نخستین جشنواره ملی نماهنگ فجر که به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران برگزار شد، برگزیدگان خود را شناخت.

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی نماهنگ فجر شامگاه شنبه (۶ بهمن) با حضور مسئولان سازمان صدا و سیما، فعالان عرصه‌ موسیقی، مسئولان کشوری، هنرمندان، شاعران، نوازندگان و خوانندگانی که در سراسر کشور در زمینه‌ موسیقی فعالیت می‌کنند، در سالن همایش‌های سازمان صدا و سیما برگزار شد.

نخستین جشنواره ملی نماهنگ فجر برگزیدگان خود را شناخت

این جشنواره به همت دفتر موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما و به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد. این جشنواره ترکیبی از موسیقی و تصویر (موزیک ویدئو) را در خود جای داده بود. آثار فراوانی از مراکز مختلف استان‌های سازمان صدا و سیما، موسسات موسیقی و ... به دبیرخانه جشنواره رسید و داوری شد.

پس از استقرار مهمانان جلسه، نوازندگان ارکستر سمفونیک صدا و سیما یک به یک روی صحنه آمدند و ساز‌هایشان را کوک کردند. سپس سرود جمهوری اسلامی همراه با گروه کر اجرا شد.

پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید با صدای مهدی عادلی قاری بین المللی، امیر حسین مدرس مجری برنامه پشت تریبون آمد و توضیحاتی را در خصوص جشنواره نماهنگ و مراسم اختتامیه ارائه کرد.

در ادامه قطعه «ای ایران» از ارکستر سمفونیک صدا و سیما به رهبری سهراب کاشف اجرا شد.

نخستین جشنواره ملی نماهنگ فجر برگزیدگان خود را شناخت

در ادامه دو کلیپ از جشنواره نماهنگ پخش شد. سپس محمد باقر معلم مدیر دفتر موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما و دبیر جشنواره نماهنگ پشت میکروفون آمد و گفت: نماهنگ در این روزگار تاثیر فراوانی روی مخاطبان دارد. تصویر برای ما آشناست. در حوزه‌ قالب نماهنگ که مغفول از نظر مدیران فرهنگی بود، از این رو سازمان صدا و سیما وارد عمل شد. با تاکید ریاست سازمان، دفتر موسیقی مامور برگزاری چنین جشنواره‌ای شد. با همت مدیران طرح این جشنواره با عنایت یک یک معاونان برنامه ریزی شد.

وی افزود: اسفند سال گذشته، با عظم همگانی این جشنواره شکل گرفت. هزار و ۴۰۰ اثر به دبیرخانه رسید که هزار و ۳۳ اثر در موعد مقرر ارسال شده بود. هیئت انتخاب جشنواره شامل بهنام کریمی آهنگساز، احمد امیر خلیلی شاعر و ترانه سرا، احمد معلم کارشناس موسیقی و مهدی گروسی کارشناس موسیقی در جشنواره حاضر بودند.

مدیر دفتر موسیقی ادامه داد: ۱۵۰ اثر به بخش نهایی رسید. حسین پرنیا آهنگساز، علی بکان آهنگساز، حمیدرضا نوربخش مدیر خانه‌ی موسیقی و استاد آواز، افشین علا شاعر و ترانه سرا، احمد ضابطی دبیر جشنواره حقیقت، عبد الکریم خیامی و دکتر مریم جلالی کارشناسان رسانه آثار را در ۱۲ بخش اصلی و سه بخش ویژه داوری کردند. البته این مجلس مجالی برای گفتن تمام این موارد نیست و امیدوارم در کتاب این جشنواره که در آینده منتشر می‌شود، جزئیات بیشتر بیان شود. در پایان از همه همکارانم در برگزاری این جشنواره، تشکر می‌کنم.

نخستین جشنواره ملی نماهنگ فجر برگزیدگان خود را شناخت

در ادامه افشین علا شاعر، ترانه سرا و عضو هیئت داوران پشت میکروفون آمد و بیانیه‌ هیئت داوران را قرائت کرد. وی اظهار کرد: نخستین جشنواره نماهنگ فجر ضمن تقدیر از حضور بیش از هزار و سیصد نفر این اتفاق میمون را به فال نیک می‌گیرد. بی شک این موضوع نشان از اهمیت نماهنگ در جامعه دارد. تاکید بر جاذبه‌های فرهنگی، توجه به دوران هشت سال دفاع مقدس از ویژگی آثار جشنواره بود. البته در کنار این نکات قوت، نقاط ضعفی چون عدم تناسب لازم میان دو رکن تصویر و موسیقی وجود داشت.

وی افزود: زمانی نماهنگ اوج می گیرد که دو بال اصلی همراه هم باشند و یکی نسبت به دیگری برتری یا ضعف نداشته باشد. هر موسیقی نمی‌تواند کمک کننده تصویر باشد و هر تصویری بیانگر کامل موسیقی نیست. در ساختار نماهنگ این روز‌ها به تناسب اثر توجه نمی‌شود. به این ترتیب توصیه می‌شود که سازندگان نماهنگ به قواعد حرفه‌ای در این حوزه توجه کنند.

پس از صحبت‌های علا قطعه «ایرانم» با خوانندگی محمد معتمدی همراه با ارکستر و گروه کر اجرا شد. سرپرست این اجرا محمدرضا عقیلی بود.

در ادامه با حضور چند تن از مدیران ارشد سازمان صدا و سیما از خانواده شهید مدافع حرم ارغوانی تقدیر شد. سپس سرپرست گروه نسیم قدر که نماهنگی برای این شهید تولید کرده بود، لوح تقدیری را از خانواده شهید دریافت کرد.

در ادامه از خانواده شهید قاضی خانی تقدیر شد و محسن زندی سازنده نماهنگ «یلدای شهدا» لوح تقدیری را از دستان این خانواده دریافت کرد.

ویدیویی از حسن ریاحی سازنده سرود جمهوری اسلامی پخش شد و وی مورد تقدیر قرار گرفت و اسفندیار قره‌باغی خواننده اپرا، صادق آهنگران مداح اهل بیت (ع)، کیوان ساکت آهنگساز و نوازنده برجسته و پیمان سلطانی موزیسین هم مورد تقدیر قرار گرفتند.

نخستین جشنواره ملی نماهنگ فجر برگزیدگان خود را شناخت

در ادامه، اسفندیار قره‌باغی درخصوص شایعه سکونتش در آمریکا گفت: «هر چند وقت یک بار شیاطین اذیت می‌کنند. پس از انتشار این خبر بیش از ۵۰۰ تماس از خبرگزاری‌ها، دوستان و آشنایان با من گرفته شد. من هم فقط آرزوی شفا برای آن کسانی که برایم شایعه درست کردند، کردم.»

در بخش بعد، میرباقری معاون سیمای رسانه ملی گفت: از برگزار کنندگان این جشنواره صمیمانه تشکر می‌کنم. نماهنگ یکی از مهمترین قالب‌ها در انتقال پیام است. رسانه ملی رسانه‌ای است که باید صدای جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی بتشد؛ بنابراین باید مقاصد و اهداف جمهوری اسلامی را بیان کند. تمام ارگان‌های صدا و سیما موظفند این مهم را انجام دهد. یک بحث بیان مقاصد و دیگری چگونگی برنامه سازی است. در چگونگی برنامه سازی ساختار نماهنگ هم جای می‌گیرد.

وی افزود: آنچه که در وحی به ما آموخته شده است، توحید، نبوت، امامت و دیگر مسائل دینی را شامل می‌شود که توسط امامان، عرفا و علما و ادبا در اختیار ما قرار گرفته است. در هر صورت ائمه (ع) معارف را بیان کردند و شاگردانشان این مطالب را نقل کردند. انقلاب ما هم بر اساس این معارف شکل گرفته است.

این مدیر ارشد صدا و سیما در ادامه بیان کرد: شعار انقلاب استقلال، آزادی و مقابله با ظالمان از جمله مقاصد ماست. در هیچ مکتب اجتماعی به این بعد از آزادی توجه نمی‌شود. رسانه ملی باید ماموریت اصلی اش را که در بالا ذکر شد، بیان کند. ما سعی کردیم در قالب‌های مختلف موارد مذکور را مطرح کنیم. قطعا فیلم و سریال و دیگر ساختار‌ها نمی‌تواند، تمامی موضوعات مذکور را بیان کند، اما نماهنگ توانایی این کار را دارند. ما امروز در هر زمینه‌ای به بلوغ رسیده ایم. بر اساس آمار دقیق و برخلاف آنچه در شایعات دشمنان وجود دارد، بیش از ۹۱ درصد مردم ایراندمخاطب تلویزیون هستند.

میرباقری در پایان اضافه کرد: ظرفیت نماهنگ اهمیت فراوانی دارد. در شبکه‌های اجتماعی که به تولیدات کوتاه اهمیت می‌دهند، نماهنگ جایگاه بالایی دارد و در تلویزیون هم به عنوان پیوند میان برنامه‌ها نقش موثری دارد. شعرا و موزیسین‌ها که دستی در آتش دارند، باید انگیزه جدی برای تولید نماهنگ پیدا کنند. پیام ما به همکاران این است که ما خواهان کار شما هستیم و آنتن شبکه‌های ما نیازمند این نماهنگ‌هاست که در مناسبت‌های مختلف تولیدات خوب داشته باشیم. اذعان می‌کنیم که مردم زودتر از مدیران به این حوزه اقبال نشان دادند. باید دبیرخانه دائمی برای این کار شکل بگیرد و اگر شورا داشته باشد، ما در اینجا یک عضو باشیم و آنتن در اختیار آن‌ها قرار دهیم. باید در شبکه‌های مختلف، در زمینه‌های مختلف تصویر، موسیقی و ترکیب آن استعداد یابی کنیم. نماهنگ ظرفیت فوق العاده‌ای دارد. ما باید علاوه بر جشنواره‌هایی که کلیت آثار را بررسی کردند، به شکل تخصصی با مولفه‌های گوناگون جشنواره‌هایی برگزار کنیم.

در ادامه از زین العابدین رئیس شبکه یک به دلیل ارسال اثر «ایران»، جعفری جلوه برای ارسال اثر «مقاومت»، صفوی مدیر کل مرکز آذربایجان شرقی برای ارسال اثر «یادها»، احسانی مدیر شبکه نسیم برای ارسال اثر «زندان»، رحمتی رئیس مرکز بسیج صدا و سیما برای ارسال اثر «برپاخیز»، غفاری مدیر شبکه افق برای ارسال اثر «ای باران»، حسنی مدیر موسسه دل صدا برای ارسال اثر «رسول لبخند»، زیبایی نژاد مدیر خانه موسیقی بسیج برای ارسال اثر «میراث» و «روز نهم»، جعفری رئیس موسسه ماوا برای ارسال اثر «داغ نهان»، باقر زاده مدیر کل مرکز صدا و سیمای گیلان برای ارسال اثر «قاب‌های خالی»، افشاری نیا مدیر مرکز صدا و سیمای چهار محال و بختیاری برای ارسال اثر «چله‌ی بهار»، مجرب مدیر کل مرکز آذربایجان غربی برای ارسال اثر «عشق ماندگار»، عرفان پور رئیس دفتر موسیقی حوزه هنری برای ارسال اثر «مدال» و وحید تاج به سبب ساخت اثر «خاک مهر آئین» تقدیر شد.

نخستین جشنواره ملی نماهنگ فجر برگزیدگان خود را شناخت

گفتنی است این جشنواره با هدف ترویج فرهنگ دینی و گسترش سبک زندگی ایرانی با استفاده از قاب نماهنگ، گسترش و توسعه آموزه‌های معنایی و آرمان‌های والای انقلاب اسلامی در گستره جهان، شناخت هنرمندان متعهد با هدف دستیابی به وحدت فرهنگی در مقابله با آموزه‌های زندگی مادی، ترویج فرهنگ مقاومت و شناخت مفهوم استعمار مدرن جهان، شناخت استعداد‌های جوان و طبایع اخلاقی در عرصه هنر کشور، ارتقای کیفی سطح تولیدات در قالب نماهنگ توسط مرکز موسیقی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شده است.

آثار نخستین جشنواره ملی نماهنگ فجر با موضوعات وحدت ملی، تصویر حضور مردم در تاریخ چهل ساله انقلاب اسلامی، استعمار نوین، تهاجم و نفوذ، مقاوت و فردای انقلاب مورد ارزیابی قرار گرفته است که نزدیک به ۱۰۳۳ اثر به دبیرخانه این جشنواره راه یافته است که ۱۵۰ اثر منتخب شده و از بین این آثار ۴۰ اثر برگزیده شده است.

برای دیدن عکس‌های بیشتر اینجا کلیک کنید

انتهای پیام/

 

برچسب ها: نمایشگاه ، فجر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار