به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اندورفین ماده شیمیایی مخدر و در واقع مسکن طبیعی بدن برای احساس شادی، سرخوشی و آرامش در پاسخ به محرکهای خارجی مانند درد، هیجان و فعالیت بدنی است. سروتونین نیز یک انتقال دهنده شیمیایی دخیل در بهبود اختلالات روانی مانند افسردگی است و نقش مهمی در افزایش خلق و خو، بهبود الگوهای خواب و کنترل اشتها دارد.
بکارگیری بسیاری از روشهای ساده در شیوه زندگی مانند پیروی از یک رژیم غذایی سالم و ورزش در افزایش این دو فاکتور در بدن میتواند موثر باشد:
تغییر در الگوهای غذایی: مسلما غذاهایی که میخوریم در بهبود سلامت جسمی و عملکرد مغز موثر است. در این میان مواد غذایی خاصی برای تولید سروتونین در بدن نقش دارند. مصرف شیر، گوشت بوقلمون، سویا و دیگر مواد غذایی حاوی پروتئین بالا، و همچنین بهره مندی از مکملهایی تحت عنوان هیدروکسی تریپتوفان با افزایش سطح سروتونین در بدن ارتباط دارند. بنا به گزارشی که در مجله آمریکایی روانپزشکی به چاپ رسیده، زنانی که از یک رژیم غذایی سالم سرشار از سبزیجات، میوهها و چربیهای سالم سود میبرند، ۵۰ درصد کمتر از سایرین دچار اضطراب و افسردگی نسبت به زنانی میشوند که غذاهای فراوری شده و چرب مصرف میکنند.
ورزش منظم: ورزش طولانی مدت سطح اندورفین در بدن را افزایش میدهد. به گزارش نیویورک تایمز افزایش سطح اندورفین در بدن با کاهش درد، خستگی و ناراحتیهای جسمی همراه است. انجام ورزشهای قلبی عروقی، ورزشهای تحمل وزن و تمرینات کششی برای ۳۰ تا ۴۵ دقیقه در طول روز تاثیر مثبت در افزایش اندورفین دارد.
بهره مندی از نور خورشید: خورشید نقش حیاتی روی ذهن و بدن دارد و نشان داده شده سنتز ویتامین دی از طریق آن منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن، رشد استخوانها و جذب موثرتر کلسیم میشود. در عوض عدم دریافت کافی نور خورشید با کمبود ویتامین دی و افسردگی ارتباط مستقیم دارد. علاوه بر این کمبود نور خورشید بخصوص در فصول سرد سال باعث کاهش سروتونین در مغز و میل به ظهور علائم افسردگی، خستگی و بی حالی خواهد شد. قرار گرفتن در معرض نور خورشید در ساعات اوج آن برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه توصیه میشود.
مصرف غذاهای تند: کپسایسین یک ترکیب شیمیایی است که به فلفل تندی میدهد و به پروتئینها یا گیرندههای درد موجود در سلولهای عصبی اندامهای مخاطی بینی یا دهان میپیوندد. تکانههای عصبی حاصله که از عصب سه قلو در مغز میگذرند حس درد و سوزش را القا میکنند. این گیرندهها به تندی واکنش نشان میدهند؛ بنابراین وقتی غذای بسیار تندی خورده میشود واکنش شدیدی از جانب آنها صورت میگیرد. این واکنش بدن که همان آزاد شدن اندورفین است (مخدری طبیعی که احساس سرخوشی ایجاد میکند) درد را خنثی میکند و این موضوع علت محبوبیت غذاهای تند را توضیح میدهد.
منبع: آوای سلامت
انتهای پیام/