علیرضا رئیسی مرندی دندانپزشک در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مواد غذایی که باعث آسیب به دندان خراب میشوند، اظهار کرد: برخی مواد سفت و ترد مانند سیب و هویج سبب شکستن دندان ترک خورده میشود، اگر تمایل به مصرف این مواد دارید آنها را ریز خرد کنید تا فشاری به دندان وارد نشود.
این داندانپزشک بیان کرد: موادی که از رنگهای تیره تشکیل شده بر مینای دندان تاثیر منفی دارد؛ موادی مانند پاستا و مایع ماکارونی به دلیل رنگ تیرهای که دارند ممکن است روی مینای دندان تاثیر داشته باشد، میناهای منفذدار به راحتی این رنگها را به خود جذب و لکههای نازیبا ایجاد میکنند به علاوه، اسید موجود در گوجه فرنگی باعث ایجاد منافذ در دندان میشود، برای برطرف کردن این مشکل بهتر است بلافاصله پس از خوردن پاستا و ماکارونی آب را در دهان خود قرقره کنید تا سس روی دندانها نماند.
بیشتر بخوانید: پوسیدگی دندان در ایران بیش از سایر کشورهاست
رئیسی مرندی گفت: آبنباب جو دستهای از مواد است که شکر موجود در آن به مدت طولانی در دهان میماند و تاثیرات منفی بر دندانها میگذارد، همچنین گاز زدن بلال (کبابی، آب پز یا بخارپز) موجب ترک خوردن یا شکستن دندانهای سالم، پر کرده یا پانسمان شده، ارتودنسی، سیم یا براکتها میشود، برای لذت بردن از طعم خوب بلال میتوانید دانههای آن را از بدنه جدا و با قاشق همچون ذرت مکزیکی میل کنید.
این دندانپزشک تشریح کرد: بیشتر سوداها و نوشابهها شامل اسید هستند که مینای دندان را از بین میبرد؛ آب معدنی یکی دیگر از موادی است که موجب خرابی دندان میشود، چرا که پروسه خالص سازی این آبها منجر به اسیدی شدن دندان و به دنبال آن آسیب به بافت آن میشود.
وی با تاکید بر اینکه آدامسهای نعناعی در از بین بردن دندان موثر هستند، گفت: سعی کنید از آدامسهای بدون شکر استفاده کنید که با باکتریهای دهانی هم مبارزه میکنند؛ همچنین شکلاتهای جویدنی به شدت روی مینای دندان تاثیر منفی میگذارند، شکلاتهای جویدنی روی دندان و لثه باقی میکنند و موجب ایجاد پلاک میشوند به علاوه، خوردن شکلات در موقع نامناسب باعث از بین رفتن دندان خواهد شد.
بیشتر بخوانید: روش ساده درمان پوسیدگی دندان ها در خانه
رئیسی مرندی با تاکید بر اینکه کره بادام زمینی و مارمالاد حاوی مقادیر زیادی شکر هستند، یادآوری کرد: زمانی که فرد کره بادام زمینی میخورد باکتریهای عامل پوسیدگی به مینای دندان چسبیده و سبب آسیب به آن میشود.
انتهای پیام/