به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، سید عادل مولا، معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست خوزستان درخصوص وضعیت تالاب هورالعظیم گفت: هم اکنون همه حوضچههای هورالعظیم آبدار هستند و حوضچههای ۴ و ۵ تالاب که بیش از ۲۰ سال است خشک شده بود، در حال آبگیری از آب شیرین کرخه است.
وی بیان داشت: در پی بارندگیهای اخیر وضعیت رودخانه کرخه سیلابی شده و حجم عظیمی از آب به هورالعظیم هدایت شده است.
مولا اظهار کرد: به دلیل ورود حجم زیادی سیلاب به هورالعظیم، دریچههای بین حوضچه ها، همچنین دریچههای دایک مرزی بازگشایی شده و هم اکنون تعادل آبی در این تالاب برقرار شده است.
معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه هورالعظیم ظرفیت پذیرش حجم بیشتری از سیلاب کرخه را دارد، افزود: مشکل فعلی این است که رودخانه نیسان (از انشعابهای کرخه) به دلیل لایروبی نشدن، ظرفیت عبور سیلاب و انتقال آن به تالاب را ندارد، به همین دلیل شهر «رفیع» در معرض سیل قرار گرفته است.
این مقام مسئول اذعان داشت: آخرین بار در سیل سال ۹۵ بود که حجم زیادی سیلاب وارد هورالعظیم شد، اما در آن زمان هم حوضچههای ۴ و ۵ از آب شیرین پر نشد و محل تخلیه زهاب کشاورزی و نیشکر بود، اما اکنون در حال برنامه ریزی آب به صورتی هستیم که در این ۲ حوضچه آب شیرین، آب شور خارج و جایگزین آب شور شود.
سید عادل مولا بیان کرد: انتهای جاده شط علی، لوله گذاری شده تا آب شیرین را وارد تالاب و آب شور را خارج کند.
وی همچنین درباره عبور لولهها و تاسیسات نفتی و احتمال نشتی به داخل هورالعظیم اظهار داشت: هشدار لازم به شرکتهای نفتی داده شده تا نشتی لولهها باعث آلودگی آب نشود و امیدواریم با اقدامات این شرکت ها، آب شیرینی که پس از سالها وارد تالاب شده آلوده نشود.
براساس این گزارش؛ تالاب مرزی هورالعظیم، آخرین بازمانده تالابهای بین النهرین در جنوب غربی کشور در خوزستان قرار دارد. یک سوم این تالاب در ایران و دو سوم در عراق واقع شده است. این تالاب سال هاست با کمبود آب روبه روست. تابستان امسال هیچ آبی از کرخه وارد هورالعظیم نشد. به دلیل خشک شدن هورالعظیم، ۲۵ هزار هکتار از بخش عراقی این تالاب، دچار آتش سوزی شده بود و مدت ۴ ماه، دود ناشی از این آتش سوزی شهرهای اطراف را فراگرفته بود.
انتهای پیام/گ