مدیرعامل انجمن اهداء عضو ایران گفت : پایان سال گذشته شاخص اهدای عضو (در یک میلیون نفر جمعیت) در ایران به ۱۱.۸ رسید.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،کتایون نجفی زاده مدیرعامل انجمن اهداء عضو ایران  در آیین افتتاحیهدوره آموزشی که با حضور جمعی از مسئولان استانی برگزار شد، گفت : پایان سال گذشته شاخص اهدای عضو (در یک میلیون نفر جمعیت) در ایران به ۱۱.۸ رسید، درحالیکه با توجه به آمار بالای مرگ مغزی در کشور این توان را داریم که آن را تا چهاربرابر افزایش دهیم.

وی بابیان اینکه اهداء عضو مسئله‌ای اجتماعی و ملی است که باید برای ترویج آن در جامعه فرهنگ سازی کنیم، گفت : ضروری است برای مردم فرهنگ سازی کنیم که افراد مرگ مغزی در واقع مرده‌هایی هستند که تنها قلبشان برای مدتی کوتاه تپش دارد.

مدیرعامل انجمن اهداء عضو ایران بابیان اینکه افراد مرگ مغزی یک درصد از افراد فوت شده جامعه را تشکیل می‌دهند، تصریح کرد: معتقدیم این‌ها افرادی هستند که خداوند به آن‌ها توفیق داده تا مرگی قهرمانانه داشته باشند و باعث نجات جان انسان‌هایی دیگر شوند.

وی رشد اهداء عضو در ایران را از سال ۷۹ تا پایان سال گذشته خوب توصیف کرد و گفت: سال ۷۹ شاخص اهداء عضو در کشور برای هر یک میلیون نفر دو دهم درصد بود که این رقم در سال ۹۶ به ۱۱.۵۸ رسیده که پیشرفت خوبی است.

نجفی زاده افزود: البته باتوجه به آمار بالای مرگ مغزی در ایران، توان اهداء عضو در ایران چهار برابر این میزان است. از سوی دیگر تعداد بیماران نیازمند پیوند ما رقم بالایی یعنی حدود ۲۵ هزار بیمار است که متاسفانه روزانه تعدادی از آن‌ها به دلیل نرسیدن عضو جان خود را از دست می‌دهند.

وی در ادامه به وضعیت اهداء عضو در کرمانشاه اشاره کرد و گفت: متاسفانه براساس آمار، میزان اهداء عضو در استان کرمانشاه خصوصا در بحث اهداء کلیه طی سال گذشته اُفتی نسبی داشته است.

مدیرعامل انجمن اهداء عضو ایران تاکید کرد: در تلاشیم تا بتوانیم آمار اهداء عضو در کرمانشاه را با همراهی متولیان امر و فرهنگ سازی بالا ببریم .

آیت الله مصطفی علما نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه گفت : هیچ عبادتی فراتر از خدمت به خلق نیست.

وی گفت : هنگامی که بیمار در بیمارستان قدم می‌گذارد بعد از خدا به پزشک و پرستار امیدوار می‌شود و چشم به کمک و تشخیص آنان می‌دوزد.

وی ادامه داد: زمان، مکان و موقعیت از نقش اساسی در فقه برخوردار است و فق‌ها و علما با استفاده از نظرات پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) در فقه استدلال می‌کنند از سوی دیگر هم اکنون بسیاری از مسایل جدید جامعه در زمان حیات این بزرگواران نبوده که فق‌ها با اطلاعات شرعی و علمی به دست آمده به حل و صدور فتوا برای آن می‌پردازند.

امام جمعه کرمانشاه با بیان اینکه امام راحل از سال ۴۲ پرداختن به مسایل روز را آغاز کرده اند، ادامه داد: شایسته است موضوع پیوند‌های جدید اعضای بدن که امروز از سوی پزشکان و کارشناسان عنوان شده در طی برگزاری نشستی به اطلاع فقها، روحانیت و مراجع تقلید رسانده شود و مطلب بخوبی اطلاع رسانی گردد.

وی یادآور شد، هنگامی که یک اقدام از پشتوانه علمی و منطقی برخوردار است، در چنین صورتی گمان نمی‌کنم بن بستی برای انجام آن وجود داشته باشد.

نماینده، ولی فقیه در استان ادامه داد: اسلام انسان را این گونه تربیت می‌کند تا همه جوانب زندگی او جنبه علمی داشته باشد که باید از راه گفتگو و هم اندیشی به تبادل آن بپردازد.

وی با اشاره به ولادت حضرت زینب (س) و گرامیداشت روز پرستار ادامه داد: پس از پزشکان پرستاران حق زیادی بر گردن ما دارند و باید قدردان زحمات آنان باشیم.

پیوند اعضا قله پزشکی دنیا

رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: درحال حاضر ۲۵ هزار نفر در کشور در لیست انتظار پیوند عضو قرار دارند که به دلیل کافی نبودن تعداد اهداء عضو هر روز هفت تا ۱۰ نفر از این افراد جان خود را از دست می‌دهند.

مهدی شادنوش پیوند اعضا را قله پزشکی دنیا دانست و باا شاره به اهمیت این امر در احیاء و زنده کردن مجدد انسان ها، گفت: مقوله پیوند اعضا در کشور ایران به عنوان یک کشور دینی از دیرباز موانعی داشت که در سال ۶۸ با فتوای امام خمینی (ره) بستر انجامِ آن در کشور فراهم شد.

وی بابیان اینکه یازده سال پس از فتوای امام (ره)، تصویب قانون پیوند اعضا در مجلس و صدور فتوا از سوی دیگر مراجع راه پیوند اعضا را در ایران هموارتر کرد، افزود: مجموعه این اقدامات باعث شد تا امروز شاهد باشیم که امر پیوند اعضا در ایران بصورت یک حرکت رسمی در جریان باشد، اما برای شتاب این حرکت قدرتمند نیاز به مساعدت بیشتری داریم.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت تاکیدکرد: از سال ۷۹ که قانون پیوند اعضا در مجلس به تصویب رسید تا پایان سال ۹۶ میزان پیوند اعضا در ایران رشدی ۶۰ درصدی داشته، اما این رشد هنوز جوابگوی میزان نیاز کشور نیست.

این مسئول در ادامه به وقوع سالانه ۱۶ هزار حادثه ناشی از تصادفات در کشور اشاره کرد و یادآورشد: حدود پنج تا شش هزار نفر از این افراد حادثه دیده، دچار مرگ مغزی می‌شوند که ۲۵۰۰ تا چهار هزار نفر از آنان قابلیت اهداء عضو دارند.

وی تعداد سالانه اهداء عضو در ایران را کمتر از هزار نفر اعلام کرد و گفت: در سال ۹۶ تعداد اهداء عضو‌های انجام شده در ایران ۹۲۶ نفر بوده است.

شادنوش همچنین بابیان اینکه در کشور ۲۵ هزار نفر در لیست انتظار پیوند اعضا قرار دارند، عنوان کرد: درحال حاضر با این تعداد اهداء عضو در کشور تنها می‌توانیم ۱۵ درصد از این افراد در لیست انتظار را جواب دهیم و ۸۵ درصد آن‌ها درد می‌کشند.

وی اضافه کرد: هر سه ساعت یک نفر و روزی هفت تا ۱۰ نفر از این تعداد به این دلیل که عضوی برای اهداء نیست که به آنان داده شود، جان خود را از دست می‌دهند.

این مسئول تاکید کرد: با این روال اهداء عضو در کشور تا سال ۱۴۰۰ درصد افراد در لیست انتظار که می‌توانیم به آن‌ها پیوند عضو بدهیم به ۴۵ درصد افزایش می‌یابد که اصلا رضایت بخش نیست، لذا باید آن را به ۷۵ درصد برسانیم.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت برلزوم فراهم کردن زیرساخت و فرهنگ سازی برای بالا بردن آمار اهداء عضو درکشور تاکید کرد و گفت: سال ۹۶ تعداد افراد دارنده کارت اهداء عضو در کشور به پنج میلیون نفر رسید.

به گفته این مسئول کسب رضایت اهداء عضو از خانواده افراد مرگ مغزی شده در ایران بین شش تا ۹۰ ساعت زمان می‌برد، درحالیکه این زمان در کشور‌های پیشرفته تنها یک تا دو ساعت است.

وی در ادامه گفت: از سال ۷۹ تاپایان سال گذشته بیش از ۴۶ هزار و ۷۰۰ پیوند کلیه افراد زنده و افراد مرگ مغزی شده)، ۵۵۰۰ پیوند کبد، ۱۰۴۲ پیوند قلب، ۱۵۱ پیوند ریه، ۲۶۳ پیوند لوزالمعده و ۵۲ پیوند روده در کشور انجام شده است.

شادنوش در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت اهداء عضو در استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: از جمعیت دو میلیون نفری این استان سالانه ۵۰ نفر دچار مرگ مغزی می‌شوند که تعدادی از آن‌ها می‌توانند با اهداء عضو باعث نجات جان دیگر افراد بیمار نیازمند پیوند شوند.

وی بابیان اینکه در استان کرمانشاه از سال ۹۰ امکان پیوند به بیماران نیازمند فراهم شده، گفت: طی هفت سال گذشته تنها ۲۹ اهداء عضو در کرمانشاه انجام شده است.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت تعداد بیماران نیازمند به دیالیز در کرمانشاه را ۶۵۴ بیمار اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۴۵۶ نفر امکان پیوند دارند و ۱۹۰ نفر نیز باید بصورت قطعی به آن‌ها کلیه پیوند داده شود.

وی تاکید کرد: برای هر بار دیالیز هرکدام از این بیماران ۴۰۰ هزار تومان از خزانه دولت پول صرف می‌شود که در یک دوره پنج ساله رقم آن به ۳۵۰ میلیون تومان می‌رسد .

 

 

 

انتهای پیام/د

۲۵ هزار نفر در کشور در لیست انتظار پیوند عضو

 

 

برچسب ها: اخبارفرهنگی ، همایش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.