به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،کیجو انشیو نوروانتو سفیر فنلاند در تهران به همراه مارون ال کرکشی رئیس و ادوارد مارکوس مدیر پروژه عضو برنامه خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان ابتکار مدیریت بحران فنلاند (CMI) با کاظم جلالی رییس مرکز پژوهشهای مجلس دیدار و گفتگو کردند.
کاظم در این دیدار با اشاره به دیدارها و گفتگوهای مقامات جمهوری اسلامی ایران و فنلاند، گفت: مراودات و گفتگوهای خوبی در جریان دیدارهای دوجانبه مسئولان در طرف شکل گرفته است که امیدواریم این روند به ارتقای سطح همکاریهای دوجانبه منتهی شود.
وی یکی از موضوعات مهم در عرصه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را برجام دانست و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر تعهدات خود در عرصه بینالمللی به ویژه برجام پایبند بوده است.
رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسـلامی ایـران با پارلمان اروپا، افزود: برخلاف اقدام مثبت جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود در برجام، آمریکا از این توافقنامه خارج شده است ضمن آنکه اروپا نیز هنوز به جمعبندی مشخصی برای همکاری عملی با ایران در این زمینه نرسیده است و لازم است تا در با ارادهای جدی گامی مشخص در زمینه حفظ برجام از سوی اروپا برداشته شود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات به وجود آمده در سطح کشورهای منطقه، تصریح کرد: گفتگو راهکاری مطلوب برای رفع منازعات منطقه است و جمهوری اسلامی ایران نیز از ابتدا بر رفع مسائل در کشورهایی مانند سوریه و یمن از طریق گفتگو تاکید داشت، اما در این میان باید ابتدا مسائل منطقه را خوب شناخت و برای هر بحران به دنبال علت اصلی آن بود.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به مشکلات یمن و فجایعی که از سوی عربستان در این کشور به وجود آمده است، گفت: نخستین گام در حل مسئله یمن توقف اقدامات نظامی است تا در مرحله دوم گفتگوهای یمنی-یمنی شکل گیرد تا راه آینده این کشور از طریق خود مردم یمن ترسیم شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس توضیح داد: حضور نظامی عربستان در یمن به نفع این کشور نیز نیست چراکه آنها اعتقاد داشتند ظرف چند هفته یمن را تصرف خواهند کرد، اما ۴ سال مقاومت مردم یمن باعث شکست عربستان در این کشور شده است و هیچ دستاوردی جز کشتار مردم، زنان و کودکان بیگناه و تخریب زیرساختهای یمن نداشته است.
کیجو انشیو نوروانتو نیز در این نشست با اشاره به تعاملات و همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و فنلاند، گفت: با استفاده از زمینههای همکاری دوجانبه باید در جهت ارتقای مناسبات دو کشور گامهایی بلند برداریم.
وی افزود: سازمان ابتکار مدیریت بحران فنلاند در زمینه رفع مناقشات بینالمللی از طریق گفتگو فعالیت میکند و در این راستا نیز به دنبال گفتگو با کشور منطقه است.
سفیر فنلاند در تهران با تاکید براینکه جمهوری اسلامی ایران نقش مهمی در حل منازعات منطقهای دارد، تصریح کرد: باید از ظرفیت جمهوری اسلامی ایران در کاهش تنشهای منطقهای استفاده کرد.
مارون ال کرکشی رئیس برنامه خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان ابتکار مدیریت بحران فنلاند (CMI) نیز در این نشست هدف از ایجاد این سازمان را حل و فصل منازعات بینالمللی از طریق گفتگو دانست و گفت: در مسائل مربوط به منازعات منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا برخی از بازیگران خارج از منطقه دخیل هستند.
وی با بیان اینکه سازوکار مشخصی برای رفع منازعات منطقه وجود ندارد، تصریح کرد: نهادهایی در منطقه وجود دارند که شکاف و ایرادات عمدهای در آنها مشاهده میشود از جمله اتحادیه کشورهای عرب که اشکال اصلی این اتحادیه است که ایران و ترکیه در آن حضور ندارند و یا شورای همکاری خلیج فارس که جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین کشور حوزه خلیجفارس در آن حضور ندارد.
انتهای پیام/