غده‌های لنفاوی یا گره‌های لنفاوی اندام بیضی‌شکل از دستگاه ایمنی بدن هستند که حامل مایع لنف می‌باشند. این گره‌ها به‌طور گسترده‌ای در سراسر بدن از جمله زیر بغل و معده و مرتبط با رگ‌های لنف پخش شده‌اند.

غدد لنفاوی در کدام قسمت بدن قرار دارند و چرا متورم می‌شوند؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، غده‌های لنفاوی یا گره‌های لنفاوی اندام بیضی‌شکل از دستگاه ایمنی بدن هستند که حامل مایع لنف می‌باشند. این گره‌ها به‌طور گسترده‌ای در سراسر بدن از جمله زیر بغل و معده و مرتبط با رگ‌های لنف پخش شده‌اند. غدد لنفاوی شامل سلول‌های B, T و سایر سلول‌های ایمنی است. غدد لنفاوی به‌عنوان فیلتر یا تلهٔ ذرات بیگانه مانند برخی سلول‌های سرطانی عمل می‌کنند و در عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن مهم هستند. آن‌ها شدیداً با گلبول‌های سفید خون به نام لنفوسیت‌ها و ماکروفاژ‌ها بسته‌بندی شده‌اند. تغییرات ظاهریِ غدد لنفاوی می‌تواند یک علامت از یک بیماری باشد. تبدیل شدن آن‌ها به التهاب یا بزرگ شدن در شرایط مختلف، که ممکن است از مشکلی پیش‌پاافتاده، مانند عفونت گلو، به یک معضلِ تهدیدکنندهٔ حیات مانند سرطان غدد لنفاوی، سرطان مثانه، سرطان خون، یا ایدز متنوع باشد (در اکثر بیماری‌ها غدد لنفاوی قرمزرنگ هستند و درد شدیدی دارند).

گره‌های لنفاوی اصلی که ممکن است افراد مشاهده یا احساس کنند، در این قسمت‌های بدن قرار دارند:

- زیر فک

- دو سمت گردن

- زیر بغل

- دو سمت کشاله ران

علت تورم غدد لنفاوی چیست؟

شرایط مختلفی می‌توانند موجب تورم گره‌های لنفاوی شوند، به ویژه گره‌هایی که در سر و گردن قرار دارند. از جمله این شرایط می‌توان به اختلالات خود ایمنی، برخی انواع سرطان، و عفونت‌های شایع، مانند آنفلوآنزا اشاره کرد. برخی داروها، مانند دارو‌های ضد مالاریا و ضد تشنج نیز می‌توانند موجب تورم گره‌های لنفاوی شوند. بیشتر مردم با لنفادنوپاتی موضعی مواجه می‌شوند که در آن تنها گره‌های لنفاوی یک بخش خاص از بدن متورم می‌شوند. زمانی که تورم گره‌های لنفاوی در بیش از یک بخش رخ می‌دهد، این شرایط به نام لنفادنوپاتی عمومی شناخته می‌شود و معمولا نشان دهنده یک بیماری سیستمیک یا گسترده در بدن بوده که ممکن است به مراقبت پزشکی نیاز داشته باشد.

جالب است بدانید که بیش از دوسوم غدد لنفاوی به علت‌هایی که تشخیص داده نمی‌شود، متورم می‌شود. در بقیه موارد نیز بیماری‌های عفونی که شایع‌ترین آن بیماری‌های ویروسی، چون سرماخوردگی، آنژین چرکی گلو، بیماری‌های انگلی ناشی از مصرف گوشت‌های نیمه پخته در انواع کباب‌ها و نیز بیماری‌های منتقل شده از حیواناتی، چون گربه به انسان است. حتی بیماری‌هایی، چون سل و سیفلیس نیز می‌تواند با عوارضی، چون ورم غدد لنفاوی گردن و ران همراه باشد.

عفونت‌ها
 
ویروس‌ها، باکتری‌ها و سلول‌های غیر عادی یا بیماری‌ها را که از کانال لنف عبور می‌کند غدد را مسدود میکنند به این دلیل وقتی شخصی از بیماری یا عفونت رنج می‌برد در واقع غدد لنفاوی باکتری‌ها و ویروس‌ها را جمع کرده اند که باعث تورم غدد میشود.

اختلالات سیستم ایمنی
 
لوپوس اریتماتوز سیستمیک (لوپوس)، آرتریت روماتوئید، سندرم شوگرن، سرطان اگرچه کمتر شایع است، اما گره‌های لنفاوی متورم می‌تواند نشان دهنده یک تومور بدخیم یا سرطان باشد. تورم در گره‌های لنفاوی کشاله ران: عفونت‌های منتقله از راه روابط جنسی، مانند سفلیس و سوزاک، می‌توانند موجب تورم گره‌های لنفاوی، به ویژه در ناحیه کشاله ران شوند. عفونت‌های عودکننده، عفونت‌های قسمت پایینی بدن، و آسیب دیدگی پا‌ها نیز می‌توانند موجب تورم گره‌های لنفاوی در کشاله ران شوند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در بسیاری موارد، تورم گره‌های لنفاوی طی دو تا سه هفته و پس از غلبه بدن بر عفونت کاهش یافته و از بین می‌رود. در صورت تداوم مشکل بیش از این مدت زمان، باید برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید.

از دیگر دلایل مراجعه به پزشک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

یک گره لنفاوی که آزادانه حرکت نمی‌کند.

یک گره لنفاوی که سفت یا لاستیکی احساس می‌شود.

یک گره لنفاوی که قطر آن یک اینچ (۲.۵ سانتیمتر) یا بیشتر است.

گره‌های لنفاوی متورم که با تعریق شبانه، شکم درد، کاهش وزن ناخواسته یا تب بالا همراهی می‌شوند.

درمان ورم غدد لنفاوی

چون تورم غدد ناشی از یک عفونت است، درمان آن نیز درمان بیماری اصلی است. گلو درد استرپتوکوکی را درمان کنید. درمان گلو درد استرپتوکوکی بسیار مهم است، چون در غیر این صورت، ممکن است باعث تب روماتیسمی شود که آسیب شدید به قلب می‌رساند. به‌همین دلیل، اگر تورم غدد لنفاوی با گلو درد همراه است، باید حتماً نزد پزشک بروید تا او نمونهٔ برداشته شده از گلوی شما را برای کشت به آزمایشگاه بفرستد. اگر نتیجهٔ کشت وجود استرپتوکوک را نشان دهد، آنتی‌بیوتیک مناسب برای درمان آن تجویز می‌کند. گاهی علاوه بر آزمایش خون، یا پرتونگاری، نمونه‌ای از بافت درون غده لنفاوی را با روش و سوزن مخصوص برداشته و آزمایش می‌کند. در بسیاری موارد، این کار کوتاه‌ترین و دقیق‌ترین روش تشخیص است. پزشک پوست را بی‌حس کرده و با وارد کردن سوزنی در یک غده لنفی کمی از محتویات درون آن را بیرون می‌کشد و به آزمایشگاه می‌فرستد. بیشتر مراقب غدد لنفاوی باشید. پزشک برای تشخیص علت تورم ممکن است از پرتونگاری کمک بگیرد. یا با عمل جراحی یک غده را بردارد. در ناخوشایندترین موارد، که وجود بدخیمی در دستگاه لنفاوی است، پزشک بیماری را با دارو‌های ضد سرطان درمان می‌کند.

درمان‌های خانگی تورم غدد لنفاوی

کمپرس آب گرم: کمپرس آب گرم نسخه قدیمی برای کاهش تورم غدد است وقتی کمپرس آب گرم را روی موضع قرار دهید، دما باعث جریان خون می‌شود که درد و تورم را کاهش می‌دهد. مطالعات نشان داده بین گرما و عدم فعالیت ویروس‌ها ارتباط وجود دارد؛ دستمالی را در آب گرم خیس کنید و آب اضافی آن را بگیرید و ده دقیقه روی موضع بگذارید این کار را چند بار در روز انجام دهید یا اینکه روزانه چند بار موضع را با آب گرم بشویید تا تورم از بین رود.

روغن کرچک
 
به منظور درمان ورم غدد لنفاوی، می‌توانید از روغن کرچک استفاده کنید. خواص تسکین درد و ضد التهابی روغن کرچک می‌تواند به کاهش تورم این غدد کمک کند. استفاده از روغن کرچک می‌تواند جریان لنف را در سراسر گردش خون و بافت‌های بدن افزایش دهد. به علاوه، این روغن می‌تواند سموم و مواد خارجی را از دستگاه‌های بدن دفع کند. استفاده از روغن کرچک ظرف یک هفته می‌تواند ورم غدد لنفاوی را کاهش دهد و این غدد را به اندازه‌ی طبیعی برگرداند. هم‌چنین، روغن کرچک ممکن است با بهبود عملکرد دستگاه ایمنی فرایند درمان را نیز تسریع می‌کند.

- مقداری روغن کرچک را روی ناحیه‌ی متورم بمالید و حدود ۵ دقیقه به آرامی ماساژ دهید.

- حوله را در آب داغ خیس کنید و آن را بچلانید تا آب اضافی از آن خارج شود.

- این حوله‌ی گرم را به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه روی ناحیه‌ی متورم قرار دهید.

- سپس پوست‌تان را با آب ولرم بشویید.

- این درمان خانگی را به مدت یک هفته روزی دو بار تکرار کنید.

آب و نمک
 
افرادی که از تورم غدد گردن که ناشی از سرماخوردگی و گلودرد است رنج می‌برند قرقره کردن آب و نمک درمان موثری است، نمک منیزیم یا نمک دریا خاصیت ضد التهابی و درمان بخشی بسیار عالی دارد. برای این کار در یک فنجان آب گرم نصف قاشق نمک بریزید و خوب ترکیب کنید این مخلوط را خوب قرقره و ۲ تا ۳ بار در روز این کار را تکرار کنید.

آب بخورید
 
اغلب مشکلات بدن به علت عدم تنظیم میزان مایعات بدن و خون است. برای گردش خون مناسب لازم است که آب کافی مصرف کنید. از این طریق مواد مغذی لازم و آنتی بادی‌های مورد نیاز برای مقابله با ورم تامین می‌شود و درد کاهش می‌یابد.

آب لیموی تازه
 
آب این میوه منبع غنی ویتامین C. و ماده ضدالتهابی است که علاوه بر کاهش ورم باعث درمان آن نیز می‌شود. برای اینکه سریع نتیجه بگیرید، علاوه بر خوردن آب لیمو، کمی از آن را نیز زیر بغل بمالید.

اسپیرولینا
 
اسپیرولینا سرشار از آنتی‌اکسیدان، ویتامین B، اسید‌های چرب امگا-۳ و دیگر مواد مغذی لازم برای سلامتی است. این مواد مغذی، اسپیرولینا را به یکی از بهترین درمان‌های خانگی برای ورم غدد لنفاوی تبدیل کرده‌اند؛ و بهتر است شما نیز از این مسئله آگاه باشید. اسید‌های چرب امگا-۳ و خواص ضد التهابی موجود در اسپیرولینا می‌توانند علائم ورم غدد لنفاوی را به شکلی موثر تسکین دهند. می‌توانید اسپیرولینای طبیعی را از برخی عطاری‌ها تهیه کنید و در خانه با استفاده از آن اسموتی بسازید؛ هم‌چنین مکمل‌های ساخته شده از این جلبک نیز در داروخانه‌ها موجود هستند. نوشیدن روزانه‌ی اسموتی اسپیرولینا می‌تواند ظرف یک هفته به بهبود ورم غدد لنفاوی کمک کند. به علاوه، می‌توانید بعد از مشورت با پزشک از کپسول‌های اسپیرولینا نیز استفاده نمایید.

ویتامین E 
 
ویتامین E ویتامین ضروری و شناخته شده‌ای است که می‌تواند به درمان مشکلات پوستی بسیاری کمک کند. کمبود ویتامین E می‌تواند به بروز مشکلات پوستی فراوان و حتی ورم غدد لنفاوی نیز منجر شود. از این رو، توصیه می‌شود خوراکی‌های سرشار از ویتامین E نظیر گلرنگ، جوانه‌ی گندم، بادام زمینی، روغن سویا، بادام و ... را به رژیم غذایی روزانه‌تان اضافه کنید. متاسفانه، همه‌ی آدم‌ها نمی‌توانند ویتامین E را به اندازه‌ی کافی از طریق رژیم غذایی‌تان دریافت کنند. اگر شما نیز دچار کمبود ویتامین E. هستید، می‌توانید از مکمل‌های ویتامین E. استفاده کنید. پس اگر به دنبال درمان‌های خانگی برای ورم غدد لنفاوی هستید، نباید ویتامین E را نادیده بگیرید.

توجه: اگر قصد دارید از مکمل‌های ویتامین E استفاده کنید، باید ابتدا با یک پزشک مشورت کنید.

سیر
 
سیر از دیرباز جزء دارو‌های گیاهی بوده است، مطالعات نشان داده سیر خاصیت آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی ضد دیابتی و از لخته شدن خون جلوگیری میکند بدون شک این ویژگی سیر تورم غدد لنفاوی را کاهش میدهد. برای درمان تورم این غدد با سیر دو یا سه بوته سیر خام را در هفته مصرف کنید.

زردچوبه
 
این ادویه خاصیت ضدعفونی کننده، ضدالتهابی و ضد باکتریایی دارد. مصرف یک لیوان شیر داغ با کمی زردچوبه می‌تواند درد و ورم را کاهش دهد.

روغن نعناع فلفلی
 
روغن نعناع فلفلی توانایی قدرتمندی در درمان بسیاری از بیماری‌ها نظیر مشکلات تنفسی، سوءهاضمه، تهوع، سردرد، و معده درد دارد. به علاوه، روغن نعناع فلفلی به عنوان داروی گیاهی عالی برای تسکین درد نیز شناخته می‌شود. روغن نعناع فلفلی غنی از مواد مغذی و معدنی نظیر آهن، منگنز، اسید فولیک، کلسیم، مس، و پتاسیم است. روغن نعناع فلفلی هم‌چنین منبع خوبی برای ویتامین A، اسید‌های چرب امگا-۳، و ویتامین C. نیز هست. استفاده از روغن نعناع فلفلی در درمان ورم غدد لنفاوی می‌تواند باعث تسکین این غدد شود و باکتری‌های ایجاد کننده‌ی درد را در این غدد از بین ببرد. فقط کافی است چند قطره روغن نعناع فلفلی را روی نواحی متورم بریزید و ماساژ دهید.

چای کیسه‌ای
 
شاید شما هم بدانید که با قرار دادن چای کیسه‌ای بر روی پلک‌ها، می‌توانید نقاط سیاه دور چشم‌های‌تان را کاهش دهید. به علاوه، چای کیسه‌ای برای درمان تورم نیز موثر است؛ از این رو، استفاده از چای کیسه‌ای نیز به عنوان یکی از درمان‌های خانگی موثر برای ورم غدد لنفاوی به شمار می‌رود. تعداد چای کیسه‌ای آماده کنید. آن‌ها را به مدت چند دقیقه در آب داغ بیندازید. سپس کیسه‌ها را روی نواحی متورم قرار دهید. این کار را به مدت یک هفته، روزی سه مرتبه تکرار کنید تا به نتیجه‌ی رضایت‌بخشی برسید.

سرکه سیب
 
یکی دیگر از دارو‌های طبیعی درمان تورم سرکه سیب باور کنید که واقعا خاصیت درمانی شگفت انگیزی دارد، سرکه محیط الکلی ایجاد میکند و همچنین پ. هاش بدن را درسطح بالایی حفظ می‌کند. مطالعات نشان داده سرکه خاصیت پاک کنندگی دارد و سطح آنزیم و ویتامین در بدن را بالا میبرد البته بیشتر خاصیت آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی آن باعث درمان عفونت‌ها میشود. یک فنجان سرکه را با یک فنجان آب ترکیب و دستمالی را در آن خیس کنید و روی موضع بمالید بعد از ۵ دقیقه با آب گرم بشویید و خشک کنید اینکار را حداقل دو بار در روز انجام دهید.

چای بابونه
 
گل این گیاه دارویی نیز در صورتی که به شکل دمنوش استفاده شود، برای درمان ورم غدد لنفاوی موثر خواهد بود. مقداری گل بابونه را در یک فنجان آب داغ بریزید. در ظرف را بپوشانید و اجازه دهید بابونه ۵ تا ۷ دقیقه در آب داغ دم بکشد. دمنوش را صاف کنید. مقداری عسل به دمنوش اضافه نمایید. روزانه دو تا سه فنجان دمنوش (چای) بابونه بنوشید. اگر گل بابونه در دسترس‌تان نبود، می‌توانید به جای آن، از چای کیسه‌ای بابونه نیز استفاده نمایید.

نکات مهم:

- فردی که دچار تورم غدد لنفاوی زیربغل است، باید لوازم شخصی کاملا جدا داشته باشد و لباس‌های وی جداگانه شست وشو شود.

- بیمار از لوازم بهداشتی دیگران استفاده نکند.

- تا زمان خوب شدن از دئودورانت‌های زیر بغل استفاده نشود.

- برآمدگی نباید دست کاری شود زیرا احتمال پخش شدن عفونت وجود دارد.

- زیر بغل با تیغ اصلاح نشود.

- این بیماران هر روز باید حمام کنند.

- از صابون‌های زبر استفاده نشود.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/
برچسب ها: غدد لنفاوی ، لنف ، غده
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۴:۴۸ ۱۸ فروردين ۱۴۰۱
سه روز بود که دلم درد میکرد دیروز برای دو دقیقه لرز کردم البته روزه ام بودم بعد رفتم دکتر دکتر داروی ضد ترشح اسید معده تجویز کرد و امروز زیر گردنم درد گرفت و متورم شده است
Iran (Islamic Republic of)
ل
۱۹:۱۴ ۱۰ آذر ۱۴۰۰
سلام من چند روزه زیر چنم سمت استخون فکمه ی دایره احساس میکنم گرده ولی کوچیکه بعضی وقتا سرمو میبرم بالا دهنمو بازمیکنم ی حس عجیبی داره و سمت لوزه هامم یجوریه و بیشتر مواقع خلط دارم خیلیی میترسم باید چیکارکنم؟ میشه اگر کسی اینجوره بگه ک چطور درمان شده؟ میره؟ و نمیدونم طبیعیه یانه احساس مکنم ی طرف لپ صورتم بزرگ در از اون طرفه ولی ضایع نیست و نمیشه تشخیصش داد. این غدس؟ اگر غدس واگیر داره؟ درمانی داره؟ گلو درد هم یکم احساس میکنم یکم
لطفاااااا اگرر چیزی میدونیییید بگیدددد
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۸:۲۷ ۰۹ دی ۱۳۹۹
سلام من داشتم خوب شدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۱ ۱۵ آذر ۱۳۹۹
پسرم غده لنفاوی در دهانش برزگ وقرمزشده است چه کار باید کرد
Iran (Islamic Republic of)
محمد رضا
۱۱:۳۵ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
سلام پسرم زیر گوشش بغل غده لنفاوی دو غده کوچک چربی هست که وقتی داد میزنه یا بلند حرف میزنه ...میزنه بیرون بردم ازمایش گفته خوبه سونو هم بردم غده های چربیه ولی خیلی نگرانم ترا خدا یکی راهنمایی کنه
Iran (Islamic Republic of)
رضامددکن
۰۳:۵۶ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
ایا سرفه های خیلی خشک میتونه از غدد لنفاوی باشه
Iran (Islamic Republic of)
مهران محمودی
۲۲:۰۴ ۲۲ مهر ۱۳۹۹
غدد لنفاوی من ورم دارد و ار ناحیه زیر گلو دچار تورم و سرفه شدید دچار شده ام همچنین گوش سمت چپ من درد گرفته است و بدنم داغ میشود لطفا راهنمایی کنید مشکلم حل شود
Iran (Islamic Republic of)
عباس توسلی
۰۷:۳۳ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
سلام حدود دوماه شذه ک غددهای لنفابی گلوم متورم شده غدد چپه از راستیه بزرگتر شده تمام آزمایشهاهم دادم سالمه هنوزم گلومم خوشک میشه وزبانمم زخم شده هیچ دکترری راه درست روبهم نشون نمیده لطفا کمکم کنید خیلی نگرانم،
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۸:۰۸ ۲۷ شهريور ۱۳۹۹
چند روزه احساس کردم یک غده در زیر فکم رو خرخره ام در آمده و یکی هم اون طرف تر ولی این یکی روی خرخره نیست میشه بگین چه بیماری هست ممنون
Iran (Islamic Republic of)
فهیمه
۲۲:۰۶ ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
آیا مصرف استرادیول به مقدار ۸ میلی گرم در روز می تواند غدد لنفاوی گلو را تحت تاثیر بگذارد؟
Iran (Islamic Republic of)
عرفان
۰۸:۵۱ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
سلام.
من پدرم غدد لنفاوی در زیر دارد. حدودا ۴ ماهی میشود که این غدد در زیر فک قرار دارد. البته خیلی کوچک‌هست به طوری که از رو به رو اصلا معلوم نمی شود و از کنار هم به سختی معلوم می شود. می خواستم بدونم که آیا این غدد خوب شده است یا نه، باید به پزشک مراجعه کنیم.
Iran (Islamic Republic of)
Maede
۰۶:۲۴ ۳۰ تير ۱۳۹۹
سلام من ۲ جلسه میکرونیدلینگ صورت انجام دادن ک جلسه اول احساس درد و صفتی تورم در پایین فکم داشتم و جلسه دوم این حس درد و ورم دوبرابر شده آیا مشکلی وجود داره میشه راهنمایی کنید ممنون میشم خیلی به خاطر این موضوع دچار استرس شدم
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۱۱ ۲۹ تير ۱۳۹۹
سلام من بچم ۱۰ سالشه گرنش پشت گوشش دوتا غده امد بالا بیشتر وقتی داد میزنه بردم دکتر ازمایشاش خوب بود رفت پایینبردم سونو گفت غده چربیه ولی هنوزم بعد چهارماه داد میزنه تو رگ گردنش یه ورم هست ایا جای نگرانیه باز ببرمش دگترترا خدا جواب بدین من خیلی ناراحتم
Iran (Islamic Republic of)
ابوالفضل
۰۳:۴۴ ۲۵ خرداد ۱۳۹۹
غده لنفابی گردن من تعداد زیاد شده ایا خطر ناک است لطفا بگید خیلی نگرانم
Germany
ناشناس
۱۶:۳۳ ۰۲ خرداد ۱۳۹۹
سلام وعرض ادب من مدتیه بیماری تیروییدیت دارم حدود شش ماه امروز متوجه شدم زیر فکم غده لنفاویم متورم شده ووقتی فشار میدم درد میگیره ایا به بیماری من ربط داره باید چکار کنم
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۸:۰۸ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
زیر فکم.سمت چپ یه غده هست که حدود دو سانتیمتر شده ولی سمت راستیه کوچکه.سمت چپی که تورم داشته وقتی دست میگیرم درد میکنه یه کم. کسی هست بگه مشکلم چیه و چجوری درمان میشه
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۴:۰۴ ۰۹ اسفند ۱۳۹۸
سلام من غدد لنفابی پشت گردن تقریبا با لاله گوشم سه تا چهار سانا فاصله داره از دیروز متورم شده بیماری خاصیم ندارم سرماخوردنی جلو گوشم متورم میشد الان نمی دونم مشکل چیه اگه کمک کنیم ممنون میشم
Iran (Islamic Republic of)
الی
۰۷:۳۷ ۰۱ بهمن ۱۳۹۸
خیلی مطاابتون مفید بود و با بقیه جاهایی که درباده غدد لنفاوی خوندم فرق میکرد.جاهایه دیگه وقتی میخوندم استرس میگرفتم ولی اینجا واقعا مفید توضیح دادین.ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
تندیس
۲۳:۵۷ ۲۳ آذر ۱۳۹۸
سلام .تو کشاله ران عده لنفابی بزرگ شده
سونو کردیم گفت ۳ تا ست ۳۰ میلی و ۲۹ میلی و ۷ میلی
گفتن باید نمونه برداری بشه
میخواستم بدونم خطر ناکه یا نه
Iran (Islamic Republic of)
سینا
۲۰:۴۱ ۲۹ مهر ۱۳۹۸
حدود ده روز شکم داشتم الان مراجعه به پزشک کردم گفته غده لنفاوی بزرگ شده الان چکار کنم
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۲۲:۳۳ ۲۵ مهر ۱۳۹۸
سلام من یک سال پیش رفتم دکتر گفت غده لنفوم داری خوشخیم الان بعد یک سال رفتم دکتر گفت سه تا غده یک سانتی دیگه در امده الان غده لنفاوی بدخیم شده آیا خطر ناک یانه
Iran (Islamic Republic of)
سوسن
۰۸:۵۸ ۲۲ مهر ۱۳۹۸
خواهش میکنم جواب منو بدین چون اینقدر رفتمه دکتر چیزی عایدم نشده
Iran (Islamic Republic of)
سوسن
۰۸:۴۴ ۲۲ مهر ۱۳۹۸
سلام گاهی وقتها گلوم ورم داره گردنم جوشای چرکی زده به سختی تنفس میکنم چون در ناحیه قفسه سینه دچار مشکل میشم فشار رو قفسه سینه میاره پوستم خراب شده بدنم گزگز میشه لطفا منو راهنمایی کنین بدنمم زیاد خسته
Australia
ناشناس
۱۱:۲۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۸
گلوم باد کرده و میسوزه سس تند خوردم چکار کنم؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۲:۱۹ ۲۵ شهريور ۱۳۹۸
لطفا اینگونه تورم ها را نادیده نگیرید چون ممکنه بیماری جدی باشه، من تورم خفیف در قفسه سینه داشتم و بیش از ده ماه طول کشید که تشخیص بدخیمی دادند، مراجعه به دکتر خوب خیلی مهمه
Iran (Islamic Republic of)
فاطیما هاشمی
۲۳:۰۵ ۲۳ شهريور ۱۳۹۸
سلام دخترم دور نافش غدد لنفاوی داره وهر از چند گاهی درد میگیره بعضی وقتا دردش خیلی شدیده دکتر بهش انیتی بیوتیک داده ولی بعد چند مدت دوباره همینطوری شده ؛درمانش چیه چیکار باید کرد تا از شر این غدد راحت شد ایا این غدد خطرناکه؟
Iran (Islamic Republic of)
وحيد
۱۸:۲۳ ۲۳ شهريور ۱۳۹۸
من چند سالي ميشه يك سمت از گلوم بيشتر غدد لنفاويم متورم ميشه درد ميكنه احساسه تنگي نفس بهم ميده چندين بار متخصص رفتم ازمايش دادم گفتن سالمه و ورزش سنگين يا وزنه سنگين يا دويدن سريع متورم ميشه گاهي أوقات نميدونم چيكار بايد كنم
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۳:۳۸ ۲۰ شهريور ۱۳۹۸
با سلام یک هفته پیش با خمیازه کشیدن احساس فک درد داشتم. دو سه روز پیش متوجه شدم که غدد لنفاوی طرف چپ گردنم کمی متورم شده در حدود ۲ سانتی متر. شبها تعریق دارم. ولی تب و بی اشتهایی ندارم. خیلی میترسم.
Iran (Islamic Republic of)
حسین دلیری
۲۲:۵۹ ۱۸ شهريور ۱۳۹۸
با سلام من یک ماه پیش یک جوش در انتهای گلوی خود را دستکاری کردم و با خلال دندون از بین بردم بعد از چند روز گلو درد گرفتم و دکتر متخصص رفتم دوتا دستور پزشک حساسیت و کمی التهاب تشخیص دادند مقداری دارو و امپول حساسیت تجویز کردند ولی کامل خوب نشدم نمیدادم باید چیکار کنم ممنون میشم راهنمایی کنید
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۵:۲۹ ۱۵ شهريور ۱۳۹۸
سلام
درمان تورم غدد لنفاوی استفاده از نوره طبیعی به صورت موضعی در زیر بغل و ران هست.
Iran (Islamic Republic of)
یگانه
۰۱:۱۶ ۰۹ شهريور ۱۳۹۸
سلام،بچه ک بودم دوطرف گردنم ورم کرده بود،و دکتر بهم گفت ک باید ازمایش بدم،اما ندادم و بعد چند وقت ورم خوابید.الان سالها گذشته ومن دوطرف گردنم درد شدیدی احساس میکنم ،گاهی هم گلودرد وقرمزی وتورم گلو،الان هم دوروزه ک دوطرف گردنم ورم کرده و درد شدیدی داره،بنظرتون علت چی میتونه باشه؟؟
Iran (Islamic Republic of)
سینا
۱۵:۰۸ ۲۴ مهر ۱۳۹۸
س شایدلنفاوی هست
Iran (Islamic Republic of)
سبا
۱۷:۱۶ ۰۳ شهريور ۱۳۹۸
با سلام من تاحالا سه بار زير گوش بالاي گردنم غده اي متوم ميشه پر از چرك و خون و بسيار دردناك.ايا خترناك و احتياج به نمونه برداري هست؟
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
جمبل
۰۵:۵۹ ۳۱ مرداد ۱۳۹۸
خیلی خیلی عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۲۳:۳۵ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
سلام حدود ۸سال پیش تو گودی گردنم احساس کردم یک غده وجود داره پیش بهترین جراح رشت رفتم بعد از ازمایش وسی تی اسکن و سونوگرافی فرمودند مشکل خاصی نیست نه دارو دادن نه جراحی کردم ولی همچنان این غده بامن همراه هست واخیرا بزرگترم شده چیکار باید بکنم ایا احتمال سرطانی بودن این غده وجود داره؟ لازم به توضیح هست که بنده ۴۳ سال دارم
واز ترس اینکه برم دکتر وتشخیص بدی بدن پیگیری نمی کنم
Iran (Islamic Republic of)
Mahta
۲۲:۱۷ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
سلام ...
غدد لنفی که در زیر فک و گوش است در یک طرف صورتم برجستگی خیلی کمی پیدا کرده ... نه متورم شده و قرمز و نه درد چندانی داره ...
علتش چه مواردی میتونه باشه؟!
Iran (Islamic Republic of)
مبین
۱۱:۰۹ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
سلام.آیا لیزر موهای زائد زیر بغل تاثیری روی غده های لنفاوی این قسمت داره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۵ ۰۹ مرداد ۱۳۹۸
فوق العاده بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
مهران
۰۴:۵۸ ۰۱ مرداد ۱۳۹۸
مرسی از راهنمایی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۱ ۲۸ تير ۱۳۹۸
عالی...
Iran (Islamic Republic of)
hamed
۱۳:۳۳ ۲۱ تير ۱۳۹۸
با سلام دو روزه غده لنفاوی رونم متورم شده زیر پوستم احساسش میکنم و روی رونم احساس سوزش میکنم ولی پوستم سالمه حتی شلوار راحتی هم میخوره ب پوستم احساس میکنم میخوره ب زخم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۴ ۱۵ تير ۱۳۹۸
خیلی آموزنده است ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۳ ۱۵ خرداد ۱۳۹۸
بسیار عالی بود