عزیر الهی گفت: افزایش تولید و سرانه مصرف گوشت سفید در کشور با هدف کاهش تقاضا برای مصرف گوشت قرمز هدفگذاری دولت در سال‌های گذشته بود که محقق نشده است.

هدف گذاری دولت برای کاهش مصرف گوشت قرمز محقق نشدبه گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از صدا و سیما؛ علیرضا عزیزاللهی رئیس ­­اتحادیه دامداران ایران با اشاره به اینکه سالانه ۸۵۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می‌شود، اظهار کرد: از این حجم ۵۰۰ هزار تن گوشت گوسفند و ۳۰۰ هزار تن نیز گوشت گاو، ​ گاومیش و گوساله است.

وی تقاضا برای گوشت قرمز را یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن دانست و گفت: ۳۰۰ هزار تن کمبود عرضه در کشور وجود دارد که در اوایل انقلاب با واردات ۲۴۰ هزار تن گوشت گوساله منجمد و افزایش تولید گوشت سفید با هدف جایگزینی آن با گوشت قرمز وضعیت بازار تنظیم می‌شد که البته این روند ادامه پیدا نکرده است.


بیشتر بخوانید: هواپیمای بوئینگ ۷۰۷ حاوی ۴۰ تن گوشت قرمز بود/ سقوط هواپیما تأثیری در تنظیم بازار ندارد


رئیس ­­اتحادیه دامداران ایران با اشاره به افزایش سرانه مصرف گوشت مرغ از ۶ کیلو گرم به ۲۹ کیلو گرم و ماهی از ۸۰۰ گرم به ۶ کیلو گرم با افزایش تولید گوشت سفید ادامه داد: تمایل مردم برای مصرف گوشت گرم از نوع گوسفند و جایگزین نشدن گوشت سفید با گوشت قرمز، ​ سبب ایجاد شرایط فعلی و کمبود ایجاد شده در بازار است.

تقاضا برای گوشت گوسفند ایرانی در کشور‌های عربی

عزیزاللهی با بیان اینکه سرانه گوشت قرمز از اوایل انقلاب تا امروز تقریبا ۱۲ کیلو گرم است گفت: تقاضای بسیار زیاد برای گوشت گوسفند ایرانی در کشور‌های عربی که منجر به ایجاد پدیده قاچاق شده است نیز دلیل دیگر کمبود دام برای تامین گوشت گوسفند است بطوریکه هم اکنون شاهد قاچاق سالانه بیش از ۱ میلیون راس دام زنده از کشور هستیم که کمبود عرضه را تشدید کرده است.

وی کاهش مراکز تولید با مهاجرت روستائیان به حاشیه شهرها­ و یکجانشینی عشایر را نیز از دلایل دیگر کاهش حجم تولید گوشت در کشور دانست و افزود: دولت نتوانسته است بین عرضه و تقاضا تعادل ایجاد کند.

رئیس ­اتحادیه دامداران ایران با اشاره به حجم محدود تولید دام سبک در جهان و تمایل مردم برای دریافت گوشت گرم گوسفندی ادامه داد: واردات گوشت گرم گوسفند فقط از کشور‌های زلاندنو، استرالیا و کشور‌های cis (آسیای میانی) ​­امکان پذیر است که حجم محدود تولید در میزان واردات آن نیز اثر گذاربوده است.

رونق تولید گوشت گرم گوسفندی با کاهش حساسیت بر قیمت

عزیزاللهی رونق تولید گوشت گرم گوسفندی را با رفع مشکلات بخش نهاده‌ها و کاهش حساسیت بر قیمت گوشت امکان پذیر دانست و افزود: درحال حاضر با افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت نهاده ها، پرورش دام سبک توجیه اقتصادی مناسب ندارد به همین دلیل دامدار، ​دام خود را با وزن کم به بازار عرضه می‌کند البته در چند ماه گذشته با افزایش قیمت گوشت، ­ تمایل دامداران برای تولید افزایش یافته که اثر آن در ماه‌های آینده بروز می‌کند.

وی با اشاره به اینکه محدودیت امکان تولید دام سبک مشکل اصلی در تامین بازار است گفت: ایجاد دامداری سبک بصورت صنعتی شاید بتواند مشکل تولید را برطرف کند، اما به دلیل افزایش هزینه تولید، ​ در کاهش قیمت گوشت اثر گذار نیست.

رئیس اتحادیه دامداران ایران افزود: برای جبران کمبود فعلی در گوشت قرمز یا باید قیمت نهاده‌ها را کنترل کرد و یا میزان تقاضا برای آن کاهش یابد.

انتهای پیام/

۳۰۰ هزار تن کمبود عرضه  گوشت قرمز در کشور وجود دارد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۶ ۲۶ دی ۱۳۹۷
آقا دولت کنترل کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۶ ۲۶ دی ۱۳۹۷
واقعا که
آخرین اخبار