به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم افتتاحیه سی هفتمین جشنواره فیلم فجر شب گذشته ( 9 بهمن) با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پردیس تئاتر تهران برگزار شد.
جشنواره امسال در اولین قدم با حاشیه ای داغ همراه بود و در آن گروهی که اکثریت آنها را بانوان تشکیل می دادند، برای خواندن سرودی درباره چهل سالگی انقلاب به روی سن آمدند. اجرای این سرود به نحوی بود که بسیاری آن را تکخوانی یک زن بر روی زیر صدای همخوان ها تلقی و آن را مغایر با شئونات اسلامی توصیف کردند.
بلافاصله پس از انتشار اولین فیلم ها در فضای مجازی و موج انتقادات، روابط عمومی جشنواره بیانیه ای به شرح زیر منتشر کرد:"حاضران در سالن برنامه را با صدای همخوان ها شنیده و مشاهده کردند اما ظاهرا خروجی صدای پخش زنده تلویزیونی تنها از طریق یک میکروفون بوده و صدای هم خوان ها ضعیف شنیده شده است"
امروز نیز وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی که این سرود در برابر او اجرا شد و از قضا دستی بر آتش علوم دینی نیز دارد با انتشار پستی در صفحه توئیتر خود به این موضوع واکنش نشان داد و نوشت:
"افتتاحیه جشنواره فیلم فجر برگزار شد. با گرامیداشت برخی هنرمندان وکلیپ تاثیرگذار در منقبت صدیقه اطهر(س) در پایان
نمایشنامهای از چهلساله سینما روایت شد و در پایان سرودی با عنوان سلام به چهلسالگی. جز صدای جمعخوانی به من نمی رسید.
به دوستانم گفتهام قانون و شریعت معیار است."
البته منتقدان پس از توضیحات مسئولان جشنواره چند سوال مهم درباره موضوع مطرح کردهاند، یک آنکه در سرودی که به گفته برگزار کنندکان قرار است به صورت همخوانی اجرا شود، عنوان آن خانمی که به صورت جدا از گروه همخوانان می ایستد غیر از تکخوان است؟
اگر قرار بر همخوانی است، چرا میکروفون تنها برای یک نفر قرار داده شده است ؟
با وجود نظرات مختلف برای روشن شدن موضوع به بررسی ۳ فیلم متفاوت از فیلم های منتشر شده از اجرای این سرود پرداخته ایم که مخاطبان خود واقعیت را بیابند.
آخر فیلم وقتی میخواد با بقیه بخونه تکخوان کاملا مشخصه صداش را میاره پایین