طبق اخبار دریافتی از بانک مرکزی مدتی است که کارتخوان‌های بانکی در خارج از کشور غیر فعال شده اند.

کارتخوان های  خارج از کشور غیر فعال شدندبه گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ناصر حکیمی معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با اشاره به  استفاده از کارتخوان‌های ایرانی در خارج از مرزها و خروج سرمایه کشور از این طریق، اظهار کرد: این امکان وجود دارد که با ابزارهای فناوری اطلاعات فعالیت حوزه‌های خارج از مرزها را متوقف کرد. 

وی افزود: هم‌اکنون اگر آی‌پی خارجی باشد، آن را می‌بندیم و در حالتی دیگر، اگر دارنده کارتخوان از وی‌پی‌ان استفاده کند، برای آن هم راه‌حل‌هایی درنظر گرفته ایم که با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، فعالیت آن تشخیص داده شده است و مانع از فعالیت آنها خواهیم شد. 

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی تأکید کرد: محدودیت تراکنش‌های کارتخوان‌ها در ثبت ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان، قسمت عمده نگرانی ما را در این زمینه رفع کرده است.

وی در واکنش به این نکته که از کارت‌های اجاره‌ای برای نقل و انتقال پول استفاده می‌شود، گفت: چیزی که در حال حاضر جا افتاده این است که ما روی کد ملی کار می‌کنیم و از اجاره کردن کارت‌ها برای دور زدن این محدودیت استفاده می‌شود و اگر ما باز هم جلوی این کار را بگیریم، از روش دیگری استفاده خواهند کرد. 

حکیمی تصریح کرد: واقعیت این است که ما اقدامی در جهت پروفایل کردن مشتریان انجام می‌دهیم که این اقدام سطح نظارت را بیشتر می‌کند و اگر کار نهایی شد، جزئیات آن را اعلام خواهیم کرد. 

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با اشاره به  این که مسدود کردن کارتخوان‌های خارج از مرز کاملا قابل انجام است، گفت: کارهایی از این دست هیچ وقت تمام نمی‌شود و ما هر اقدامی انجام دهیم، روش دیگری را پیدا می‌کنند، در نهایت این اقدامات برای بانک مرکزی یک وظیفه همیشگی خواهد بود.

طبق اخبار دریافتی از بانک مرکزی مدتی است غیر فعال شدن کارتخوان های بانکی در خارج از کشور اجرایی شده است. بسیاری از دستگاه های کارتخوان که قبلا در کشورهای مجاور از آن ها براحتی برای خرید و فروش ارز استفاده می کردند، مدتی است غیر فعال شده است و مابقی دستگاه ها نیز در حال شناسایی و قطع هستند.

بانک مرکزی با روش های فنی خود در حال شناسایی و قطع فعالیت دستگاه های کارتخوانی است که هنوز در خارج از کشور فعال هستند.

 امنیت تراکنش‌های مالی روی کدهای دستوری برقرار شد

 معاون فناوری های نوین بانک مرکزی اعلام کرد: با اتصال فین‌تک‌ها و بانک ها به سامانه شاهکار که احراز هویت کاربران را برعهده دارد، مشکل امن نبودن کدهای دستوری (USSD) برای تراکنش‌های مالی برطرف شد.

 حکیمی درباره فرجام رایزنی وزارت ارتباطات و بانک مرکزی برای رفع مشکل ایمن نبودن سامانه های «یو.اس .اس.دی» برای تراکنش های مالی اظهار کرد: با اتصال بانک‌ها و سیستم های پرداخت به سامانه شاهکار که سازمان تنظیم مقررات رادیویی تهیه کرده است، احراز هویت کاربران ایرانی فراهم و تا حد زیادی مشکل ما برطرف شد.

وی افزود: ایراد اصلی که بانک مرکزی به تراکنش در سامانه های یو.اس .اس.دی داشت، این بود که تراکنش ها امنیت و ایمنی لازم را نداشتند و امکان شنود اطلاعات کاربران وجود داشت.

معاون فناوری های نوین بانک مرکزی توضیح داد: با اقدام های انجام شده اطلاعات کارت بانکی مشتریان ایزوله شد، به طوری که اطلاعات کارت های مشتریان به شماره کارت آنها محدود شده است؛ این کار سبب می شود تا حتی اگر اطلاعات شنود شود، کسی به اطلاعات اصلی کاربران دسترسی پیدا نکند و نتواند آن را هک کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار