به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پاکدامن رئیس انجمن مغز و اعصاب ایران در نشست خبری پانزدهمین کنگره صرع ایران با اشاره آمار مبتلایان به صرع در ایران گفت: در ایران ابتلا به صرع در مردان و زنان تفاوتی ندارد و یک میلیون و ٣٠٠ هزار مبتلا به صرع در ایران داریم که ۴٠٠ هزار نفر مبتلا به صرع مقاوم هستند و شیوع صرع در ایران ٣ تا ۴ برابر اروپا و آمریکا و ٢ تا ٣ برابر کشورهای پیشرفته است.
پاکدامن افزود: از نظر آماری با تولید ژنریک دارو تفاوت قیمتی بالا بین داروی برند و ژنریک به وجود میآید.
وی ادامه داد: ۱۵ میلیارد دلار هزینه تشخیص و درمان صرع میشود و در اروپا هزینه داروی بیماران مبتلا به صرع ۲۶۰۰ یورو و در ایران حدود ۶۰ دلار است.
رئیس پانزدهمین کنگره صرع گفت: به زودی یک داروی صرع که مشابه خارجی آن وارد کشور میشود و به دلیل انتقال ارز واردات آن به کشور دچار مشکل شده بود، به تولید داخل میرسد و نمونه ایرانی آن با قیمت بسیار کمتر از مشابه خارجی و با همان کیفیت وارد بازار میشود.
پاکدامن گفت: اگر بیمار مبتلا به صرع درمان نشود عوارض جدی برای بیمار ایجاد میکند و بار مالی سنگینی به بیمار خانواده و جامعه تحمیل میشود
وی افزود: بیشترین کمک درمانی به مبتلایان؛ تشخیص درست و کنترل و درمان بیماری است.
در ادامه مراسم مرجان اسداللهی دبیر علمی پانزدهمین کنگره صرع ایران با بیان اینکه درمان صرع به صورت تیمی انجام میشود، گفت: تیم درمان متشکل از رادیولوژیست، جراح اعصاب، متخصص اعصاب و روان شناس برای درمان این بیماری نیاز است.
دبیر علمی پانزدهمین کنگره صرع ایران بیان کرد: برخی بیماران مبتلا به صرع بیماری آنها منشأ روانشناسی دارد، حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد مبتلایان به صرع حملات شبه صرعی دارند و صرع آنها واقعی نیست.
دبیر علمی پانزدهمین کنگره صرع ایران گفت: در کنگره امسال ۶ سخنران خارجی داریم که پنج نفر آنها از اروپا و یک نفر از ژاپن به ایران می آیند همچنین ۷۰ مقاله به شکل پوستر ارائه می شود.
اسداللهی با بیان اینکه یکی از محورهای کنگره امسال صرع و بارداری است اظهار کرد: بارداری در خانم های مبتلا به سل باید با برنامهریزی انجام شود و زمانی که صرع تحت کنترل بود خانم ها می توانند باردار شوند.
وی افزود: در سه ماه قبل بارداری تا سه ماهه اول بارداری خانم های مبتلا به صرع باید اسید فولیک مصرف کنند و بعد از سه ماه اول غربالگری انجام شود و در این دوران داروهایی برای مادر باردار تجویز می شود که به جنین آسیب نرسد.
اسداللهی تصریح کرد: ۳۰ درصد بیماران، مبتلا به صرع مقاوم هستند و نیاز به جراحی دارند که متاسفانه جراحی شامل بیمه نمی شود.
دبیر علمی پانزدهمین کنگره صرع ایران گفت: از سال ۲۰۰۹ داروهایی برای سرد در بازار جهانی تولید و عرضه شده است اما این داروها یا در ایران نیستند که با قیمت بسیار بالا به فروش می رسند.
اسداللهی اظهار کرد: با شروع تحریمها بیماران دچار نگرانی شدند و کمبود کاذب ایجاد شد چرا که بیماران شروع به ذخیرهسازی دارو کردند.
انتهای پیام/