هر کودتایی در دنیا، ریشه در آمریکا دارد/ مردم ونزوئلا از زورگویی شرکت‌های بزرگ چند ملیتی آمریکایی به سطوح آمده اندسفیر پیشین ایران در ونزوئلا به تظاهرات اخیر ونزوئلا اشاره کرد و گفت: دست نشانده آمریکایی‌ها در سن ۳۵ سالگی به عنوان رئیس مجلس ونزوئلا معرفی شد و در آخر نیز اعلام ریاست جمهوری کرد و به فاصله کوتاهی دولت آمریکا و برخی کشور‌های همسو نیز از وی حمایت کردند و او را به عنوان رئیس جمهور قانونی ونزوئلا پذیرفتند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد سبحانی، سفیر پیشین ایران در ونزوئلا با اشاره به دخالت آمریکا در تحولات اخیر ونزوئلا گفت: مواضع دخالت جویانه در ذات آمریکایی‌ها است و همواره در امور داخلی سایر کشور‌ها دخالت می‌کنند و از طرفی نیز آمریکایی‌ها با توجه به اینکه آمریکای لاتین را حیات خلوت خودشان می‌دانند، دست به چنین اقدامی می‌زنند.

وی اظهار داشت: در یک برهه‌ای این منطقه به کانون نهضت‌های ضد آمریکایی تبدیل شد و کشور‌ها از زورگویی شرکت‌های بزرگ چند ملیتی آمریکایی و امپریالیسم‌ها خسته شده و به ستوه آمدند.

سفیر پیشین ایران در ونزوئلا تصریح کرد: در حال حاضر آمریکایی‌ها سعی می‌کنند تا با زور و فریب و یا هر روشی که می‌توانند، حاکمیت خودشان را به این کشور‌ها برگردانند.

سبحانی خاطر نشان کرد: امروز در کشور ونزوئلا اینگونه تبلیغ می‌شود که دولت جدید دچار فقر شده است، اما در واقع این کشور اصولاً همیشه یک کشور دو قطبی بوده است و قبل از روی کار آمدن چپ ها، قسمت عمده‌ای از جمعیت کشور در زاغه‌ها زندگی می‌کردند این در حالی است که طبق آمار‌ها ونزوئلا یکی از ثروتمندترین کشور‌ها بوده است.


بیشتربخوانید: بیانیه وزارت خارجه ونزوئلا درباره روابط این کشور با آمریکا


وی افزود: زمانی که «هوگو چاوز» سر کار آمد و نماینده مردمی شد و در حالیکه به وی ظلم شده بود، سعی کرد تا فقر و بی سوادی را از بین ببرد و در طول این مدت دچار توطئه‌های شدیدی شد که با حمایت غرب و آمریکا همراه بود شد.

سفیر پیشین ایران در ونزوئلا بیان داشت: چه در کودتای نفتی و چه در کودتای نظامی، کودتاگران بلافاصله پس از سر کار آمدن مورد حمایت آمریکا قرار می‌گیرند و تمامی نهاد‌های مدنی ونزوئلا را منحل می‌کنند که البته این کودتا با حمایت مردم شکست خورد.

احمد سبحانی در ادامه گفت: آمریکایی‌ها یک فردی را از ونزوئلا به آمریکا برده بودند و در آن جا تحصیل کرد و بعد از آموزش وی را به ونزوئلا برگرداندند و بلافاصله نماینده مجلس شد.

وی افزود: دست نشانده آمریکایی‌ها در سن ۳۵ سالگی به عنوان رئیس مجلس ونزوئلا معرفی شد و در آخر نیز اعلام ریاست جمهوری کرد و به فاصله بسیار کوتاهی دولت آمریکا و برخی کشور‌های همسو نیز از وی حمایت کردند و او را به عنوان رئیس جمهور قانونی ونزوئلا پذیرفتند.

سفیر پیشین ونزوئلا خاطر نشان کرد: نوع و نسل جدیدی از کودتا‌ها در ونزوئلا و دیگر کشور‌ها رقم می‌خورد که امیدواریم این کودتا هم مثل همه توطئه‌های دیگر که ظرف سال‌های گذشته در آن منطقه داشتند، شکست بخورد.

سبحانی در پاسخ به این سوال که "چرا رئیس جمهور ونزوئلا دستور خروج دیپلمات‌های آمریکایی را از خاک ونزوئلا صادر کرده است؟ " گفت: یک جمله معروفی در بین مردم آمریکای لاتین وجود دارد که می‌گوید "آمریکا تنها کشوری است که در آن کودتا رخ نمی‌دهد"، چرا که در آمریکا سفارت آمریکا وجود ندارد، این طعنه به این است که در هرکجا در این منطقه توطئه و کودتایی شکل بگیرد، ریشه آن در سفارت آمریکا بوده است.

وی با اشاره به اینکه سفارتخانه آمریکا در ونزوئلا بیش از ۳۰۰ و یا ۴۰۰ نفر پرسنل دارد، افزود: آمریکایی‌ها در صدد این بودند تا فعالیت‌های ضد دولت ونزوئلا را حمایت کنند و طبیعی است که وقتی آمریکا رئیس جمهور ونزوئلا را به رسمیت نمی‌شناسد و با یک کودتاچی اعلام همبستگی می‌کند، به همین دلیل مادورو دستور داد تا سفارتخانه عظیم و بسیار بزرگ آمریکا در ونزوئلا تعطیل شود.

سبحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "آیا آمریکایی‌ها دست از انقلاب رنگی برداشته اند یا خیر؟ " گفت: این کودتایی که در ونزوئلا شکل گرفته است، نسل جدیدی از کودتا بود؛ در کودتای ۲۰۰۲ و در زمان «هوگو چاوز» به هر حال مخالفین در یک خیابان و موافقین در یک خیابان دیگر به تظاهرات می‌پرداختند.

وی در ادامه افزود: مخالفین مسیر تظاهراتشان را عوض و به طرف کاخ ریاست جمهوری رفتند و کاخ ریاست جمهوری را اشغال کردند و بلافاصله یک تعدادی از ارتشی‌ها از معترضین حمایت کردند، در واقع یعنی کودتا صرفاً نظامی نمی‌شود و ظاهراً با حمایت بخشی از مردم صورت می‌گیرد که نهایتاً این یک کودتایی بود که شکست خورد.

سفیر پیشین ایران در ونزوئلا اشاره کرد: در کودتای امروز ونزوئلا یک تعدادی از مردم که نمایندگانی هم در مجلس دارند، به خیابان‌ها می‌آیند و رئیس مجلس می‌آید عنوان می‌کند که من رئیس جمهور هستم که قبل از آن هم نتوانسته بودند که حمایت نظامی‌ها را بدست بیاورند و تعدادی محدود و سطح پایین یک حرکت ایضایی داشتند که بلافاصله سرکوب شد.

احمد سبحانی خاطر نشان کرد: آمریکایی‌ها همواره نوع کودتا‌ها را تغییر می‌دهند و به نوعی سعی می‌کنند کودتای رنگی و چاشنی نظامی هم داشته باشد، ولی چیزی که در ونزوئلا وجود دارد این است که جامعه دو قطبی است که قطب دیگر جامعه به شدت از دولت حمایت می‌کنند.

وی تصریح کرد: مردمی که طرفدار دولت ونزوئلا هستند، بر این باورند که این دولت علی رغم همه ایراداتی که دارد توانسته است به بدبختی و فقر مردم پایان دهد و مردم را به حساب بیاورد، مردمی که در دولت‌های قبلی به حساب نمی‌آمدند و حتی شناسنامه هم نداشتند.

سفیر پیشین ایران در ونزوئلا اظهار داشت: از روزی که هوگو چاوز و حکومت جدید در ونزوئلا سر کار آمد، روزی نبوده است که توطئه‌ای علیه دولت نشود؛ در یک مقطعی یکی سری از نظامیان کلمبیا را آوردند و لباس نظامیان ونزوئلا را تنشان کردند و خواستند دست به تحرکاتی بزنند که نهایتاً دستگیر شدند. در یک مقطعی نیز تصمیم داشتند با هلی کوپتر، کاخ ریاست جمهوری را بزنند.

سبحانی با اشاره به تظاهرات خشونت آمیز کشور ونزوئلا، گفت: توطئه و دسیسه‌ای که در چند روز اخیر توسط یک تعداد محدود از نظامیان با درجه‌های پایین در ونزوئلا رخ داد نشان از آن دارد که آمریکایی‌ها از هیچ تلاشی در سرنگونی دولت ونزوئلا فروگذار نکردند.

وی اشاره کرد: یکی از کار‌هایی که آمریکایی به شدت روی آن برنامه ریزی داشتند، جنگ اقتصادی بود و این وضعیتی که در ونزوئلا از نظر اقتصادی مشاهده می‌شود، بخشی از آن به مسائل داخلی و بخش عمده آن به جنگ اقتصادی و دخالت‌هایی که آمریکایی‌ها به صورت اقتصادی داشتند مرتبط می‌شود که با شکل و شمایل انقلاب‌های مخملی و رنگی ادامه داشته و همیشگی بوده است و تا به امروز نتیجه بخش نبوده است.

سبحانی به بعد بین المللی این تظاهرات پرداخت و تصریح کرد: به نظر می‌رسد که دنیا وارد یک دوران جنگ سرد جدید شده است؛ امروز چین و روسیه در شورای امنیت از دولت قانون مادورو حمایت می‌کنند در حالی که آمریکا و متحدینش از مخالفین و به یک شکل بسیار خطرناکی حمایت می‌کنند.

وی در پایان گفت: اگر در فرانسه تظاهرات گسترش پیدا کند و کشور‌ها بیایند و رهبر تظاهرکنندگان فرانسه را به عنوان رئیس جمهور به رسمیت بشناسند، اتفاق عظیمی در نظام بین الملل اتفاق خواهد افتاد و این کاری است که استارت آن را آمریکایی‌ها و غربی‌ها زده اند که روزی گریبانگیر خودشان خواهد بود.

منبع: شبکه اطلاع رسانی راه دانا

انتهای پیام/

چرا رئیس جمهور ونزوئلا دستور خروج دیپلمات‌های آمریکایی را از خاک ونزوئلا صادر کرده است؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.