به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش کردستان، رشید قربانی در نشست شورای آموزش و پرورش شهرستان قروه با محوریت پیگیری مشکلات مدارس شهری و روستایی در جریان بازدیدهای فرماندار از روستاها، اظهار داشت: مدارسی که تخریبی هستند تحت هر شرایطی باید تخلیه شوند و دانش آموزان به مکانی دیگر انتقال یابند.
به گفته وی ۲۳۷ مدرسه در سطح استان فرسوده بوده و نوسازی این مدارس نیازمند ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار است و پیشنهاد شده مدارسی که موقعیت تجاری دارند فروخته و با پول آن فضای آموزشی جدید ساخته شوند.
قربانی از در نظر گرفتن یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار اعتبار برای استانداردسازی مدارس از صندوق ذخیره ارزی در کشور خبر داد و افزود: سازمان نوسازی مسئول ساخت و ساز مدارس است و باید گفت در سال آینده وضعیت تجهیزات آموزشی به مراتب بهتر می شود.
وی در ادامه به میزان پوشش تحصیلی در کردستان اشاره کرد و گفت: از ۱۵۳ هزار دانش آموز کردستانی تنها ۲۴۰ نفر آن هم به دلیل یکسری مشکلات امکان تحصیل ندارند و از این تعداد ۸۰ نفر در مقطع ابتدایی هستند و این افراد بازمانده از تحصیل یا ازدواج کرده و یا بد سرپرست بوده و اجازه تحصیل به آنان داده نمی شود.
قربانی همچنین به معضل بیسوادی پرداخت و تصریح کرد: امروزه بیسوادی ننگی است برای هر کشوری و باید برنامه های سوادآموزی و انسداد بیسوادی در مسیر تغییرات جدید که بتواند سوادآموز را به ماندگاری برساند، تدوین شود.
وی توازن رشته ای را یکی از مصیبت های کشوری دانست و بر توجه به آسیب های اجتماعی در کنار ریشه یابی حرکت ناموزون بعضی از رشته های تحصیلی تأکید کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با اشاره به هوشمند سازی مدارس، عنوان کرد: ۴۰ درصد از مدارس استان هوشمند بوده و در حال حاضر بحث تعمیرات در اولویت است چرا که داشتن مکان آموزشی استاندارد و سالم نیاز اساسی هر دانش آموزی خواهد بود.
رشید قربانی در ادامه گریزی داشت به کمبود نیروی انسانی و مشکلات مرتبط به این مسئله و بیان کرد: در حال حاضر ۳۴ درصد از معلمان ما پشت درهای کلاس بوده و جزو نیروهای پشتیبانی هستند و باید از این تعداد ۱۰ درصد به داخل کلاس برگردند.
مطابق اظهارات وی کمبود نیروی انسانی در مقابل معلمان بازنشسته به شدت احساس شده و باید تدبیری برای این مهم اندیشیده شود.
انتهای پیام/م