین المللی شناخته شده بودند.

معرفی انواع و اقسام گردشگری سلامت/ از گردشگری پزشکی تا گردشگری طبیعت درمانی

گردشگری تندرستی (Wellness Tourism)

در این نوع سفر، گردشگر به دنبال آرامش است و برای رهایی از تنش‌های زندگی روزمره و تجدید قوا، بدون مداخله و نظارت پزشکی راهی سفر می‌شود. معمولا این گردشگران بیماری جسمی مشخصی ندارند و بیشتر در پی بهره‌مندی از طبیعت شفابخش و دوری از شلوغی‌ها، تنش‌ها و آلودگی‌های زندگی شهری هستند.


ببینید: ارائه خدمات درمانی در بیمارستان‌های خوزستان به بیماران خارجی


یکی از جاذبه‌ها و امتیازات ایران برای گردشگری درمانی در حوزه‌ی آب درمانی است، به طوری که در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰ چشمه آب معدنی شناسایی شده است.

از دیگر جاذبه‌های گردشگری تندرستی در ایران، وجود هتل‌ها و ویلا‌های جنگلی، کویری، ساحلی و یا کوهستانی است؛ که افراد می‌توانند در آرامش کامل در محیط زیست پاک تندرستی خود را بهبود بخشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار